Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Σεπτεμβρίου 2018

Τρίποντο με κορυφαίους τα δοκάρια (2012)

Σαν σήμερα στις 16/9/2012, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, την 3η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2012-2013...

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη με 2-1 στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, χάρη σε γκολ των Λόρενς και Αθανασιάδη, ενώ ο Ράγιος είχε 3 δοκάρια...

Για ένα ακόμα παιχνίδι εκείνη τη σεζόν, ο Δικέφαλος παρά τη νίκη του απέναντι σε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο, προβλημάτισε με την απόδοσή του τους λίγους θεατές που ανηφόρισαν στην Τούμπα για να τον δουν. 

Η ομάδα βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ ενώ τα προβλήματα στον τρόπο που λειτούργησαν οι παίκτες του Δώνη ήταν πολλά και οφθαλμοφανέστατα. 

Ιδιαίτερα η άμυνα στο πρώτο 45λεπτο δεν είναι καθόλου υπερβολή να γράψουμε ότι παραπατούσε και έκανε πολλά λάθη τα οποία τα πληρώσαμε με το ελάχιστο τίμημα, αφού ο Αστέρας θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αν το δοκάρι δεν σταματούσε δύο σουτ του Ράγιος...

Το πολύ θετικό βέβαια στην υπόθεση ήταν το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε την 3η του ανατροπή μετά τις ευρωπαϊκές νίκες με την Μπνέι Γιεχούντα και τη Ραπίντ Βιέννης.

Μετά από ένα καλό ξεκίνημα η ομάδα άρχισε σταδιακά να βγάζει τα γνωστά της προβλήματα, κάνοντας αβίαστα λάθη και έχοντας επιπολαιότητα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της.

Δε γίνεται να μην κατονομάσουμε την πολύ κακή παρουσία του Κουμάλο στο πρώτο ημίχρονο, με τον Νοτιοαφρικανό να είναι πηγή κινδύνων. Μάλιστα στο 19' ενεργώντας σαν παίκτης της Κ17, ανέτρεψε τον Ναβάρο μέσα στην περιοχή και ο Περόνε με πέναλτι έδωσε προβάδισμα στον Αστέρα.
Το 0-1 πάγωσε τους παίκτες μας και αντί να δούμε την αντίδρασή τους, είδαμε τους φιλοξενούμενους μέσα σε δύο λεπτά να βγάζουν δύο φάσεις εξαιρετικές. Πρώτα στο 26' όταν ο Ράγιος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου και στο 27' ο ίδιος παίκτης σημάδεψε το δεξί δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Οι μνήμες από το περσινό διπλό ζωντάνεψαν, αλλά αυτή τη φορά ο Δικέφαλος είχε την τύχη με το μέρος του... Μέχρι το 45' το μόνο που είδαμε από τους παίκτες μας, ήταν κάποια μακρινά σουτ τα οποία δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Φούλοπ. 

Η κατοχή της μπάλας (62% - 38%) και οι πιο πολλές τελικές των παικτών μας, δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα του ματς, καθώς ο διαβασμένος Αστέρας έπαιρνε εύκολα αυτό που ήθελε.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο "Δικέφαλος" ισοφάρισε. Ο Λάζαρ έκανε σέντρα από αριστερά, ο Φωτάκης με κεφαλιά έδωσε ασίστ στον Λόρενς και αυτός με γυριστό σκαστό σουτ μέσα στην περιοχή έκανε το 1-1. 

Ο Δώνης, θέλοντας να κάνει πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ, πέρασε στο ματς τον Γεωργιάδη στη θέση του υστερήσαντα Σταφυλίδη. Η ομάδα άρχισε σταδιακά να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα, περιορίζοντας παράλληλα την απόδοση των φιλοξενούμενων που δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν το παιχνίδι τους...

Στο 65' ο Μήτσιος κλείνει τα μάτια στην ανατροπή του Λόρενς και δεν δίνει το πέναλτι ενώ ήταν μπροστά στη φάση!

Στο 83' ο Λίνο με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Φούλοπ και στο επόμενο λεπτό ο Ράγιος τον μιμήθηκε στέλοντας την μπάλα για 3η φορά στο δοκάρι του Γλύκου που ήταν εκτός φάσης. 

Και φτάσαμε στο 88' όταν ο Γεωργιάδης έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε χέρι του Τσαμπούρη. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Κλάους και έδωσε τη χαρά στους 5.000 θεατές να πανηγυρίσουν μια σημαντική νίκη ...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος (46' Έττο), Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης (62' Γεωργιάδης), Κάτσε, Λάζαρ, Φωτάκης (82' Γιάννου), Λίνο, Λόρενς και Αθανασιάδης.

Αστέρας Τρίπολης: Φούλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο, Τσαμπούρης, Ράγιος, Αλβαρεζ (88' Ντινιωτάκης), Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ναβάρο (80' Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις (52' Φορμίκα) και Περόνε.
Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο Γιώργος Δώνης στάθηκε στη στήριξη που πρέπει να υπάρξει προς την ομάδα, στη νέα προσπάθεια που κάνει, μετά τις αλλαγές στη δομή και το ρόστερ της...

Aρχικά είπε: "Για την ψυχολογία μας αυτή η νίκη είναι σημαντική. Όχι όμως κρίσιμη για τη χρονιά. Δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα αποτελέσματα αλλά και στο τι χτίζουμε. Πρέπει να δούμε τον ΠΑΟΚ με το πλάνο που τον θέλουμε.

Δε σημαίνει ότι δε θέλουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια, αλλά γενικώς όσοι είμαστε γύρω απ' την ομάδα, να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα. Κανένας μέσα στο τεχνικό τιμ δεν εθελοτυφλεί. Βλέπουμε τα προβλήματα που έχουμε και στοχεύουμε στη λύση τους".

Άλλη μια ανατροπή για την ομάδα, αλλά είχαμε ένα πρώτο μέρος κακό. Τι συμπέρασμα σας μένει; "Κατ' αρχάς διαφωνώ. Μέχρι το εικοσάλεπτο ήμασταν καθαρά ανώτεροι. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ξεκινήσαμε το ματς με απόλυτο έλεγχο και είχαμε προσπάθειες. Ένα από τα προβλήματα μας όμως ήταν και πάλι ότι στην πρώτη φάση του αντιπάλου δεχθήκαμε γκολ. 

Μετά είχαμε σκαμπανεβάσματα, χάσαμε τον έλεγχο και είχε ευκαιρίες ο αστέρας. Μετά ξαναπήραμε τον έλεγχο. Είχαμε 64 τα εκατό κατοχή και διπλάσιες τελικές. Κάποιοι μένουν στα δοκάρια. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Νομίζω ότι στην καινούρια φιλοσοφία κάποια πράγματα τα βγάζουμε στο γήπεδο και κάποια άλλα όχι. Θα συνεχίσουμε".

Η έκφραση ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την αλήθεια», ακούγεται αρκετά. Μπορείτε να την ξεκαθαρίσετε; "Η ερώτηση είναι σα να προσπαθώ να κρυφτώ πίσω απ' το δάχτυλό μου. Όλες οι ομάδες με μεγάλες διαφοροποιήσεις και αλλαγές στο μπάτζετ, χρειάζονται χρόνο. Είχαμε την τύχη να βρούμε επενδυτή για να μας στηρίξει και σε βάθος χρόνου να αναπτυχθούμε. 

Δε γίνεται να παίζουν και νέοι και άπειροι και να νικάμε συνέχεια. Πρέπει να στηριχθεί η ομάδα που υπάρχει. Δεν είναι εύκολο να παίζουν μόνο νέα παιδιά. Οι διαφοροποιήσεις στις ομάδες είναι γνωστές. Δείτε τι συμβαίνει στην Ιταλία με Ίντερ και Μίλαν. Προσπαθούν κι εκεί να ξαναφτάσουν στην κορυφή. Πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά και στον ΠΑΟΚ".

Για τον Κουμάλο; "Συμφωνώ ότι αυτό που βλέπουμε, είναι ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις αιτίες της κακής του παρουσίας. Είναι θέμα ικανότητας; Πολλές φορές με την έλευση τους στην Ελλάδα, και ειδικά οι σχετικά άπειροι όπως ο Κουμάλο, έχουν προβλήματα προσαρμογής. Πρέπει να στοχεύσουμε στη στήριξη του. 

Έχουμε δει πράγματα από τον Κουμάλο στην προετοιμασία. Σήμερα ο Κατσικάς ήταν εξαιρετικός. Στόχος μου δεν είναι να βγάλω ένα παίκτη ως άχρηστο όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα. Έχει προσόντα παρότι και σήμερα δεν ικανοποίησε κανέναν. Βάσει μετρήσεων είναι ο γρηγορότερος και αλτικότερος του ΠΑΟΚ. 

Διακρίνω όμως μια πίεση στο πρόσωπό του, για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν και με το νέο περιβάλλον. Μπαίνει με μεγάλη πίεση και άγχος και αυτό οδηγεί σε λάθη. Όλοι στην ομάδα πρέπει να τον στηρίξουμε και να βγάλει όσα μας έδειξε στην προετοιμασία".

Υπήρξε και γκρίνια από την κερκίδα για τον Κουμάλο. Σκέφτεστε διαφορετική διαχείριση; "Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τον αφήσουμε εκτός ομάδας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βάλουμε πέντε και έξι μικρούς σε ένα ματς. Μέσα από την προπόνηση βλέπω και άλλα πράγματα. Μετά από ένα διάστημα ίσως να μπορούμε να κάνουμε τέτοιες κινήσεις. 

Αλλά και πάλι, μέσα από λίγα παιχνίδια δε θέλω να απορρίψω ένα παίκτη. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια να τον αφήσω εκτός ομάδας. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από την απόδοσή του, έχει μια φιλοσοφία, ΑΣΧΕΤΗ με το σύστημα. Η φιλοσοφία έχει να κάνει και με το στυλ ανάπτυξης και διάφορα στοιχεία. Η φιλοσοφία μας είναι να έχουμε ουσιώδη κατοχή μπάλας. Και σήμερα είχαμε πολλές τελικές προσπάθειες. 

Στόχος μας είναι να βελτιωθούν και κάποιοι παίκτες ατομικά. Πολλοί έμπειροι παίκτες μας (Φωτάκης, Σάλπι, Βίβιαν, Λόρενς) δεν έχουν καν κάνει προετοιμασία. Κυνηγάμε το χρόνο λοιπόν. Και η απότομη χρήση τους μας δυσκολεύει. Θέλουν τουλάχιστον ένα μήνα για να βρουν ρυθμό. Επειδή τα είδατε και στην προετοιμασία, όπου πολλά έγιναν αλλά δεν υπήρχε πίεση. 

Και τότε είπαμε πως η ομάδα και το ρόστερ θα αξιολογούνται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και αυτό κάνω. Από κάποιους είμαι ευχαριστημένος, από κάποιους όχι. Ειδικά στην περίπτωση του Λίνο, ο οποίος πήγε καλά στην προετοιμασία και μας βοηθά στην ανάπτυξη, προτίμησα να τον χρησιμοποιήσω προωθώντας το Σταφυλίδη".

Για τον Λόρενς ως παρτενέρ του Κλάους; "Ο Κλάους προσπαθούμε από την αρχή να έχει συμμετοχή με τη μπάλα στα πόδια. Δεν θέλω να είναι απλώς σκόρερ. Ο δεύτερος επιθετικός θέλω να έχει καλή τεχνική. Και ο Λόρενς ένας από τους λόγους που επιλέχθηκε είναι πως έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Αλλά του λείπει η προπόνηση τώρα".
Λίαμ Λόρενς πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, κάτι που όπως δήλωσε το χάρηκε ιδιαίτερα γιατί συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας μας...

Μιλώντας για το παιχνίδι αρχικά είπε: "Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Δυστυχώς στο πρώτο ημίχρονο βρεθήκαμε να χάνουμε με 1-0. Έπρεπε να δείξουμε σπουδαίο χαρακτήρα στην επανάληψη και αυτό κάναμε".

Σε ερώτηση αν το χρονικό σημείο που πέτυχε το 1-1 ήταν καθοριστικό για να έρθει για τον ΠΑΟΚ η ανατροπή απάντησε: "Ενώ θα μπορούσαμε με άλλους τρόπους να σκοράρουμε το δεύτερο γκολ έπρεπε αυτό να γίνει με πέναλτι στο τέλος. Το γκολ που πέτυχα, ήταν ζωτικής σημασίας όποιος και αν το έβαζε, η μπάλα χτύπησε στο έδαφος πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα και πήγε στα δίχτυα".

Όταν ρωτήθηκε πώς νιώθει ως μέλος του ΠΑΟΚ, υπογράμμισε: "Αρχίζω να βρίσκω τον εαυτό μου τη φόρμα μου, πατάω καλύτερα στο γήπεδο, και ευτυχώς σήμερα ήρθε και ένα γκολ. Προσπάθησα και τις προηγούμενες φορές, όταν είχα κάποιες ασίστ. Το γκολ με βοηθάει πολύ για τη συνέχεια".

Για τη σημασία της νίκης ενόψει της συνέχειας για την ομάδα, με δεδομένο ότι το προσεχές Σάββατο ο ΠΑΟΚ πάει στην Ξάνθη, δήλωσε: "Κάθε ματς είναι δύσκολο. Ευτυχώς σήμερα πήραμε αυτό που θέλαμε, τη νίκη και τώρα θα επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι"...
Ο Γιώργος Κατσικάς στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε για το παιχνίδι και τη νίκη επί του Αστέρα, τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα πρέπει να μην έχει βαθμολογικές απώλειες...

"Ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Το πέναλτι που δόθηκε στον Αστέρα είναι δίκαιο. Στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο ο προπονητής προσπάθησε να μας ανεβάσει το ηθικό και καταφέραμε να αλλάξουμε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος. Πρέπει να πάρουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι πίσω στο σκορ, σχολίασε: "Στο πρώτο 20λεπτο είχαμε την κατοχή, αλλά πάλι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Μέχρι τη φάση της ισοφάρισης θα μπορούσαμε να έχουμε δεχθεί κι άλλα γκολ".

Για το τι τους είπε ο Δώνης στην ανάπαυλα, σημείωσε: "Μας είπε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και πρέπει πάντα να κερδίζουμε ανεξάρτητα με τον αντίπαλο".

Για το επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη, δήλωσε: "Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να νικήσουμε στα Πηγάδια, αρκεί να έχουμε την εικόνα που παρουσιάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο".
Ο Μπονγκανί Κουμάλο μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα, στάθηκε στο ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και ανέτρεψε το σκορ...

Μιλώντας για το παιχνίδι ανέφερε: "Νομίζω ξεκινήσαμε καλά, είχαμε τον έλεγχο μέχρι τη στιγμή που έδωσα την ευκαιρία στον αντίπαλο να προηγηθεί με πέναλτι. Σε τέτοιες φάσεις πρέπει να λειτουργώ καλύτερα. Αυτό μας έβαλε κάτω από πίεση, αλλά η ομάδα έδειξε σπουδαίο χαρακτήρα και ανατρέψαμε την κατάσταση".

Για την αλλαγή παπουτσιού δήλωσε: "Σε μια φάση που έτρεχα με τον αντίπαλο επιθετικό μπλεχτήκανε τα πόδια μας, άνοιξε το παπούτσι και σε εκείνο το σημείο έπαιζα με σκισμένο παπούτσι".

Για την ανατροπή και πάλι του σκορ είπε: "Νομίζω ότι είναι θετικό το ότι δείχνουμε χαρακτήρα, όμως στο μέλλον θα πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα και να μην βάζουμε τον εαυτό μας κάτω από αυτήν την αδικαιολόγητη πίεση. Να παίρνουμε εμείς τα ηνία του ματς ".

Όσο για τη σημασία του σημερινού αποτελέσματος τόνισε: "Όταν στην αρχή της χρονιάς καταφέρνεις και παίρνεις τα αποτελέσματα, έστω και με αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ καλό σημάδι για το τι θα επακολουθήσει στη συνέχεια της σεζόν. Το δεδομένο είναι ότι και εμείς θα βρεθούμε καλύτερα μεταξύ μας, θα γίνουμε πιο ομοιογενείς και θα μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας".
Ο Λίνο μίλησε μετά τον αγώνα με τον Αστέρα για την σημασία της νίκης αλλά και για το τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα...

"Είμαστε όλοι χαρούμενοι για τη νίκη. Ξέραμε ότι ο Αστέρας είναι δύσκολη ομάδα. Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά από το γκολ του Αστέρα χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο καλοί και πιο συγκεντρωμένοι, γι' αυτό κερδίσαμε".

Για την ψυχολογική σημασία της νίκης: "Για μένα είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε σήμερα. Συνεχίζουμε και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4