Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Νοεμβρίου 2018

Ισοπαλία στη Λεωφόρο, μετά το Μόναχο (1983)

Σαν σήμερα στις 6/11/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1983-1984...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, μπροστά σε 25.000 θεατές (24.400 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την αθηναϊκή ομάδα, λίγες μέρες μετά το έπος του Μονάχου!

Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που οι παίκτες μας χειροκροτήθηκαν από τους οπαδούς των γηπεδούχων όταν εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο, σε ένδειξη αναγνώρισης της υπερπροσπάθειας τους ...
Μόλις στο 3ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο ματς, όταν μετά από μπαλιά που βγήκε στην πλάτη της άμυνάς μας, ο Παπαβασιλείου απέφυγε τον Μλάντεν (η παραπάνω εικόνα), βρέθηκε σε σχετικά πλάγια θέση, πλάσαρε, όμως ο Σκαρτάδος με υπερένταση έβγαλε την μπάλα κόρνερ!

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 19΄με το σουτ του Δημόπουλου να περνάει άουτ, και στο 37' με τον Βονόρτα να αποκρούει την τελευταία στιγμή προ του Κωστίκου.

Στο 48' ο Γεωργόπουλος σέντραρε, ο Δημόπουλος έπιασε την κεφαλιά σχεδόν εξ επαφής, όμως ο Λαφτσής πολύ δύσκολα απέκρουσε σε κόρνερ!

Ίδια τύχη είχε και το σουτ του Δημόπουλου στο 69', ενώ στο 77' ο αδερφός του και μετέπειτα παίκτης μας (Θανάσης), πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Φούρτουλα απέκρουσε!
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Δαμανάκης και από τον Παναθηναϊκό οι Καψής, Ρότσα, Παπαβασιιλείου, Ταράσης

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Λαφτσής, Κυράστας, Ταράσης, Βονόρτας, Καψής, Παπαβασιλείου (58' Δημόπουλος), Μαυρίδης, Καρούλιας (63' Καραβίδας), Χαραλαμπίδης, Ρότσα, Γαλάκος.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Γεωργόπουλος, Βασιλάκος (46' Κούδας), Αλεξανδρίδης, Δημόπουλος, Κωστίκος.
* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29...



 
 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4