Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Σεπτεμβρίου 2018

Φιλική ... συντριβή από τη Γαλατασαράι (1951)

Σαν σήμερα στις 19/9/1951, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τη Γαλατασαράι, σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, ενόψει της σεζόν 1951-1952...

Μεγάλη κοσμοσυρροή εκείνη την Τετάρτη στο παλιό γήπεδο του ΠΑΟΚ και οι χιλιάδες οι θεατές στις εξέδρες, είδαν την ομάδα από τη γειτονική χώρα μα αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να κερδίζει με 0-5!

Ένα πολύ βαρύ σκορ, που διαμορφώθηκε κυρίως στο πρώτο 45λεπτο, όταν σημειώθηκαν τα τέσσερα από τα πέντε τέρματα της Γαλατά...
Το σκορ άνοιξε στο 19' ο Μπουλέν με συρτό γωνιακό σουτ μετά από κεφαλιά πάσα του Γκιουντούζ. Στο 27' ο Γκιουντούζ ήταν και πάλι ο δημιουργός με τον Χικμέτ να σκοράρει από κοντά το 0-2, με τη βοήθεια και του κάθετου δοκαριού...

Στην ακριβώς επόμενη φάση, ο Γκιουντούζ με εκπληκτική ατομική προσπάθεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, για να έρθει στο 36' ο Ρετζέπ να σημειώσει το 0-4.

Οι αλλαγές που έκανε ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη έδωσαν στην ομάδα καλύτεροι ρυθμό και μεγαλύτερη ταχύτητα, όμως η Γαλατά βρήκε τον τρόπο και έφτασε σε ένα πέμπτο γκολ στο 71ο λεπτό με σκόρερ τον Ρετζέπ και πάλι.

Η βαριά ήττα του ΠΑΟΚ προκάλεσε αίσθηση και αποδόθηκε στην έλλειψη προπόνησης των παικτών μας, αλλά και στην κακή εφαρμογή του MW (σύστημα που έπαιζαν οι ομάδες της εποχής εκείνης), με τον ΠΑΟΚ να έχει μεγάλο πρόβλημα στην τετράδα των χαφ του, που δεν απέδωσαν.
Από την άλλη βέβαια ήταν η καλύτερη ομάδα της Πόλης, με τέσσερις διεθνείς στις τάξεις της που φάνηκε πολύ πιο έτοιμη και εξαιρετικά καλά οργανωμένη στις γραμμές της!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Λύκαρης, Ψωμάς, Πυλωρίδης, Εμμανουηλίδης (Γκόγκος), Γκολέμας, Κουντής, Γιεντζής (Χριστοδούλου - Λασκαρίδης), Βασιλειάδης (Γιεντζής), Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Καρακώστας (Μιγγούσης).

Γαλατασαράι: Ντουργκάι, Ναατζί, Φοτζίμ, Ορκάμ, Ντογκάν, Ρομπέρ, Μουχτάρ, Ρετζέπ, Χικμέτ, Γκιουντούζ, Μπουλέν.

* Στην αρχική εικόνα μια φάση από το παιχνίδι. Διακρίνεται ο Γκιουντούζ να κερδίζει την κεφαλιά, παρά την πίεση του Ψωμά. Αριστερά ο Γκολέμας, ο οποίος αγωνίστηκε στο MW σαν τρίτος αμυντικός.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4