Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Σεπτεμβρίου 2018

Τρίποντο με τρίμπαλο στην Ξάνθη (2012)

Σαν σήμερα στις 22/9/2012, για την 4η αγωνιστική της Super League ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα επικρατώντας με 3-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια, χάρη σε γκολ των Αθανασιάδη, Ρομπέρ και Λάζαρ...

Ο Δικέφαλος αυτή τη φορά μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς και φάνηκε αποφασισμένος να ελέγξει το ρυθμό του, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους. 

Είδαμε λοιπόν και πάλι το γνωστό οριζόντιο ποδόσφαιρο από τους παίκτες του Γιώργου Δώνη, που μόλις στο 9' κέρδισαν πέναλτι με τον Κάτσε, σε μια φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκε ο τεχνικός της Ξάνθης.
Σε εκείνο το λεπτό ο Κάτσε έπεσε στο έδαφος από κράτημα του Κομεσίδη και ο Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Το κράτημα έγινε, οι διαμαρτυρίες έχουν να κάνουν με επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε... Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Αθανασιάδης και άνοιξε το σκορ. 

Από εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεσή του, είχε κατοχή της μπάλας, όμως έλειπαν οι τελικές προσπάθειες. Η μπάλα έφτανε εύκολα έξω από την περιοχή της Ξάνθης, όμως μέχρι εκεί.

Οι γηπεδούχοι από το 25' άρχισαν να δημιουργούν καταστάσεις στην περιοχή μας και είχαν μια δυο καλές στιγμές για να ισοφαρίσουν. 

Το πλασέ του Ονουάτσι στο 25' και το σουτ του Μαρσελίνιο στο 41' ήταν οι πιο επικίνδυνες φάσεις για τους Ξανθιώτες που και αυτοί δεν μπορούσαν επίσης να βγάλουν τελικές φάσεις, καθώς η αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου ήταν πολύ καλή. 

Έτσι έμεινε το 0-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Ίδιο το σκηνικό και στην επανάληψη, με τον ΠΑΟΚ να δίνει ιδιαίτερο βάρος στον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και να κλείνει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου. 

Ο Δικέφαλος στο 54' με πολκύ όμορφη προσπάθεια του Ρομπέρ (προηγήθηκε εξαιρετικό παίξιμο της μπάλας από τους συμπαίκτες του), πήρε προβάδισμα δύο γκολ. Ο Γάλλος μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης από τα αριστερά και με δυνατό συρτό δεξί σουτ σκόραρε.

Με 2-0 υπέρ του ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο απελευθερωμένα, έβγαινε με πολλές αξιώσεις στην επίθεση με την άμυνα της Ξάνθης να έχει ανέβει ψηλά και αφού στο 81' ο Αθανασιάδης έχασε ένα σίγουρο γκολ σε τετ α τετ, ήρθε στο 88' ο Λάζαρ να κάνει το 0-3 με σουτ μέσα από την περιοχή.

Δόθηκε έτσι η  ευκαιρία στους φίλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στα Πηγάδια να χαρούν μια μεγάλη νίκη, την πρώτη εκτός Τούμπας μετά από το διπλό στην Κέρκυρα, στο περασμένο πρωτάθλημα...

Ο διαβασμένος και καλοστημένος ΠΑΟΚ είχε σε πολύ καλή μέρα τους Λάζαρ και Κάτσε, ενώ σε καλά επίπεδα κυμάνθηκε η απόδοση των περισσότερων παικτών του. Πλέον η ομάδα με καλή ψυχολογία θα υποδεχτεί την επόμενη Κυριακή στην Τούμπα τον συμπολίτη...
Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Βιβιανί, Μπαξεβανίδης (70' Καζούμπα), Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Μαρσελίνιο, Ονουάτσι (56' Μάνταλος), Μαρκόφσκι, Πλατέλας (56' Μαρίν), Βασιλακάκης, Ντάνι.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο (70' Σταφυλίδης), Έτο, Κουμάλο, Κατσικάς, Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ (89' Ιντζίδης), Φωτάκης, Λόρενς (86' Γιάννου), Αθανασιάδης.

....................................................

Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού, εμφανίστηκε ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την ομάδα του τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά που γίνεται.
Τα όσα είπε ο προπονητής του Δικεφάλου:

"Το καλύτερο είναι σχετικό στο ποδόσφαιρο. Είναι θέμα οργάνωσης και όταν είχαμε την μπάλα και όταν ήμασταν σε άμυνα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά σε πολλά πράγματα. Κάθε παιχνίδι είναι οδηγός για μένα έτσι ώστε να διακρίνω το που βελτιωνόμαστε και που πρέπει να δουλέψουμε. 

Για παράδειγμα σήμερα κουβαλήσαμε την μπάλα δέκα μέτρα έξω από την περιοχή αλλά εκεί είχαμε πρόβλημα. Σήμερα σε μια οργανωμένη άμυνα τα πήγαμε καλά. Οι δυο στόπερ μας πήγαν καλά. Το μοναδικό είναι πώς οι δυο μεγάλες φάσεις που έκανε η Ξάνθη προήλθαν από δυο δικά μας δώρα και εκεί πρέπει να σταθώ και να είμαι σκληρός με τους παίκτες μου".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, σχολίασε: "Εξαιρώντας το παιχνίδι στην Βιέννη, έχουμε μπει καλά σε αρκετά παιχνίδια αλλά παίζει ρόλο και η τύχη. Η ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ήταν πολύ πειθαρχημένη".

Για τον εύκολο τρόπο που δέχεται η ομάδα κάρτες, τόνισε: "Έχουμε κάποιους νέους παίκτες οι οποίοι παίζουν παθιασμένα και ορισμένες φορές το πάθος τους τους οδηγεί σε σκληρά μαρκαρίσματα. Γενικά δεν πρέπει να είμαστε ηλίθιοι και να παίρνουμε κάρτες αστείες. Η ομάδα έχει παίκτες που τα δίνουν όλα και δεν θέλω να τους μαζέψω τους παίκτες".

Για το αν θεωρεί πως με τη σημερινή εμφάνιση της ομάδας ο κόσμος θα ζεσταθεί και θα επιστρέψει στις κερκίδες της Τούμπας, υποστήριξε: "Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε κάτι τέτοιο γιατί είμαι καινούργιος στην ομάδα. Εμείς είμαστε τυχεροί σε αρκετά πράγματα. 

Όπως ότι βρήκαμε επενδυτή που μας λύνει τα προβλήματα. πρέπει να δείξουμε καλά πράγματα στον ιδιοκτήτη μας. Δεν ξέρω αν ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος με εμάς. Εμείς έχουμε εξηγήσει το πλάνο και πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα στηρίξει την προσπάθεια".

Για το ότι η νίκη αυτή έρχεται πριν από δύο παραδοσιακά ντέρμπι με Άρη και ΑΕΚ, σημείωσε: "Εμείς σκεφτόμαστε το κάθε ματς ξεχωριστά γιατί δεν είμαι ακόμη σίγουρος για την ομάδα. Κάθε παιχνίδι μου δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψω κάτι νέο για την ομάδα. 

Για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν πήγαμε καλά, όμως εκεί ανακάλυψα ότι ο Λόρενς μπορεί να παίξει ως δεύτερος επιθετικός. Υπομονή σε ένα πλάνο που χτίζεται δεν είναι και το πιο εύκολο. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πώς η ομάδα προσπαθεί και δουλεύει".

Για το αν θεωρεί εύκολη την νίκη: "Καμιά νίκη δεν είναι εύκολη. Εμένα με ευχαριστεί και η προσπάθεια και η καλή εμφάνιση απέναντι σε μια καλή ομάδα".

Για το αν πιστεύει ότι το δίδυμο Λάζαρ - Κάτσε αρχίζει να βρίσκει χημεία, δήλωσε: "Το αποτέλεσμα επηρεάζει πολλά πράγματα. Σήμερα κερδίσαμε, όλα τα βλέπουμε θετικά. Μόλις χάνουμε τα βλέπουμε αρνητικά. Ο Κάτσε δεν έπαιξε μόνο σήμερα. 

Κερδίζει με το σπαθί του την θέση του εκμεταλλευόμενος και τον τραυματισμό του Γκαρσία. Μπορεί να έρθουν αρκετά χρήματα για μεταγραφές αλλά για μένα μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να βγάλω τον Πέλκα και τον Κάτσε από το να πάρω παίκτη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα ζητήσω ενίσχυση με παίκτες ποιότητας".

......................................................................

Ο Ρομπέρ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στην Ξάνθη μίλησε για την αναμέτρηση, αλλά και για τα συναισθήματα που του δημιούργησαν το γκολ που σημείωσε στο 54'.
Διαβάστε τις σύντομες δηλώσεις του:

"Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι και στα δύο ημίχρονα. Σήμερα όλοι μαζί παλέψαμε για να πάρουμε αυτή τη νίκη. Ήμασταν ανώτεροι σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού σήμερα, απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι η Ξάνθη. Είναι μεγάλη η χαρά μου γιατί σήμερα κατάφερα και πέτυχα γκολ, βοηθώντας την ομάδα να φτάσει στη νίκη".

Όσο για το ματς που ακολουθούσε...: "Πρέπει να συνεχίσουμε και να προετοιμαστούμε καλά για το ματς με τον Άρη και εκεί έχουμε το μυαλό μας. Ξέρουμε ότι ο Άρης έχει νέους παίκτες αλλά και αυτοί θέλουν να παλέψουν. Για εμάς λοιπόν ήταν πολύ καλή αυτή η νίκη ενόψει αυτού του αγώνα που γνωρίζουμε τι σημαίνει για τον κόσμο μας"...

...............................................

Ο Παναγιώτης Γλύκος, μίλησε μετά το νικηφόρο πέρασμα του ΠΑΟΚ από τα Πηγάδια για την εικόνα της ομάδας, τονίζοντας ότι στο σημερινό παιχνίδι αισθανόταν σιγουριά από τη λειτουργία αμυντικής γραμμής.
Τα όσα είπε ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου:

Για τον αγώνα: "Είναι μία πολύ σημαντική νίκη η σημερινή. Την ψάχναμε εδώ και καιρό για να ανεβούμε ψυχολογικά. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, ήμασταν τακτικά καλοί, δημιουργήσαμε φάσεις και ήμασταν καλύτεροι από την Ξάνθη. Αξίζαμε τη νίκη".

Για τα χαρακτηριστικά που είχε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, τόνισε: "Προσωπικά αισθανόμουν σιγουριά. Οι συμπαίκτες μου ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του προπονητή και βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, όσα δουλεύουμε στο γήπεδο. Γι΄ αυτό ήρθε και αυτή η νίκη και μάλιστα με 3-0".

Για το "ντέρμπι" με τον Άρη, τόνισε: "Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να αγωνιστούμε και κόντρα στον Άρη για να πάρουμε ακόμη τρεις βαθμούς".

...............................................

Ο Λίαμ Λόρενς πραγματοποίησε μία ακόμη καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε με μια μεγάλη σε σκορ νίκη και τόνισε πως η νίκη ήρθε δίκαια καθώς η ομάδα ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη.
Συγκεκριμένα ανέφερε:

"Ήταν μια σημαντική νίκη για την ομάδα μου απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Εμείς μετά την νίκη την περασμένη αγωνιστική είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια. Σημαντική η νίκη και συνεχίζουμε".

..................................................

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης μετά το τέλος του παιχνιδιού στα Πηγάδια, τονίζοντας πως η αποφασιστικότητα της ομάδας έφερε την νίκη και έστειλε μήνυμα στήριξης στον κόσμο για το επερχόμενο παιχνίδι με τον συμπολίτη.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κλάους:

"Συγχαρητήρια σε όλους, γιατί μπήκαμε αποφασισμένοι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είναι πολύ σημαντικοί αυτοί οι βαθμοί. Θεωρώ στα επόμενα παιχνίδια θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί".

Για την πίεση που είχε η ομάδα: "Είχαμε δυο άσχημες εμφανίσεις και ήμασταν αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση".

Για το ματς με τον Άρη που ακολουθούσε: "Είναι ένα ντέρμπι και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πιστεύω πως με τις δύο τελευταίες εμφανίσεις μας θα φέρουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4