Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Νοεμβρίου 2018

Διπλό στην Καβάλα με Πάμπλο Γκαρσία (2010)

Σαν σήμερα στις 8/11/2010, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καβάλα, σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2010-2011...

Ο Δικέφαλος με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (2.169 τα εισιτήρια), πήρε το διπλό στο «Ανθή Καραγιάννη», επικρατώντας με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Πάμπλο Γκαρσία στο 13ο λεπτό.
Αυτή ήταν η πέμπτη σερί νίκη για τον ΠΑΟΚ που συνέχιζε ακάθεκτος το εντυπωσιακό, σερί του σε Ελλάδα και Ευρώπη επικρατώντας και στην μακεδονική πόλη με 0-1 και παίρνοντας το πολύτιμο τρίποντο της νίκης.

Η ομάδα του "Δικεφάλου" ήταν πολύ σοβαρή και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε από τους γηπεδούχους πέραν του τελευταίου 10λέπτου. Μάλιστα αν οι παίκτες μας ήταν πιο προσεχτικοί στο ξεκίνημα του παιχνιδιού θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα και να κλειδώσουν από νωρίς την αναμέτρηση.
Σημειώνουμε και μια φάση αμέσως μετά το γκολ του Γκαρσία που ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Παππάς (Ω τι σύμπτωση!) έκλεισε τα μάτια του σε ολοκάθαρη ανατροπή του Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή από τον Καρντόσο. 

Εκτός του καταλογισμού "της εσχάτης των ποινών", ο παίκτης της Καβάλας είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα και έπρεπε να αποβληθεί...

Ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Μπουσαϊντί και αριστερά τον Σνάουτσερ. Οι Κοντρέρας και Τσιρίλο ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Βιτόλο και Γκαρσία αμυντικά χαφ. Στο χώρο του κέντρου ο Φωτάκης με τον Ελ Ζαρ δεξιά και των Βιερίνια αριστερά ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Σαλπιγγίδης.
Στο πρώτο 45λεπτο στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα και αυτήν ήταν ο ΠΑΟΚ που είχε πολύ καλή κυκλοφορία παίζοντας τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια, ενώ παράλληλα οι παίκτες μας πίεζαν ψηλά δημιουργώντας πολλά προβλήματα στο παιχνίδι των γηπεδούχων. 

Συνέπεια όλων αυτών ήταν η δημιουργία σημαντικών φάσεων μπροστά στην εστία του πολύ καλού  Γκαλίνοβιτς...

Ο ΠΑΟΚ με το παιχνίδι του καθήλωσε τους γηπεδούχους σε ρόλο κομπάρσου -ιδιαίτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο όπου έχασε σημαντικές ευκαιρίες για γκολ- αλλά και στη συνέχεια έφτανε με άνεση στην περιοχή της Καβάλας και απειλούσε συνεχώς την εστία της.
Στην επανάληψη ο πολύ καλός ρυθμός της ομάδας έπεσε αλλά δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους πέραν της φάσης του 89ου λεπτού όπου μετά από λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον Τσιρίλο, ο Ογκμπέτσε πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς
Οι συνθέσεις:

Καβάλα (Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (90+1'), Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο (81' Ντικρόκ), Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Ντιε, Ονουάτσι, Βουτσίσεβιτς (69' Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (65' Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Φωτάκης (81' Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ (87' Σακελλαρίου).

.............................................

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τη λήξη του αγώνα, ο Μάκης Χάβος απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδος οφείλεται αποκλειστικά σε αυτούς.
Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκης Χάβος:

«Πετύχαμε μία σπουδαία καi σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε το παιχνίδι και θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλο γκολ. Στο δεύτερο διαχειριστήκαμε το αποτέλεσμά μας και διατηρήσαμε το προβάδισμά μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την καλή δουλειά».

Ερωτηθείς για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, τόνισε: «Την σεβόμαστε την ΑΕΚ. Οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σε αυτά τα παιχνίδια. Φτιάχνονται από μόνοι τους».

Για την καλή αμυντική λειτουργία που επέδειξε σήμερα ο ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Όλοι μαζί κάνουμε άμυνα και όλοι μαζί επίθεση. Η άμυνα είναι ομαδική δουλειά».

Για την φάση που ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι στην ανατροπή του Σαλπιγγίδη, είπε: «Δεν σχολιάζω ποτέ διαιτησία».

Για το αν το "ηλεκτροσόκ" στην ομάδα επήλθε από την αλλαγή προπονητή ή από τη δική του δουλειά, τόνισε: «Δεν είναι έργο δικό μου. Είναι έργο των παικτών η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας».

.................................................

Ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα, ο Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την απόδοση της ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό γύρω του.
Αναλυτικά όσα είπε ο Ουρουγουανός μέσος:

Για το αν θα θυμάται το γκολ που πέτυχε, ο Γκαρσία σχολίασε με χιούμορ: «Από μνήμη δεν πάω και πολύ καλά, είμαι γέρος και ξεχνάω! Πέτυχα ένα τυχερό γκολ, αφού η μπάλα χτύπησε σε κάποιον αμυντικό και μετά μπήκε γκολ. Χάρηκα πολύ όταν είδα τους συμπαίκτες μου να τρέχουν πάνω μου για να πανηγυρίσουν».

Για το πως κρίνει την απόδοση της ομάδας απέναντι στην Καβάλα, είπε: «Ήταν μία μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία, γιατί πιστεύω ότι σήμερα δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος γιατί κέρδισε στην ομάδα. Μπορούμε να γράψουμε εγκυκλοπαίδεια με όλα αυτά που συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ. 

Συνέβησαν πολλά στην προετοιμασία, αλλά αυτό τώρα δεν είναι το πιο σημαντικό. Τώρα, πρέπει να κερδίσουμε την άλλη Κυριακή. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τα ματς που χάσαμε, αλλά αυτά που έρχονται. Πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε ματς. Από αύριο πρέπει να κάνουμε προπόνηση για τον αγώνα που ακολουθεί».

....................................................

Βιεϊρίνια, Μουσαϊντί, Βιτόλο και Φωτάκης μίλησαν μετά το τέλος του αγώνα με την Καβάλα.

Φωτάκης: «Σημαντική η νίκη»

«Θέλαμε τη νίκη. Παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος. Θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι. Στο τέλος χαλαρώσαμε και κινδυνέψαμε. Τέλος καλό, όλα καλά. Το σημαντικό είναι ότι κέρδισε η ομάδα. Η Καβάλα είναι μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες».

Για το ερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, τόνισε: «Ένα μεγάλο παιχνίδι με μία μεγάλη ομάδα. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να κερδίσουμε. Θέλουμε να ανακάμψουμε στο πρωτάθλημα. Πάμε για τη νίκη».

Για την φάση που ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι στην ανατροπή του Σαλπιγγίδη, είπε: «Ήμουν μακριά και δεν έχω άποψη».
Βιεϊρίνια:«Ανεβαίνουμε στη βαθμολογία»

Για το ματς με την Καβάλα: «Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Να νικάμε μέσα και έξω από την Τούμπα. Πέρσι δεν κερδίσαμε εδώ. Ανεβαίνουμε σιγά σιγά και θα καταφέρουμε να πάρουμε τη θέση που μας αξίζει. 

Στο πρώτο ημίχρονο αν βάζαμε ακόμη ένα δύο γκολ θα ήμασταν καλά. Στο δεύτερο δεν ήμασταν τόσο. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς που πήραμε».

Για το ερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, τόνισε: «Είναι δύσκολο παιχνίδι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Βιτόλο:«Σε ανοδική πορεία»

«Είμαστε σε καλή και ανοδική πορεία. Παίξαμε ποδόσφαιρο όταν έπρεπε και ήμασταν μαχητές όταν έπρεπε. Η Καβάλα έκανε μόνο ξεκάθαρη ευκαιρία, η νίκη μας είναι δίκαιη. 

Σίγουρα η ψυχολογία της ομάδας τώρα είναι διαφορετική, στο μυαλό μας έχουμε μόνο να κερδίζουμε σε όλα τα γήπεδα. Όσο γίνεται να φτάσουμε τους αντιπάλους μας στην βαθμολογία».

Ανίς Μπουσαϊντί: «Δουλεύουμε με λιγότερο άγχος»

«Νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε για να γυρίσουμε στις πρώτες θέσεις, μετά το κακό ξεκίνημα που κάναμε στην αρχή του πρωταθλήματος. Δουλεύουμε με λιγότερο άγχος», δήλωσε αρχικά ο Τυνήσιος αμυντικός».

Για την κάρτα που πήρε: «Είχα τη μπάλα. Προσπάθησα να βρω παίκτη. Δεν βρήκα. Ο διαιτητής θεώρησε ότι το έκανα σκόπιμα για καθυστέρηση. Σέβομαι την απόφασή του, αλλά δε νομίζω ότι ήταν κίτρινη κάρτα».

Για το ερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, τόνισε: «Όταν παίζουμε στην Τούμπα, θέλουμε τη νίκη. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε το ματς. Ευχαριστούμε τον κόσμο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4