Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Σεπτεμβρίου 2018

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ του Πέτροβιτς (1992)


Σαν σήμερα στις 20/9/1992, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πιερικό, σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1992-1993 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λιούπκο Πέτροβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 7.000 θεατές (6.171 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-0, μια εβδομάδα μετά τη συντριβή μας στο Ηράκλειο με 4-0...

Το σκορ άνοιξε στο 37ο λεπτό ο Μίλαν Τζούρτζεβιτς μετά από μπαλιά του Μαγκντί και στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έφτασε σε άλλα δύο γκολ με τους Λαγωνίδη στο 61' με κεφαλιά (με τη βοήθεια και του δοκαριού) και Τουρσουνίδη στο 88' με πλασέ μετά από μπαλιά του Μαγκντί, δίνοντας διαστάσεις στη νίκη μας, όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κουγιού.

Στο 70' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Τζούρτζεβιτς, ο οποίος όμως ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ στο ματς, μαζί με τους Μαλιούφα, Λαγωνίδη, Οικονομίδη.

Η ομάδα του Πιερικού όπως παρατάχτηκε εκείνη τη μέρα στην Τούμπα
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Γκάμπριτς, Αλεξίου, Λεοντιάδης, Μαλιούφας (83' Χιονάς), Χάβος, Οικονομίδης, Λαγωνίδης, Μαγκντί Τολμπά, Τουρσουνίδης, Μπορμπόκης (69' Καλογερόπουλος), Τζούρτζεβιτς.

Πιερικός: Σηφάκης Μύρων, Ισιώτης, Κ. Κωνσταντινίδης, Παν. Κωνσταντινίδης, Κούτος, Μαυρίδης (69' Πάτε), Μπέκας, Δεληγιάννης, Μακρίδης, Ταβουκτσής (69' Παπανικολάου), Ραγκέλοβιτς.

Δηλώσεις προπονητών...

Λιούπκο Πέτροβιτς:
"Ήξερα ότι ο Πιερικός είναι μια νεανική ομάδα με καλή φυσική κατάσταση. Σήμερα όμως έδειξε ότι παίζει καλά στην άμυνα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει εκτός έδρας εκπλήξεις, αλλά του λείπει λίγο η δύναμη στην επίθεση. Τον συγχαίρω για την αγωνιστικότητα και την μαχητικότητά του.

Για εμάς το ματς ήταν αποφασιστικής σημασίας σήμερα μετά τα τελευταία προβλήματα που είχαμε. Για αυτό πήγαμε κατευθείαν από το Παρίσι στο ξενοδοχείο και αυτό φάνηκε σήμερα ότι ήταν σωστό. Οι παίκτες μάζεψαν δυνάμεις για να παίξουνε πειθαρχημένα ενώ αν γινόταν αλλιώς θα είχαμε σήμερα αρνητικό αποτέλεσμα!

Παίξαμε πολύ σωστά και περιμέναμε τη στιγμή του γκολ με υπομονή. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες που βρήκαν τον δρόμο για τη νίκη μετά από δύο ήττες μας".


Γιάννης Μαντζουράκης: "Ο Πιερικός είχε πολύ καλό πρόσωπο μέσα στο γήπεδο για 40 λεπτά. Δεν αφήσαμε τον ΠΑΟκ στο διάστημα αυτό να κάνει κάποια ευκαιρία. Η απειθαρχία όμως ενός παίκτη μου που είχε την επίβλεψη του Μαγκντί ενώ είχαμε "κλειδωμένο" τον Τουρσουνίδη, έδωσε την ευκαιρία στον Αιγύπτιο να προχωρήσει 35 μέτρα και να ετοιμάσει το γκολ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν επικίνδυνος ενώ και εμείς κάναμε κάποιες ευκαιρίες που τελικά δεν καρποφόρησαν. Αν το σκορ ήταν 0-0 στο πρώτο μέρος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Για το τρίτο γκολ έχω αμφιβολίες για οφ σάιντ όχι ο σκόρερ, αλλά ο Τζούρτζεβιτς. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να περάσει στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ".


* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38.

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια...

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο τότε πρόεδρο, Θωμά Βουλινό!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4