Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Νοεμβρίου 2018

Νίκησε τον Πανιώνιο σε ματσάρα (2008)

Σαν σήμερα στις 8/11/2008, ημέρα Σάββατο, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2009...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 20.000 θεατές (16.500 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, αποδίδοντας σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης εξαιρετικά!

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στο 1ο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να επισκέπτονται συχνά πυκνά τις αντίπαλες εστίες. 

Την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα, έχασε η ομάδα της Νέας Σμύρνης στο 5ο λεπτό, με το Ρεκόμπα από πλεονεκτική θέση να πλασάρει άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα μας με πρωταγωνιστή το Μπακαγιόκο έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο ίδιος ξέφυγε από την επιτήρηση των αμυντικών, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά στο τετ-α-τετ που είχε με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ηττήθηκε με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Κρέσιτς. 

Στο 28ο λεπτό ο Πανιώνιος είχε τη δική του κλασική ευκαιρία για γκολ όταν ο Εστογιάνοφ, σε δικό του τετ-α-τετ με το Χαλκιά πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα.

Στο 36ο λεπτό σε μια ενέργεια του Κονσεϊσάο, ο Πορτογάλος μπήκε στην περιοχή, εκεί που τον παρεμπόδισε ο Μάκος. Ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι, τα ριπλέι όμως δεν τον επιβεβαιώνουν. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Ίβιτς, ο οποίος μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ και το σκορ έγινε 1-0.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε νωθρά και για τις δύο ομάδες, ενώ μετά το πρώτο πεντάλεπτο ξαναπήρε τη μορφή που είχε στο πρώτο. Ήταν το σημείο που ο ΠΑΟΚ έχασε δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό για να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Στο 60ό λεπτό, ο Γκαρσία μπήκε στη θέση του Λάκη. Το σύστημα γίνεται πιο αμυντικογενές με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να βλέπει πρόβλημα στο κέντρο και να προσπαθεί να το ''γεμίσει''.

Ο ΠΑΟΚ στα λεπτά που ακολούθησαν κέρδισε τον χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα το παιχνίδι του Πανιωνίου να μην μπορεί να αποδώσει καρπούς. 

Ένα φάουλ στο 68ο λεπτό από το Ρεκόμπα, παρά λίγο να κοστίσει στον ΠΑΟΚ αφού ο Χαλκιάς μην υπολογίζοντας σωστά δεν απέκρουσε όπως έπρεπε, με τον Κοντρέρας να διώχνει τελικά την μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Κονσεϊσάο έκανε τη σέντρα και ο Μουσλίμοβιτς σηκώθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι αλλά την κεφαλιά που έπιασε, απέκρουσε ο Κρέσιτς.
Στο 73ο λεπτό χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μπακαγιόκο να χάνει την ευκαιρία να κλειδώσει το ματς υπέρ του.

Λίγο αργότερα, μοναδική ευκαιρία για γκολ έχασε ο Κονσεϊσάο σε τετ-α-τετ με τον Κρέσιτς, αλλά ο Μάκος πρόλαβε, με τον Πορτογάλο να σουτάρει πάνω στο πόδι του και να τραυματίζεται.

Στο 83ο λεπτό ο βοηθός διαιτητή έδωσε ανύπαρκτο οφ σάιντ σε βάρος του ΠΑΟΚ με τον Μουσλίμοβιτς να διαμαρτύρεται έντονα. Την εξαιρετική κάθετη πάσα είχε κάνει νωρίτερα ο Βερόν.

Νέα αμφισβητούμενη φάση στο 86ο λεπτό, με τον Ίβιτς να φαίνεται να ανατρέπεται στη μεγάλη περιοχή με τον Παμπορίδη να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με τον συνήθη ύποπτο εκείνο το διάστημα ... Μουσλίμοβιτς, ο οποίος έφυγε από κανονική θέση βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και πλάσαρε κάνοντας το 2-0.

Για τον ΠΑΟΚ κορυφαίοι ήταν Χαλκιάς, Κοντρέρας και Μπακαγιόκο , ενώ για τον Πανιώνιο οι Εστογιάνοφ και Ρεκόμπα.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Δάρλας, Κοντρέρας, Βερόν, Λάκης (60' Γκαρσία), Κονσεϊσάο, Ίβιτς (86' Μπαλάφας), Μπακαγιόκο (88' Αραμπατζής), Μουσλίμοβιτς.

Πανιώνιος: Κρέσιτς, Μανιάτης, Λάνγκαμπ, Κουτσόπουλος, Κοντοές, Μάκος, Μαϊστόροβιτς, Σκούφαλης (62' Μπάρκογλου), Αντερσον (70' Ντελούρα), Ρεκόμπα (75' Γουνδουλάκης), Εστογιάνοφ.

Οι δύο ομάδες είχαν τεράστια προβλήματα από τη διαιτησία, με τον Παμπορίδη να έχει χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού, αρνούμενος να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου σε ανατροπή του Άντερσον από τον Βερόν ενώ το ίδιο έκανε και στις ανατροπές του Μουσλίμοβιτς από τους αμυντικούς του Πανιωνίου.

Δηλώσεις προπονητών:

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος από την παρουσία των παικτών του, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.
«Δύο καλές ομάδες, που κατεβήκανε με θέληση να νικήσουν. Έγινε ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος. Οι δύο ομάδες ήταν καλά οργανωμένες, ο ΠΑΟΚ έχανε εύκολα και βιαστικά την μπάλα από πόδια. 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ευνοηθεί ο Πανιώνιος, που με τους παίκτες που διαθέτει δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις για μας. Βέβαια δεν έκανε ξεκάθαρη φάση, πλην αυτήν με τον Εστογιάνοφ. Εμείς είχαμε μία με τον Μουσλίμοβιτς, μετά καταφέραμε και βάλαμε ένα σημαντικό γκολ» τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός και συνέχισε: 

«Στην ανάπαυλα είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να κρατήσουμε την μπάλα και να είναι κοντά μεταξύ τους οι γραμμές. Θεωρώ ότι βελτιωθήκαμε πάρα πολύ στο δεύτερο ημίχρονο σε αυτόν τον τομέα. Και από εκεί και πέρα είχε κριθεί το ματς, ο Πανιώνιος προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά δεν τον αφήσαμε να μας απειλήσει.

Είναι μεγάλη ομάδα ο Πανιώνιος, προσπάθησε, τα έδωσε όλα, αλλά τελικά η ομάδα που έκανε ευκαιρίες ήμασταν εμείς. Είχαμε 3-4 να τελειώσουμε το ματς πιο νωρίς. Δεν τα καταφέραμε, αλλά η γενική εικόνα δείχνει δίκαια νικητή τον ΠΑΟΚ. Απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Αλλά και οι ποδοσφαιριστές μου έπαιξαν πολύ καλά, ιδίως στο δεύτερο μέρος, τους άξιζε 100% η νίκη».

Λίνεν: «Μοναδική ατμόσφαιρα...»

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Έβαλντ Λίνεν, στη συνέντευξη Τύπου εξήρε την καταπληκτική Ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, ενώ εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία.
«Για να μην πολυλογώ, θα το πω πολύ απλά και με λίγα λόγια, δεν αξίζαμε να χάσουμε, με ένα πέναλτι που δεν υπήρχε ποτέ. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, βεβαίως στο 7' ο Μουσλίμοβιτς είχε μια μεγάλη ευκαιρία και μια εξαιρετική επέμβαση ο Κρέσιτς.

 Όμως ήταν η μοναδική ευκαιρία που είδα από τον αντίπαλο, από την άλλη είχαμε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες(!) για να σκοράρουμε εμείς. Ο Ρεκόμπα μπορούσε να σκοράρει στην επόμενη φάση, βρήκε όμως τον αντίπαλο η μπάλα και γι' αυτό δεν μπήκε το γκολ. 

Στο 10' είδαμε όλοι ότι ήταν καθαρό πέναλτι στον Άντερσον, που δεν το έδωσε ο διαιτητής, με αυτή τη φάση θα μπορούσαμε να προηγηθούμε. Στο 20' υπήρχε πάλι πέναλτι στο χέρι του Μουσλίμοβιτς και στο 29' είχαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να σκοράρουμε, αλλά ο Εστογιάνοφ δεν τα κατάφερε», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός και συνέχισε: 

«Σέβομαι τους παίκτες του ΠΑΟΚ, όπως τον Κονσεϊσάο, που είναι ένας φανταστικός παίκτης, αλλά είναι ντροπή να πέφτουν παίκτες συνέχεια και να εκβιάζουν κάποια φάουλ. Παίκτες όπως ο Μπακαγιόκο, ο Ίβιτς, ο Μουσλίμοβιτς, ο Βερόν. 

Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή και δυνατή ομάδα φέτος. Εγώ θέλω να παίρνω νίκες που της αξίζω και να χαίρεται ο κόσμος με αυτό. Το μόνο καλό που έκανε ο διαιτητής ήταν το ότι πήρε χαμπάρι ότι ο Ίβιτς πήγε να εκβιάσει πέναλτι».

«Από τις καλύτερες ομάδες ο ΠΑΟΚ»

Ακολούθως, ο Λίνεν, επισήμανε: «Στο δεύτερο μέρος δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ ήταν σφιχτός στην άμυνα. Ανοιχτήκαμε, δώσαμε κενό χώρο και αφήσαμε κενά, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ και έκανε 3-4 μεγάλες ευκαιρίες.

Έγινε ένα καλό παιχνίδι από δύο δυνατές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Η ατμόσφαιρα στην Τούμπα είναι μοναδική, περάσαμε ένα ωραίο βράδυ, ο κόσμος γέμισε το γήπεδο, δημιουργώντας μια φανταστική ατμόσφαιρα. 

Η ομάδα μας έδωσε μεγάλη μάχη. Το σκορ δεν αντιπροσωπεύει το παιχνίδι. Αν σκοράραμε πρώτοι θα βλέπαμε ένα άλλο ματς. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερη ομάδα, κέρδισε 2-0, ότι και να πω εγώ δεν αλλάζει. 

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για έναν παίκτη (σ.σ. Χούτος) που δε βρίσκεται στην αποστολή. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου για αυτό που έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μας έλειψε πολύ ο Κουμορτζί, που βοηθάει στο κέντρο, αλλά σκοράρει κιόλας».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4