Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Σεπτεμβρίου 2018

Ξόρκισε την κατάρα στην Τρίπολη! (2016)

Σαν σήμερα στις 19/9/2016, σε ματς της 4ης αγωνιστικής της Super League, στο "Θ. Κολοκοτρώνης" ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-2 τον Αστέρα, μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες μας εκεί ...

Ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Κρέσπο – Τζαβέλλα – Βαρέλα – Μάτος, στα χαφ Σάκχοφ – Κάνιας - Μπίσεσβαρ και στην επίθεση Ροντρίγκες – Κουλούρη – Κάμπος.
Rotation για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ που άφησε εκτός ενδεκάδας, Αθανασιάδη – Τσίμιροτ και επανέφερε σε αυτήν μετά από πολύ καιρό τον Ευθύμη Κουλούρη που τον δικαίωσε απόλυτα...

Ο Δικέφαλος μπήκε φουριόζος στο ματς και αποφασισμένος από την αρχή να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι. Έκλεισε τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο, πιέζοντας από τις πτέρυγες και έχοντας εντυπωσιακά ποσοστά κατοχής. 

Το γκολ ήταν θέμα χρονου. Στο 22ο λεπτό μετά από ωραίο συνδυασμό Κάμπος - Μάτος, λάθος του Ιγκλέσιας, πρώτο σουτ από Ροντρίγκες, ασθενής απόκρουση του Κοσίσκι και ο Κουλούρης από κοντά το 0-1.
Δύο λεπτά αργότερα ο Κουλούρης με ασύλληπτο σουτ μετά από σέντρα του Ροντρίγκες έκανε το 0-2, με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί στο γήπεδο. 

Στο 44ο λεπτό, ο Μπέρτος μπροστά στον Αρετόπουλο χτυπάει τον Κρέσπο σε διεκδίκηση, παίρνει τη 2η κίτρινη και αποβάλλεται. Θα μπορούσε να είναι και απευθείας κόκκινη!
Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε μουδιασμένος και στο 60' δέχθηκε γκολ με πέναλτι που έδειξε ο Αρετόπουλος, σε μαρκάρισμα του Βαρέλα στον Ιγκλέσιας. 

Όπως φάνηκε ο Ιγκλέσιας βρήκε χορτάρι στην προσπάθειά του να σουτάρει ... Γενικά η διαιτησία του ήταν για μια ακόμη φορά προβληματική, καθώς σε πολλές περιπτώσεις σφύριζε ότι ζητούσε η κερκίδα της Αρκαδίας!
Στο 77o λεπτό, φωτοβολίδα του Ροντρίγκες τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κοσίσκι, στην τελευταία καλή φάση του ματς. Από εκεί και πέρα ο Δικέφαλος διαχειρίστηκε άνετα το παιχνίδι και πήρε το τρίποντο σε μια έδρα όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται...
Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίσκι, Μπέρτος, Κουρμπέλης, Σεφί, Ιγκλέσιας (83' Χαμντανί), Τσουκαλάς, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (46' Ιγκόρ), Φαρίνια (72' Μάσα), Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Κρέσπο (46' Κίτσιου), Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (87' Περέιρα), Ροντρίγκες (78' Μυστακίδης), Κουλούρης, Κάμπος.

.........................................................

Ο Ευθύμης Κουλούρης με δύο γκολ, το ένα μάλιστα πανέμορφο, χάρισε στον ΠΑΟΚ μία σπουδαία νίκη και αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα, μίλησε για το παιχνίδι.
"Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο γκολ και το χάρηκα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος για την νίκη και τους τρεις σημαντικούς βαθμούς, που είναι το πιο σημαντικό από όλα. Δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις και προσπαθώ να βγάλω στο γήπεδο πράγματα. Θεωρώ πως ότι κάνεις στην προπόνηση, σου βγαίνουν στον αγώνα.

Ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας για μένα και την ψυχολογία μου. Με βοήθησε πολύ η δουλειά που έκανα στην Κύπρο πέρυσι. Είναι πολύ σημαντικό για έναν νεαρό παίκτη να πάρει παιχνίδια σε μία δυνατή ομάδα. 

Επέστρεψα, αισθανόμουν καλά στην προετοιμασία, έβαλε νέα κομμάτια στο παιχνίδι μου και είμαι χαρούμενος που όλα αυτά βγήκαν σήμερα. Περίμενα την ευκαιρία μου και έκανα ότι καλύτερο μπορούσα.

Ο πρόεδρος και ο προπονητής με κράτησαν στην ομάδα και εγώ θέλω να κάνω το καλύτερο και να τους δικαιώσω. Έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ και όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους. Δουλεύουμε σκληρά και κάναμε καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι θα πάρω παρουσίες στην 18άδα στο μέλλον και θα προσφέρω όταν μου ζητηθεί.

Δεν με αγχώνει να έχω δίπλα τόσο γρήγορους ποδοσφαιριστές, το αντίθετο μάλιστα. Με βοηθάει και μπορώ τόσο να περιμένω να πάρω μπάλες όσο και να σπάω στους συμπαίκτες μου.

Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για το τέλος της χρονιάς. Ο ΠΑΟΚ έχει υψηλούς στόχους, όπως και οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά. Θέλουμε να είμαστε καλοί κάθε Σαββατοκύριακο. Έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ, πράγμα πολύ σημαντικό για μία μεγάλη ομάδα και όλοι όσοι ανήκουν σε αυτή είναι χρήσιμοι.

Κάποια παιχνίδια σίγουρα θα μπορούσαμε να τα καθαρίσουμε πιο εύκολα, αλλά δεν είναι όλα ίδια. Σίγουρα μας προβληματίζει και το έχουμε διαπιστώσει. Είναι μόλις το δεύτερο παιχνίδι μας. Θα βρούμε και θα διορθώσουμε τα λάθη μας. Σήμερα πήραμε ένα σπουδαίο διπλό σε μία έδρα που είχαμε κακή παράδοση.

Δοκιμάζουμε πολλά σχήματα στην προπόνηση και όλα είναι στην σκέψη του προπονητή. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας στα αποδυτήρια. Ο Κλάους με βοηθάει πολύ και προσπαθώ να παίρνω συνεχώς πράγματα από αυτόν. 

Στην Τούμπα πολλές ομάδες θα παίξουν κλειστά εναντίον μας και αν χρειαστεί να παίξουμε μαζί με τον Αθανασιάδη θα το κρίνει ο προπονητής".

.............................................................

O Xοσέ Κρέσπο μίλησε για την εικόνα του αγώνα, καθώς και για την στιγμή του τραυματισμού του...
Αναλυτικά:

Για τη φάση του τραυματισμού του: "Δεν είμαι πολύ καλά αλλά σε δύο μέρες θα είμαι εντάξει. Δέχθηκα μια κλωτσιά και δεν μπορούσα να συνεχίσω".

Για την εικόνα του ματς: "Ξεκινήσαμε πολύ καλά, πετύχαμε δύο γρήγορα γκολ, αλλά μετά το 2-0 χαλαρώσαμε. Αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε ξανά και πρέπει στα επόμενα παιχνίδια να τα... καθαρίζουμε από νωρίς για να μην το πληρώσουμε. 

Χαλαρώσαμε αρκετά μετά το 2-0 και το ίδιο συνέβη και στο ματς με τον Παναιτωλικό. Πρέπει να το διορθώσουμε και να προσπαθούμε να πετύχουμε και άλλα γκολ".

..................................................................

Τη νοοτροπία που θέλει να έχει ο ΠΑΟΚ έδειξε και στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, όπως υποστήριξε ο Τζάλμα Κάμπος.
Αναλυτικά:

"Η ομάδα ήταν πολύ δυνατή, ξέραμε από πριν πως είναι μια δύσκολη έδρα, μπήκαμε, παλέψαμε και πήραμε τη νίκη. Αυτός είναι ο χαρακτήρας και η νοοτροπία που θέλουμε να έχουμε. Να κερδίζουμε παντού, πήραμε έξι πόντους και στα δύο ματς που έχουμε δώσει και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Νικήσαμε, μπήκαμε σκληρά και σίγουρα παίζουν και οι άλλοι. 

Παίξαμε καλύτερα και κερδίσαμε. Έχω προσαρμοστεί καλά. Πρέπει να συνεχίσουμε και να αποκτήσουμε ακόμα καλύτερη συνεργασία και επικοινωνία. Έχω καταλάβει πλέον τις ανάγκες και τη νοοτροπία του συλλόγου".

................................................................

Ικανοποιημένος με την εμφάνιση του ΠΑΟΚ και τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης δήλωσε ο Λέο Μάτος και τόνισε πως το ζητούμενο είναι η συνεχής βελτίωση.
"Είναι σημαντικό για εμάς που πήραμε τη νίκη και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και στα επόμενα παιχνίδια. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς και το καλό ξεκίνημα στον αγώνα", δήλωσε αρχικά ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μετά το 0-2 έριξε τον ρυθμό: "Είναι κάτι που πάθαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Πρέπει να το κοιτάξουμε μέσα στις επόμενες μέρες εν όψει των επόμενων αγώνων, γιατί κάποια στιγμή μπορεί να το πληρώσουμε".

Για το αν η ομάδα έχει κι άλλα περιθώρια βελτίωσης: "Φυσικά. Πάντα υπάρχουν τρόποι να βελτιωθείς και στην περίπτωσή μας, αυτό θα έρθει μέσα από ομαδική και συνεχή δουλειά στις προπονήσεις".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4