Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Οκτωβρίου 2018

Ήταν καλύτερος, αλλά έμεινε στο 1-1 (1971)

Σαν σήμερα στις 3/10/1971, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1971-1972...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 28.000 θεατές (27.188 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον συμπολίτη, με τα γκολ της αναμέτρησης να επιτυγχάνονται στο πρώτο 25'.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6', όταν ο Σαράφης με σουτ νίκησε τον Δινόπουλο, για να ισοφαρίσει στο 24' ο Αϊδινίου, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να σκάει μπροστά στον Σαββουλίδη και να περνάει πάνω από το σώμα του.

Σε ένα παιχνίδι με λίγες επικίνδυνες φάσεις, ο ΠΑΟΚ είχε τις περισσότερες, σε μία από αυτές το σουτ του Ασλανίδη στο 48' τράνταξε το δοκάρι των φιλοξενούμενων, ενώ οι παίκτες μας διαμαρτυρήθηκαν προς τον διαιτητή Κούγια, για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι στο 29', όταν ο Χαλιαμπάλιας βρήκε την μπάλα με το χέρι.

Σε δύο περιπτώσεις, ο Θεοδοσιάδης στο 30' και ο Σεντελίδης στο 51', απομάκρυναν την μπάλα πριν περάσει την γραμμή της εστίας της ομάδας τους, με τον Δινόπουλο εξουδετερωμένο! Στην πρώτη μετά από κεφαλιά του Σαράφη και στη δεύτερη μετά από γυριστό σουτ του ίδιου παίκτη!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Τερζανίδης, Αποστολίδης, Κούδας (μέχρι να τραυματιστεί) και από τον Ηρακλή οι Κασάπης, Χαλιαμπάλιας, Σεντελίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Μπέλλης, Παπαδόπουλος, Λάζος, Κούδας (35' Πουλασιχίδης), Σαράφης, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Ασλανίδης.

Ηρακλής: Δινόπουλος, Μπατάκης, Θεοδοσιάδης (51΄Ματσουκατίδης), Σεντελίδης, Χαλιαμπάλιας, Καφετζής (83' Φωτεινός), Κασάπης, Ζαφειρίδης, Αϊδινίου, Νικολούδης, Κουτρουμπέλης.

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για 12 βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί. 

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1971-1972.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4