Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Νοεμβρίου 2018

Πλήρωσε τις αλχημείες του Τούντορ (2015)

Σαν σήμερα στις 8/11/2015, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 3-3 (!) με τον ουραγό Πανθρακικό στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League, της σεζόν 2015-2016...

Μπροστά σε 8.000 περίπου θεατές (7.274 τα εισιτήρια), ο Τούντορ ξεκίνησε με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου – Μαλεζά – Τζιόλης – Σκόνδρα στην άμυνα, Χαρίση – Γκολάσα αμυντικά χαφ, Ζαΐρο – Πέλκα – Ροντρίγκες στη μεσαία γραμμή και τον Μακ καθαρά προωθημένο...

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο στο 14' ο Ροντρίγκες άνοιξε το σκορ. Ο Μακ άνοιξε στον Πέλκα που γύρισε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Πανθρακικού και ο Ροντρίγκες εκτέλεσε τον Πασχαλάκη!
Στο 25ο λεπτό ο Πανθρακικός ισοφάρισε με φωτοβολίδα του Παπαγεωργίου! Ήταν η πρώτη τελική της ακριτικής ομάδας και σίγουρα υπήρξε ολιγωρία στο αριστερό κομμάτι της άμυνάς μας καθώς ο Παπαγεωργίου προχώρησε ανενόχλητος πολλά μέτρα πριν βρεθεί σε θέση βολής!
Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση είχε μια δυο καλές στιγμές με Ζάιρο και Μακ, αλλά στο 42ο λεπτό ο Μπαϊκαρά με κεφαλιά έκανε το 1-2, σε μια φάση που έδειξε απίστευτη ολιγωρία το κέντρο της άμυνάς μας!

Με αυτό το σκορ τελείωσε το ημίχρονο, η ομάδα είχε χτυπητές αδυναμίες στην αμυντική της λειτουργία, δεν ήταν τυχαίο ότι ο Πανθρακικός πέτυχε δύο γκολ σε ισάριθμες τελικές, ενώ επιθετικά ο Δικέφαλος ήταν πολύ φλύαρος σε βαθμό άκρως ανησυχητικό...
Το σφύριγμα της λήξης του 45λεπτου από τον Δημητρόπουλο βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχωρούν με σκυμμένο κεφάλι μέσα σε αποδοκιμασίες...

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε ο Κλάους στη θέση του Ζάιρο και στο 47ο λεπτό ο Ροντρίγκες μετά από φοβερή κάθετη του Χαρίση (πάρε - βάλε), ισοφάρισε.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε τους φιλοξενούμενους παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες και στο 61' ο Κλάους εκμεταλλεύτηκε ιδανικά σέντρα του Σκόνδρα από τα αριστερά, κατέβασε την μπάλα και με ιδανικό τελείωμα γύρισε το ματς! 

Και ενώ όλοι περιμέναμε ο ΠΑΟΚ να κλειδώσει τη νίκη, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ισοφάρισαν στο 77' όταν ο Μπαϊκαρά βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με κεφαλιά έκανε το 3-3!
Ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, αλλά ο Μακ στα δύο τετ α τετ νικήθηκε από τον Πασχαλάκη, ενώ παραλίγο να έχουμε ανακοπές στην Τούμπα, αφού ο Ντιγκινί σε δυο περιπτώσεις βρέθηκε πολύ κοντά στο 3-4!

Συμπερασματικά αυτό που είδαμε στο γήπεδο δεν ήταν ΠΑΟΚ! Ήταν κάτι μεταλλαγμένο! Τραγική άμυνα και πολύ επιπόλαια επιθετική γραμμή, με τους Πέλκα και Μακ σε αρκετές περιπτώσεις να ενεργούν σαν παίκτες της Κ17!

Μεγάλη ευθύνη για το αποτέλεσμα χρεώθηκε και ο τεχνικός της ομάδας που θα μπορούσε στο 3-2 να περάσει ένα ακόμη αμυντικό χαφ αντί του Πέλκα και να δυναμώσει την αμυντική λειτουργία των χαφ! 

Δεν το έκανε και οι φιλοξενούμενοι σε κάθε επίθεσή τους ήταν πολύ επικίνδυνοι και η άμυνά μας εκτεθειμένη! Και όλα αυτά σε ματς με τον ουραγό!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (74' Τζαβέλλας), Μαλεζάς, Τζιόλης, Σκόνδρας (85' Κοροβέσης), Χαρίσης, Γκολάσα, Ζάιρο (46' Αθανασιάδης), Πέλκας, Ροντρίγκεζ, Μακ.

Πανθρακικός: Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Σερφά, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Μεχία, Λαδάκης (59' Σέτι), Ντιγκινί, Ροτζέριο (46' Χαβίτο), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (68' Φερνάντες).

.................................................................

O τεχνικός του Δικεφάλου ανέλυσε τα αίτια της κακής σημερινής εμφάνισης...
Αναλυτικά ο Ιγκόρ Τούντορ επισήμανε:

Για την επιλογή του να αλλάξει το σύστημα: «Άλλαξα το σύστημα γιατί πιστεύω ότι θα έφερνε καλύτερο αποτέλεσμα. Σήμερα δεν κερδίσαμε. Είμαστε απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι. Δεν έχουμε πολλά να πούμε. Σήμερα πετύχαμε τρία γκολ είχαμε ευκαιρίες και για άλλες. Αυτό το σύστημα μας βοήθησε να δημιουργήσουμε. Δεν τελειώσαμε το παιχνίδι όταν μπορούσαμε και μετά δεχθήκαμε γκολ και δεν τα καταφέραμε».

Για το παιχνίδι: «Δεν είναι για μένα καλή στιγμή να πω πολλά. Γιατί είμαι απογοητευμένος. Σήμερα έπρεπε να κερδίσουμε και δεν κερδίσαμε. Ανεξάρτητα από το σύστημα, τους παίκτες και τον προπονητή, αυτό το παιχνίδι έπρεπε να το κερδίσουμε. Είμαι απογοητευμένος».

Για την μη απόδοση του συστήματος ανέφερε: «Έχω μιλήσει για τις αλλαγές στο σύστημα πριν το ματς με την Κράσνονταρ. Ότι θα προσπαθήσουμε να γίνουμε λίγο πιο ρεαλιστές, να δημιουργήσουμε πιο καθαρές ευκαιρίες. Μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα ότι και να σας πω ότι και να αναλύσω θα είμαι λάθος».

Για τα αίτια του κακού αποτελέσματος: «Πιστεύετε ότι δεν κερδίσαμε λόγω συστήματος; Εγώ δεν το πιστεύω. Είχαμε τις ευκαιρίες. Αν είχαμε σκοράρει μετά το 3-2 τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα ότι κι αν πείτε εσείς θα έχετε δίκιο κι εγώ άδικο. 

Προσπαθώ εδώ και πόση ώρα να βρω πως μια ομάδα μας έβαλε τρία γκολ, ενώ μέχρι στιγμής είχε πετύχει μόλις οκτώ».

Για το αν υπάρχει αναρχία στην ομάδα: «Δεν υπάρχει αναρχία στην ομάδα μου. Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω. Ότι και να πείτε έχετε δίκιο. Το μόνο που μπορώ να πω εγώ. Να αναλάβω την ευθύνη μαζί με τους ποδοσφαιριστές μου και την επόμενη μέρα να γίνουμε καλύτεροι».

Για τα πολλά προβλήματα στην άμυνα: «Δουλεύω κάθε μέρα με πάθος και ένταση με όλη μου τη δύναμη και την καρδιά να κάνω τον ΠΑΟΚ να παίξει καλύτερα και να κερδίζει. Όλες οι μέρες μου είναι γεμάτες από αυτό. Σκέφτομαι πως θα γίνουμε καλύτεροι. 

Μαζί με τους βοηθούς μου παίρνουμε τις αποφάσεις και όλη την ευθύνη των αποφάσεων. Είναι μυστήριο και για μένα πως γίνεται να δεχόμαστε τόσα πολλά γκολ».

Για τις επιλογές του στην ενδεκάδα: «Μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε και θα έχετε δίκιο. Κάνω τις επιλογές μου. Δεν διάλεξα την ενδεκάδα επειδή έτσι ξύπνησα μια μέρα. Δεν άφησα έξω τον Τζαβέλλα για τη φάτσα του ή τα μαλλιά. Έχω δει όλα τα παιχνίδια μας 100 φορές και προσπαθώ να βρω το λόγο που δεχόμαστε τόσα γκολ. 

Τον Σκόνδρα τον έβαλα εκεί γιατί ήθελα να αμυνθούμε καλύτερα γιατί από εκεί παίζει ο καλύτερος παίκτης του Πανθρακικού. Σε ό,τι αφορά τον Κόστα μίλησα μαζί του πριν το παιχνίδι. Είναι επιλογές. Η ομάδα είναι πάνω απ' όλους και όλοι εμείς είμαστε πιο χαμηλά από την ομάδα».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση των ομάδων μας. Δεν έχουμε χρόνο για λόγια, αλλά να δουλέψουμε σκληρά. Πιστεύω να μας αναγνωρίζουν ότι σε κάθε αγώνα δίνουμε ό,τι μπορούμε. Τώρα δεν είναι καιρός για δικαιολογίες».

Για την ενδεχόμενη έλλειψη τύχης: «Όχι δεν είναι ώρα για δικαιολογίες μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι θα ακουστεί σαν δικαιολογία και δεν το θέλουμε».

Για το αν αισθάνεται πίεση στον πάγκο του ΠΑΟΚ: «Δεν έχω κάτι να πω γι' αυτό. Εγώ απλά κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ».

Για την επίσκεψη των οπαδών στα αποδυτήρια της ομάδας: «Καταλαβαίνω γιατί ήρθαν να εκφράσουν την απογοήτευσή τους, αλλά και να μας δείξουν τη στήριξή τους και θεωρώ ότι ήταν μια συζήτηση που μπορεί να είναι εποικοδομητική».

Για την δήλωση του Φρανκ Άρνεσεν: «Δεν αισθάνομαι καλύτερα. Είμαι απογοητευμένος γιατί δεν κερδίσαμε».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4