Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Σεπτεμβρίου 2018

Φιλική ήττα από τον Εθνικό στο Σιντριβάνι (1952)

Σαν σήμερα στις 17/9/1952, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Εθνικό Πειραιώς, σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, ενόψει της σεζόν 1952-1953...

Ο Εθνικός είχε ανέβει στη Θεσσαλονίκη για σειρά φιλικών αγώνων και στο πρώτο του παιχνίδι που έγινε υπό το φως των προβολέων, παρουσία 8.000 θεατών, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Φερλέμης στο 60ό λεπτό.

Εξαιρετικά αμφίρροπο το ματς στο πρώτο 45λεπτο, μοιρασμένη η κατοχή της μπάλας και οι ευκαιρίες, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί πρώτος στο 2' με τον Κουιρουκίδη και τον Εθνικό να απαντάει στο 7', όταν ο Μιγγούσης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Γαρύφαλλου.

Στο 31' ο Κουντής προ κενής εστίας σούταρε την μπάλα στο δοκάρι των φιλοξενούμενων, στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε ξεκάθαρα την υπεροχή, όμως το γκολ του Φερλέμη στο 60', μετά από συνδυασμό Μαρινάκη – Καραγιαννίδη, ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στον Εθνικό.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γκολέμας, Παπαδάκης και από τον Εθνικό οι Συμεωνίδης, Φερλέμης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββίδης, Χρυσάφης, Μιγγούσης, Ιωαννίδης, Γκολέμας, Δουκάκης, Κουντής, Τσίντογλου, Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Τζινόπουλος.

Εθνικός: Βασιλόπουλος, Κεσίσογλου (Μπούτος), Συμεωνίδης, Κοζομπόλης, Φωτόπουλος, Καραγιαννίδης (Νικολόπουλος), Γαρύφαλλος (Καραγιαννίδης), Μαρινάκης, Λεκατσάς, Φερλέμης, Νικολόπουλος (Μαντάς).

* Στο τιμόνι του ΠΑΟΚ βρέθηκε εκείνη τη σεζόν ο Νίκος Πάγκαλος, σε μια πενταετία στην οποίαν εναλλασσόταν στον πάγκο μας οι Πάγκαλος – Βίλλυ Σέβτσικ (Αυστριακός)

* Ο Δικέφαλος δεν τα πήγε καλά εκείνη τη σεζόν στο τοπικό πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση με 19 βαθμούς έχοντας 4 νίκες – 3 ισοπαλίες – 3 ήττες, με τέρματα 11-11
* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1952-1953, αποτελούσαν οι: Κάστρας, Χρυσάφης, Ιωαννίδης, Αγγελόπουλος, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Κουντής, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Κιουρτζής, Σαββίδης, Μιγγούσης, Λασκαρίδης, Ελληνίδης, Μάρκοβιτς, Γκολέμας, Κουσκουρής, Γεντζής, Ονούφριος, Ζαρίφης, Χριστοδούλου, Τσαβδαρίδης, Δουκάκης. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4