Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Νοεμβρίου 2018

Νίκησε Βέροια με χατ τρικ του Μαχαιρίδη! (1966)

Σαν σήμερα στις 6/11/1966, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Βέροια, σε παιχνίδι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1966-1967...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, μπροστά σε 11.000 θεατές (9.242 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1, χάρη σε χατ τρικ που σημείωσε ο Γρηγόρης Μαχαιρίδης (διπλανή εικόνα), ένας παίκτης που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1963 ως το 1967 και σε 7 συμμετοχές σκόραρε 4 φορές. 

Τα τρία γκολ του σημειώθηκαν σαν σήμερα 6/11/1966 στο ματς με τη Βέροια, στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ έπιασε φανταστική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο σημείωσε όλα τα γκολ γνωρίζοντας την αποθέωση, ενώ στην επανάληψη κατέβασε ταχύτητα και αρκέστηκε σε διαχείριση του σκορ, κάτι που δεν πολυάρεσε στον κόσμο.

Το σκορ άνοιξε στο 6', όταν μετά από σουτ του Θεοφανίδη στο δοκάρι, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Μαχαιρίδη και αυτός δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Στο 18' έγινε το 2-0 από τον Μαχαιρίδη μετά από πάσα του Αφεντουλίδη, ενώ στο 42' σκόραρε και πάλι ο ίδιος κάνοντας το 3-0. Η Βέροια μείωσε στο 56ο λεπτό με μακρινό άπιαστο σουτ του Κεφαλίδη.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κοντογιώργος, Μαχαιρίδης, Αφεντουλίδης, Μήτρακας και από τη Βέροια οι Γαϊτάνος, Κεφαλίδης, Μιχαηλίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Φουντουκίδης, Τάτσης, Θεοφανίδης, Νικολαΐδης, Μαχαιρίδης, Γιακουμής, Κοντογιώργος, Μουρατίδης, Αφεντουλίδης.

Βέροια: Σαμαράς, Ουλσουζίδης, Τσιρέλας, Μιχαηλίδης, Θεοδωρίδης, Μήττας, Γαϊτάνος, Παπαδόπουλος, Παπαφωτίου, Κεφαλίδης.

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4