Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Οκτωβρίου 2018

"Φάντασμα" ο ΠΑΟΚ στο Ρουντουρού (2014)

Σαν σήμερα στις 2/10/2014, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League, o Δικέφαλος έχασε 2-0 στη Γαλλία από την Γκινγκάμπ, δεχόμενος τα γκολ στις αρχές της επανάληψης...

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, παράταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Ρατς – Βίτορ – Κατσικά – Σκόνδρα στην άμυνα, Κάτσε – Τσανδάρη – Τζιόλη στη μεσαία γραμμή και Μακ- Αθανασιάδη – Σαλπιγγίδη στην επίθεση.

Ο Δικέφαλος δεν μπήκε αυτή τη φορά δυνατά στο παιχνίδι σε αντίθεση με τα όσα μας έδειξε στα τελευταία ματς, παρόλα αυτά μέχρι το 20' κυκλοφόρησε την μπάλα και έλεγξε το ρυθμό του αγώνα, χωρίς όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση μπροστά στην εστία του Λοσλ.
Από το 20λεπτο και μετά το σκηνικό άλλαξε, οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών μας, άρχισαν να βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση και είχαν αρκετές καλές στιγμές να ανοίξουν το σκορ. 

Καθοριστική η παρουσία του Γλύκου στο διάστημα αυτό, με τον τερματοφύλακά μας να είναι σε ετοιμότητα και να επεμβαίνει σωστά όταν χρειάστηκε.

Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε καταλάβει πως μόνο ευκαταφρόνητος δεν ήταν ο σημερινός του αντίπαλος. 

Οι πλάγιοι μπακ (Ρατς – Σκόνδρας), έμειναν καθηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα, δεν βοήθησαν στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ ο Αθανασιάδης ήταν εντελώς αποκομμένος στην επίθεση.
Με την έναρξη της επανάληψης οι Γάλλοι πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ στο 48' και στο 50' με τον Μαρβό. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 57', όταν Αθανασιάδης - Τζανδάρης έπαιξαν το 1-2 με τον τελευταίο από καλή θέση να σουτάρει άουτ! Η καλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο ματς ως εκείνη τη στιγμή!

Μάρτενς, Παπαδόπουλος και Γκολάσα ήταν οι κινήσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ, που όμως δεν άλλαξαν τη ροή του ματς. 

Οι Γάλλοι μετά το 2-0 υπέρ τους αρκέστηκαν στη διαχείριση του παιχνιδιού, έδωσαν γήπεδο στον ΠΑΟΚ και έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, προσγειώνοντας όλους όσους πίστευαν πως ο Δικέφαλος ήταν το ... φαβορί του αγώνα.
Οι συνθέσεις:

Γκινγκάμπ: Λεσλ, Γιάκομπσεν, Σορμπόν, Κερμπρά, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβού, Ματίς, Πιέν (54' Γιαταμπαρέ), Σβαρτζ (73' Μανταν), Μαρβό (78' Ζιρέζ).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Κατσικάς, Σκόνδρας (74' Γκολάσα), Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης (54' Μάρτενς), Μακ (62' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

..............................................

Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα μα και την εμφάνισή της ομάδας, εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέντευξή τύπου μετά την ήττα στο Γκινγκάμπ ...
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του :

Είναι από τα παιχνίδια που ότι και να αλλάξει ο προπονητής, δε μπορεί να βοηθήσει την ομάδα; "Ναι. Δε μπορείς με τρεις τέσσερις παίκτες να κερδίσεις. Σήμερα ήμασταν κακοί σε όλες τις πλευρές. Δε βάλαμε τα πόδια μας, δεν τρέξαμε. Χάσαμε φυσιολογικά. 

Ευτυχώς που είχαμε και το κεντρικό δίδυμο καλά. Είναι μια πολύ άσχημη μέρα, μια άσχημη παρένθεση για εμάς. Δεν περίμενα τέτοιο πράγμα. Μείναμε στο ματς με τον ΟΦΗ. Πήραν τα μυαλά μας αέρα. Την ευθύνη την έχω εγώ και κανένας άλλος".

Πάντα στις ήττες υπάρχει πίκρα. Είδατε κάτι θετικό για τη συνέχεια; "Το θετικό είναι θα είναι αν δεν επαναληφθεί αυτό. Χάθηκε το παιχνίδι, πρέπει να το ξεχάσουμε γρήγορα. Το ποδόσφαιρο αυτά έχει. Θέλαμε θετικό αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς οι άλλοι ήταν καλύτεροι και μας κέρδισαν δίκαια".

Σας αιφνιδίασε η κακή απόδοση τόσο πολλών παικτών στην ενδεκάδα; "Ήταν πολλοί. Παρά το κακό πρώτο μέρος , είπαμε να βγούμε καλύτερα στη συνέχεια. Δυστυχώς για μας σε δέκα λεπτά είχαμε δεχτεί δύο τέρματα. Αλλάξαμε κάποια πράγματα, μπορούσαμε να μειώσουμε. Δε μπορούμε με αυτή την εικόνα να ζητάμε τίποτα παραπάνω. Είναι πολλοί άσχημο να έχεις αυτή την εικόνα".

Χτες είπατε ότι αν δεν δείξετε τα στοιχεία που πρέπει, πειθαρχία πάθος και οργάνωση, θα είχατε πρόβλημα. Αυτό ήταν τελικά; Μήπως υποτίμησαν τον αντίπαλο; "Θα ήταν άδικο γι αυτά τα παιδιά, μ αυτή την προσπάθεια και μ αυτή τη θέληση που έδειξαν σήμερα να κερδίσουν, να τα υποτιμήσουμε. Αλλά πρέπει να τους δώσουμε και συγχαρητήρια".

Μιλάτε για τη Γκινγκάμπ; "Ε για ποιόν να μιλήσω, για εμάς; Αξίζουν συγχαρητήρια στους αντιπάλους".

Σε προηγούμενα ματς, είδαμε τον ΠΑΟΚ να πρεσάρει πολύ ψηλά και να στραγγαλίζει τον αντίπαλο. Αυτό δεν έγινε σήμερα. Γιατί;  "Οι εντολές είναι ίδιες. Το θέμα είναι τι θέλεις και τι μπορείς να κάνεις. Δεν κάναμε τίποτα. Είχαμε παθητική στάση, γιατί μας πήραν όλες τις μονομαχίες. 

Σε φάσεις που έπρεπε να βγούμε, είμαστε εκτεθειμένοι. Γιατί δεν προσπαθήσαμε. Είναι πολλά που θα συζητήσουμε με τους παίκτες. Δεν ήρθαμε εκ των προτέρων να παίξουμε παθητικά. Μας ανάγκασαν οι αντίπαλοι".

.....................................................


Ο Στέφανος Αθανασιάδης παραδέχθηκε πως ο Δικέφαλος ήταν κατώτερος των περιστάσεων και δίκαια ηττήθηκε στη Γαλλία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ:

"Δεν αξίζαμε κάτι περισσότερο σήμερα. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε σε ένα τέτοιο παιχνίδι και δίκαια χάσαμε. Ξέραμε τον αντίπαλο. Μελετήσαμε πολύ πριν το ματς. Δεν μας βγήκε το παιχνίδι και ήρθε η ήττα. Ό,τι και να είπαμε όμως δεν το κάναμε. 

Βγήκαμε στο δεύτερο μέρος, "φάγαμε" δύο γρήγορα γκολ και μετά κυνηγούσαμε στο σκορ. Πρέπει να δούμε τα επόμενα παιχνίδια με περισσότερη σοβαρότητα, γιατί μόνο έτσι θα περάσουμε στην επόμενη φάση".

.......................................................

Ο Γιώργος Κατσικάς μίλησε μετά την ήττα στο Ρουντουρού από την Γκινγκάμπ σημειώνοντας πως ο αντίπαλος είχε περισσότερη φρεσκάδα.
Πιο συγκεκριμένα:

"Ξεκινήσαμε καλά, πατούσαμε καλά στο πρώτο 20λεπτο. Σε γενικές γραμμές ελέγχαμε το παιχνίδι. Η κατάσταση άλλαξε γρήγορα. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους μπορούσαμε να δεχθούμε δύο γκολ, τουλάχιστον. 

Αυτό έγινε στις αρχές του δεύτερου μέρους και μετά κυνηγούσαμε το σκορ. Είχαμε μια καλή ομάδα απέναντί μας, άσχετα αν είναι στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος. Ήταν πιο φρέσκοι. Τους δίνω συγχαρητήρια. Κέρδισαν δίκαια. Τα κεφάλια μας πρέπει να είναι σκυμμένα. Να μην είμαστε υπερόπτες λόγω όσων έχουμε πετύχει μέχρι τώρα".

..........................................................

Ο Ράζβαν Ρατς μίλησε μετά το τέλος το αγώνα με τη Γκινγκάμπ σημειώνοντας πως η πίεση που άσκησε ο αντίπαλος οδήγησε σε εύκολα λάθη από τον Δικέφαλο.
Τα όσα είπε ο Ρουμάνος:

"Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε μπάλα σε καμία φάση του αγώνα, η Γκινγκάμπ ήταν αυτή που μας πίεσε πολύ και δεν μας άφησε να την κρατήσουμε. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε τον έλεγχο σε καμία φάση και αυτό μας στοίχισε, μας στοίχισε η ευκολία με την οποία χάναμε την μπάλα. 

Σίγουρα ήταν ένα δυνατό μάθημα για μας, τώρα όμως πρέπει να ξεκουραστούμε. Πρέπει να δούμε την κατάσταση και τα λάθη μας, για να πάμε στα επόμενα παιχνίδια όπως πρέπει. Σίγουρα η Γκινγκάμπ ήταν η πιο δυνατή ομάδα από αυτές που αντιμετωπίσαμε μέχρι τώρα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4