Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Σεπτεμβρίου 2018

Χάρης Σαββίδης Vs Αντώνης Αντωνιάδης (1986)

Σαν σήμερα στις 9/9/1986, ο τότε Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, απειλούσε με μήνυση τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Αντώνη Αντωνιάδη...

Είναι η γνωστή ιστορία με την απεργία των ποδοσφαιριστών, που δύο μέρες νωρίτερα (7/9/1986) μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κόσμου, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ

Ο Χάρης Σαββίδης, πυρ και μανία με τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, είχε δηλώσει σαν σήμερα 9/9/1986 ...

«Έχουμε αναθέσει στους νομικούς της εταιρείας μας να εξετάσουν την περίπτωση και να κάνουν μήνυση στον Αντώνη Αντωνιάδη, πρόεδρο του ΠΣΑΠ, σαν ηθικό αυτουργό της απεργίας για διαφυγόντα κέρδη της εταιρείας μας. 

Εμείς στον αγώνα της Κυριακής με τη Δόξα (πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1986-1987) κόψαμε μόνο 5.000 εισιτήρια, ενώ περιμέναμε να κόψουμε τουλάχιστον 25.000. 

Από πού λοιπόν θα πληρώσουμε τους μισθούς και τα πριμ νίκης των παικτών μας; Οι νομικοί μας εξετάζουν σε βάθος την περίπτωση και έχουν εντολή να προχωρήσουν σε μηνύσεις.»

Σε ερώτηση πώς εξηγεί την αλλαγή στάσης των παικτών και τη διεξαγωγή του αγώνα, απάντησε: «Οι παίκτες κατάλαβαν τις θυσίες μου! Κατάλαβαν ότι εγώ είμαι αυτός που συντηρώ και τους στηρίζω με όλη μου τη δύναμη. Δεν είναι ο ΠΣΑΠ. 

Τους είχα ξεκαθαρίσει πως αν ο ΠΑΟΚ τιμωρούνταν, θα είχαν την ευθύνη αυτοί. Έβαλα στην ομάδα 100.000.000 δρχ και θα βάλω άλλα τόσα. Δεν μπορώ λοιπόν να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια και να υπηρετώ αλλότρια συμφέροντα!»

Όσο για το αν θεωρεί προσωπική του επιτυχία το ότι έγινε ο αγώνας με την ομάδα της Δράμας, δήλωσε: «Ήταν επιτυχία όλων! Και δική μου και των παικτών και των φιλάθλων. Ούτε ο Παντελάκης, ούτε ο Καλαφάτης μπορούσαν να πείσουν τους παίκτες να κατέβουν. 

Μόνο εγώ μπορούσα και το έκανα. Αν ήταν άλλος Πρόεδρος του ΠΑΟΚ, η ομάδα θα έχανε τέσσερις βαθμούς! Δύο της νίκης και δύο της τιμωρίας (μηδενισμός)».
Ο πρώτος πάντως που είδε από κοντά την αντίδραση των άλλων ομάδων για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τη Δόξα Δράμας, ήταν ο Γιώργος Σκαρτάδος!

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, όπως και ο Νίκος Αλαβάντας, καθώς και οι Πλίτσης, Κολομητρούσης της Λάρισας, βρέθηκαν στην πρωτεύουσα, με την αποστολή της Εθνικής που είχε καταλύσει στο ξενοδοχείο «Ουράνιο Τόξο».

Οι υπόλοιποι διεθνείς σνόμπαραν κυριολεκτικά τους παραπάνω τέσσερις παίκτες, γυρίζοντάς τους την πλάτη και αδιαφορώντας τελείως για την παρουσία τους στον χώρο! Έτσι ο Σκαρτάδος δικαιώθηκε καθώς μετά το ματς με την Δόξα, είχε πει μια φράση που έμεινε στην ιστορία: «Εκτεθήκαμε ανεπανόρθωτα απέναντι στους συναδέρφους μας», καταδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί!

Να σημειωθεί πως ο Αλαβάντας δεν αγωνίστηκε μιας και είχε να εκτίσει ποινή πέντε (!) αγωνιστικών τιμωρίας από το προηγούμενο πρωτάθλημα... 

Διαβάστε τον χαρακτηριστικό διάλογο Σκαρτάδου - Σαββίδη, μετά το ματς ΠΑΟΚ - Δόξας

Σκαρτάδος: «Εμείς εκτεθήκαμε κύριε Πρόεδρε και όχι εσείς! Εσείς τη δουλειά σας κάνατε...»

Σαββίδης: «Κύριε Σκαρτάδο, στην οκταετία σου θα έρθεις σε μένα, δε θα πας στον ΠΣΑΠ! Ο ΠΑΟΚ δε θα γίνει γέφυρα για να περάσουν τα πολιτικά κίνητρα των άλλων».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι εννοούσε, ο Σαββίδης απάντησε: «Δεν εννοώ τίποτε παραπάνω από αυτό που εννοώ! Όσοι δεν κατέβηκαν να παίξουν θα τιμωρηθούν. Να μηδενιστεί ο Παναθηναϊκός και όλες οι άλλες ομάδες».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4