Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Σεπτεμβρίου 2018

Χειροκρότημα σε ΠΑΟΚ και Μπεογκράντσκι (1959)

Σαν σήμερα στις 9/9/1959, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την (τότε) Γιουγκοσλαβική ομάδα Μπεογκράντσκι, σε φιλικό παιχνίδι, μόλις τρεις μέρες μετά τα επίσημα εγκαίνια του ιστορικού μας γηπέδου...

Οι φιλοξενούμενοι ήταν μια από τις ιδιαίτερα δυνατές ομάδες της (τότε) ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και είχε στις τάξεις της πέντε (!) διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Η Μπεογκράντσκι θαυμάστηκε και χειροκροτήθηκε για το παιχνίδι της από τους 5.000 περίπου θεατές, καθώς απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο, με παίκτες που έπαιζαν πολύ γρήγορα και είχαν εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ έχασε με 0-2, δεχόμενος από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η ομάδα όμως δεν παρουσίασε άσχημη εικόνα, αντίθετα ήταν αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ, στα θυρανοίξια της Τούμπας.

Το σκορ άνοιξε στο 18ο λεπτό, όταν ο Σκόμπλαρ πέρασε τον Χασιώτη και από τα αριστερά έβγαλε ψηλοκρεμαστή σέντρα στην περιοχή μας, εκεί πετάχτηκε ο εξαιρετικός Γιόσιτς και με βολέ στην κίνηση έκανε το 0-1.
Λίγα λεπτά νωρίτερα ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο τερματοφύλακας Κριβοκούτσα, απέκρουσε γωνιακό σουτ του Κουιρουκίδη, ενώ στο 24', ο Πρόγιος κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, όταν απέκρουσε εντυπωσιακά τη μακρινή βολίδα του Βλαντίνοβιτς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (28') ο Νικολαΐδης μετά από μπαλιά του Κουιρουκίδη, από τα δύο μέτρα σούταρε άουτ! Στο 40' ο Κιουρτζής βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πήγε να τον κρεμάσει αλλά ο Κριβοκούτσα με εκπληκτικό άλμα απέκρουσε.

Λίγο πριν ο διαιτητής Κιτσούκαλης στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, στο 44', νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Κουιρουκίδη να πιάνει καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Κριβοκούτσα να αποκρούει και πάλι!

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48', ο Βλαντίνοβιτς Ι, με δυνατό μακρινό σουτ, νίκησε για δεύτερη φορά τον Πρόγιο, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας μας.
Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, βγήκε στην επίθεση, αλλά ο Κριβοκούτσα συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στο πρώτο 45λεπτο, αποκρούοντας στο 59' την προσπάθεια του Κιουρτζή. Λίγο νωρίτερα τραυματίστηκε ο Χαβανίδης και αντικαταστάθηκε από τον Κατηκαρίδη.

Στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ ξέμεινε από δυνάμεις, αντίθετα η ομάδα από τη Γιουγκοσλαβία διέθετε μπόλικες και απείλησε με περισσότερα γκολ.

Η καλή παρουσία στο ματς των Χασιώτη – Κεμανίδη – Πετρίδη – Πρόγιου, απέτρεψε το να γίνει ακόμη βαρύτερη η φιλική αυτή ήττα μας. 

Με τη λήξη της αναμέτρησης, ο κόσμος που βρέθηκε στην Τούμπα και ήταν πολύς, χειροκρότησε και τις δύο ομάδες για την εμφάνισή τους ... 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Χαβανίδης (Κατηκαρίδης), Γιαννέλος, Λέανδρος, Τσίντογλου, Κουιρουκίδης, Κιουρτζής, Νικολαΐδης.

Μπεογκράντσκι: Κριβοκούτσα, Νταβίντοβιτς, Γκρούγιτς, Στακοβιτς, Μιλοντίνοβιτς, Άντιτς, Σκόμπλαρ, Βλαντίνοβιτς Ι, Βλαντίνοβιτς ΙΙ, Γιόσιτς, Ιβάνοβιτς.

* Στην αρχική εικόνα, παίκτες αλλά και παράγοντες των δύο ομάδων φωτογραφίζονται πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4