Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Σεπτεμβρίου 2018

Απαράδεκτη εμφάνιση και ήττα στο 90' (2009)

Σαν σήμερα στις 20/9/2009, ένας μετριότατος και φοβισμένος ΠΑΟΚ έχασε από τον ελλιπή Ολυμπιακό με 1-2, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2009-2010...

O ΠΑΟΚ με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 25.000 θεατές (23/010 τα εισιτήρια) μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και τίποτα δεν προϊδέαζε ότι το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Βιεϊρίνια στο 10' δεν θα είχε την ανάλογη συνέχεια για την ομάδα μας.

Για λόγους που κανείς δε μπόρεσε να καταλάβει, ο Δικέφαλος οπισθοχώρησε και έχασε μοναδική ευκαιρία να πατήσει τον Ολυμπιακό από το πρώτο ημίχρονο. 

Έναν Ολυμπιακό που στο καμίνι του πρώτου 20λέπτου δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο και έδειχνε σαφώς επηρεασμένος από την ατμόσφαιρα.

Αντί λοιπόν να πάρει μπρος η ασπρόμαυρη μηχανή, όπως όλοι περιμέναμε, αντίθετα δώσαμε ανεξήγητα το χώρο του κέντρου στους φιλοξενούμενους που έλεγξαν το παιχνίδι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Στο διάστημα αυτό και συγκεκριμένα στο 41' σε μια απίστευτη ολιγωρία της άμυνάς μας, ο Τοροσίδης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά στην πλάτη του Λίνο και ο Ντιόγκο κερδίζοντας την κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου επιφύλασσε ακόμα μια δυσάρεστη έκπληξη για την ομάδα με τον τραυματισμό του Μουσλίμοβιτς.
Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το 2ο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να είναι φοβισμένος και τον Ολυμπιακό να κυκλοφορεί τη μπάλα καλύτερα. Όλα αυτά μέχρι το 60', όπου σε εκείνο το χρονικό σημείο ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε επιτέλους και άρχισε να πιέζει, κυρίως από τα πλάγια. Η μεγαλύτερη στιγμή της επανάληψης είχε την υπογραφή του Φιλομένο.
Ο Αργεντίνος, με μία μαγική ενέργεια στο 76' χάζεψε τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ, όμως στάθηκε άτυχος καθώς το σουτ που επιχείρησε στον ανήμπορο να αντιδράσει "κηπουρό", τράνταξε τη συμβολή των δοκαριών του Νικοπολίδη. Λίγο νωρίτερα κεφαλιά του Τσιρίλο πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ.

Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ δε μπορούσε να πλησιάσει τα καρέ του αντιπάλου με αξιώσεις, με τους παίκτες να φοβούνται να πάρουν μια επιθετική πρωτοβουλία. 
Ο Ολυμπιακός του Μπάντοβιτς είδε ότι μπορεί να χτυπήσει το ματς και πίεσε ψηλά με αποκορύφωμα τη φάση του 90' όπου η άμυνα μας συνελήφθη κοιμώμενη δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του Πειραιά να πετύχει το 2ο του γκολ με τον Παπαδόπουλο, σε μια φάση που στο ξεκίνημά της μύριζε δια γυμνού οφθαλμού οφ σάιντ.
Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά όσοι είδαν τον αγώνα έμειναν με την εντύπωση ότι ο Κάκος προστάτεψε τον Ολυμπιακό, προκαλώντας συχνά - πυκνά την οργή του κόσμου. Έκλεισε τα μάτια στην αγκωνιά του Ντιόγκο στον Βιεϊρίνια, ένας Ντιόγκο που από το 1ο λεπτό φλέρταρε με την αποβολή...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία (83' Ίβιτς), Τσιρίλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (46' Φιλομένο), Λίνο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια (88' Κονσεϊσάο), Σαβίνι.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Στολτίδης (77' Μήτρογλου), Ντιόγκο (88' Γκαλίτσιος), Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Λεονάρντο (85' Όσκαρ), Λεντέσμα, Τοροσίδης.

Δηλώσεις ...

Φερνάντο Σάντος: "Ήταν ένα ματς με πάρα πολλές φάσεις. Πάντα αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια για τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες μου. Θεωρώ ότι μπήκαμε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. 

Στα πρώτα 20 λεπτά ήμασταν ξεκάθαροι κυρίαρχοι. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ισορρόπησε αλλά δεν υπήρχαν ξεκάθαρες ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη να βάλει προς το τέλος του ημιχρόνου το γκολ. Αυτό θα μπορούσε να είχε καταρρακώσει την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ αλλά μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο ημίχρονο. 

Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουμε κάποιο γκολ. Δεν καταφέραμε όμως να πετύχουμε το γκολ και ακόμα χειρότερα στο τέλος του παιχνιδιού δεχτήκαμε γκολ. Σίγουρα είμαστε λυπημένοι γι' αυτό το αποτέλεσμα. Αν συνεχίσουμε έτσι όμως θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα".

Αντελίνο Βιεϊρίνια: "Σίγουρα η τελική εικόνα μας δεν είναι αυτή. Εμείς προσπαθήσαμε πολύ. Βλέπω πως δεν υπάρχει καμία βοήθεια προς τον ΠΑΟΚ. Απ' την άλλη φαίνεται πως ο Ολυμπιακός βοηθιέται κάπως όλα αυτά τα χρόνια".

Τέλος σημειώνουμε ότι ο Φερνάντο Σάντος αποδοκιμάστηκε κατά την έξοδό του απ' το γήπεδο ενώ κάποιος του πέταξε ένα ψημένο καλαμπόκι. Επίσης οι συγκεντρωμένοι οπαδοί του φώναζαν να φύγει από την ομάδα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4