Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Σεπτεμβρίου 2018

"Καθάρισε" με γκολάρα του Βούκιτς (2013)

Σαν σήμερα στις 22/9/2013, ο "Δικέφαλος του Βορρά" κέρδισε δύσκολα στην Τούμπα τον Πλατανιά με 1-0, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Super League, χάρη σε γκολ του Βούκιτς που σημειώθηκε στην επανάληψη...

Μπροστά σε 15.000 περίπου φίλους του, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το τρίποντο της νίκης με τρόπο αγχωτικό και χωρίς να ικανοποιήσει.

Ο Χουμπ Στέφενς κατέβασε την ομάδα με 4-4-2 έχοντας τους Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ, Λίνο στην άμυνα, Λούκας, Κάτσε, Τζιόλη, Στοχ στη μεσαία γραμμή και επιθετικό δίδυμο τους Σαλπιγγίδη – Αθανασιάδη.
Ο Δικέφαλος στα πρώτα 45 λεπτά όχι μόνο δεν μπήκε δυνατά στο ματς, αλλά οι παίκτες του έδειχναν εξαιρετικά αδύναμοι να βρουν τον τρόπο και να φτάσουν στην εστία του Γεωργαλλίδη.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν στο καβούκι τους και όποτε τους δινόταν η ευκαιρία έβγαιναν στην επίθεση και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί για τον Χακόμπο, χωρίς πάντως να έχουν και αυτοί να έχουν να επιδείξουν κάτι το ιδιαίτερο.

Τα πολλά προβλήματα εντοπιζόταν στην ανάπτυξη της ομάδας καθώς και στο κράτημα της μπάλας, αφού στην πίεση των φιλοξενούμενων τα λάθη γινόταν εύκολα και ο εκνευρισμός είχε αρχίσει να απλώνεται στις κερκίδες.
Στην επανάληψη ο Στέφενς βλέποντας τα πολλά προβλήματα στον άξονα πέρασε στο ματς τον Βούκιτς στη θέση του υστερήσαντα Σαλπιγγίδη σε μια προσπάθεια να αλλάξει ο Ολλανδός την κάκιστη εικόνα της ομάδας.

Και πράγματι στο 58' ο Σέρβος πέτυχε ένα εκπληκτικής ομορφιάς γκολ που χειροκροτήθηκε από όλη την Τούμπα. Αυτό το γκολ ήταν ουσιαστικά το highlight του παιχνιδιού, καθώς ο ΠΑΟΚ με το 1-0 υπέρ του, δεν έχει να επιδείξει στη συνέχεια κάτι που αξίζει να αναφέρουμε στα του αγώνα...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο (77' Σκόνδρας), Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης (73' Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (46' Βούκιτς).

Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Φάισα, Φερναντές, Ράφαελ, Τετέ (75' Στόλερ), Αγκιλέρα, Μοράλ (64' Μπέλιτς), Γουνδουλάκης (64' Πόποβιτς), Τόρες, Ναζλίδης.

...............................................

O Χουμπ Στέφενς στις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Τούμπα, τόνισε πως όλοι οι παίκτες πρέπει να μάθουν να ανταποκρίνονται στις αυξημένες υποχρεώσεις της ομάδας, με 2 και 3 παιχνίδια την εβδομάδα.
Τα όσα είπε ο Ολλανδός:

"Ορισμένοι παίκτες πρέπει να μάθουν να παίζουν τρεις αγώνες την εβδομάδα. Πολλοί από τους παίκτες μας δεν έπαιξαν πολλά παιχνίδια πέρσι. Στοχ, Λούκας, Κίτσιου και Τζιόλης για παράδειγμα. Αλλά πρέπει να μάθουν να παίζουν δυο και τρία παιχνίδια την εβδομάδα.

Τώρα πρέπει να έρθουμε σε ένα σημείο έτσι ώστε να τα καταφέρουν και χρειάζεται χρόνο για να το πετύχουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι υπήρχαν παίκτες που είχαν πρόβλημα τραυματισμού, επέστρεψαν και είμαι χαρούμενος. 

Γι' αυτό το λόγο δεν αγωνίστηκαν σήμερα οι Νίνης και Τζαβέλλας. Κι αυτοί δεν είχαν παιχνίδια πέρσι και πρέπει και αυτοί να μπουν στη διαδικασία να μπορούν να παίξουν δυο και τρεις αγώνες την εβδομάδα".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να κάνει ευκαιρίες: "Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο Πλατανιάς έπαιξε καλά και ειδικά στην άμυνα. Εμείς κάναμε ευκαιρίες και πετύχαμε ένα ωραίο γκολ που ήταν ότι ωραιότερο δείξαμε στον αγώνα. 

Οι παίκτες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να είναι φρέσκοι. Έτσι μόνο μπορείς να παίξεις συνεχόμενους αγώνες και να τα καταφέρνεις".

Για το ότι οι περισσότερες ευκαιρίες έγιναν μετά το γκολ: "Είχαμε φάσεις και στο πρώτο μέρος ακόμη και αν δεν παίζαμε καλά".

Για το ότι το δίδυμο Σαλπι-Κλάους δεν είναι αποδοτικό: "Εγώ είμαι χαρούμενος γιατί έχω τον Βούκιτς και τον Νέτσιντ που μπαίνουν και δίνουν ποιότητα. Αλλά δεν συμφωνώ πως δεν είναι αποδοτικό δίδυμο. 

Το απέδειξαν απέναντι στην Σάλκε. Ο Σαλπιγγίδης μπορεί να μην ήταν στην καλύτερη μέρα αλλά είδατε μπήκε ο Βούκιτς και ο Νέτσιντ που επίσης προέρχονται από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας".

Για το κέντρο της άμυνας και αν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα: "Πού το είδατε το πρόβλημα; Επειδή έκανε ευκαιρίες ο Πλατανιάς. Κάθε ομάδα θα σου κάνει ευκαιρία μέσα σε 90 λεπτά αγώνα. Ακόμη και αν παίξεις απέναντι σε ερασιτεχνικό σύλλογο θα σου κάνει μια ευκαιρία".

Για την πολυφωνία στο σκοράρισμα φέτος: "Είναι καλό να σκοράρουν πολλοί παίκτες. Φυσικά είμαι χαρούμενος όταν σκοράρουν οι επιθετικοί αλλά όταν σκοράρουν και παίκτες από τις άλλες γραμμές είναι σημαντικό. Όταν σκοράρουν μόνο οι επιθετικοί δεν είναι καλό. Ο αντίπαλος μπορεί να σε αντιμετωπίσει πιο εύκολα".

.............................................

Ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του ΠΑΟΚ, Ζβόνιμιρ Βούκιτς, σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα, αλλά είναι σημαντικές οι νίκες που έρχονται...
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου μεσοεπιθετικού :

Για την απόδοση στο παιχνίδι: "Ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε με τόσο ήλιο. Μπορούμε σίγουρα να παίξουμε πολύ καλύτερα αλλά θα χρειαστούμε χρόνο. Σημαντικό είναι να κερδίζουμε τους αγώνες όπως έγινε και σήμερα. Έχουμε ήδη κερδίσει κάποια ματς και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι".

Για το τι ένιωσε που σκόραρε; "Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα αλλά είμαι χαρούμενος που σκόραρα. Είναι σημαντικό που κέρδισε η ομάδα".

Έχεις βάλει παρόμοια γκολ; "Έχω βάλει αρκετά γκολ, δεν θυμάμαι αν έχω βάλει παρόμοιο. Η ομάδα είναι αυτό που με ενδιαφέρει".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ; "Είναι καταλυτική η παρουσία των οπαδών. Το έχω ξαναπεί πόσο μας βοηθά η παρουσία τους".

Όσο για το αν είναι σε καλή κατάσταση; "Νιώθω καλύτερα από πέρυσι. Χρειάζομαι κι άλλα ματς αλλά νιώθω καλά. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε. Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα αλλά το πιο σημαντικό είναι η νίκη".

...................................................

Ο Σανθ Χακόμπο, σε δηλώσεις του τόνισε πως σε κάθε παιχνίδι η ομάδα δείχνει σημάδια βελτίωσης, ενώ πρόσθεσε πως το σημαντικότερο είναι να κατακτάς τη νίκη.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Είναι δύσκολο να παίζεις δύο μέρες μετά από ένα παιχνίδι. Ήμασταν κουρασμένοι. ο αντίπαλος μας πρέσαρε λίγο, αλλά μας περίμενε πίσω και ήταν δύσκολο για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά, αυτό είναι σίγουρο, αλλά το σημαντικό σε αυτά τα παιχνίδια είναι να νικάς. 

Πλέον έχουμε λίγες μέρες μπροστά μας για να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε. Το θετικό είναι πως δεν δεχθήκαμε γκολ. Στο προηγούμενο ματς είχαμε αυτό το πρόβλημα, αλλά το διορθώσαμε.

Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να παίζουμε καλύτερα. Ότι σε κάθε παιχνίδι νικάμε δείχνει ότι ήμαστε καλά. Πλέον μέχρι τα Χριστούγεννα έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, και είναι λογικό να παρουσιαζόμαστε κουρασμένοι. Ωστόσο αυτό είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. 

Θέλουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να μαθαίνουμε όχι από τα καλά που κάνουμε, αλλά από τα λάθη μας. Είναι σίγουρο πως στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, αλλά πρέπει να το διορθώσουμε γιατί θα αντιμετωπίσουμε και άλλες ομάδες που θα παίζουν έτσι".

......................................................

Ο Γιάννης Σκόνδρας επανεμφανίστηκε στην 11άδα του ΠΑΟΚ και τόνισε πως η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή, αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι η νίκη!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Έχουμε μεγάλο ρόστερ, πολύ καλή ομάδα και όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι, είτε παίζουν, είτε είναι στον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ έχε ετοιμοπόλεμους σχεδόν όλους τους παίκτες στο ρόστερ του και έχει πάρα πολλές λύσεις. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό για την ομάδα και τον προπονητή.

Από την στιγμή που ο προπονητής μου επέλεξε να αγωνιστώ αριστερά, εγώ θα παίξω. Θα παίζω σε όποια θέση μου πει ο προπονητής και θα προσπαθήσω να δώσω το 100%. Από εκεί και πέρα εγώ δουλεύω σκληρά για να διεκδικήσω μία θέση εκεί που παίζω.

Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή. Ήμασταν κουρασμένοι, θα κρατήσουμε κάποια διαστήματα που παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και τους σημαντικούς τρεις βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ θέλει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, γι αυτό χρειάζεται τον κάθε βαθμό. Ειδικά μέσα στην έδρα σου πρέπει να νικάς ακόμα και αν δεν παίζει καλά.

Υπάρχει μία μεγάλη πρόοδος στην ομάδα, ειδικά από την στιγμή που ήρθε ο κ. Σαββίδης. Υπάρχει βελτίωση σε όλα τα τμήματα σε υποδομές και μετεγγραφές. Αγωνιστικά η ομάδα δεν έχει δείξει ακόμα το 100%, έχουμε πολλά να δώσουμε ακόμα. 

Ο κόσμος είναι απαιτητικός και θέλει νίκες. Μακάρι να μπορούσαμε να συνδυάσουμε και τα δύο. Προσπαθούμε, αλλά το σημαντικότερο είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4