Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Σεπτεμβρίου 2018

Ισοπαλία στο Αλκαζάρ με χαμένες ευκαιρίες! (1980)


Σαν σήμερα στις 21/9/1980, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Λάρισα, σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της περιόδου 1980-1981 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, σε παιχνίδι που έγινε στο Αλκαζάρ μπροστά σε περισσότερους από 10.000 θεατές (9.704 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0, αν και θα μπορούσε να είχε φύγει από τη Λάρισα με το διπλό στις αποσκευές του.

Κάτι που είχε συμβεί την προηγούμενη σεζόν 1979-1980, όταν ο ΠΑΟΚ με γκολ που σημείωσαν οι Κούδας (22') και Ορφανός (81') είχε επικρατήσει των γηπεδούχων, σε παιχνίδι που είχε γίνει στις 25/11/1979, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Στον αγώνα που έγινε σαν σήμερα 21/9/1980, η ομάδα μας έλεγξε από την αρχή τον χώρο της μεσαίας γραμμής, αναγκάζοντας τη Λάρισα να δημιουργεί την εντύπωση ότι αυτήν ήταν η φιλοξενούμενη και όχι ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ παρά τις απουσίες του έχασε σημαντικότατες ευκαιρίες για να σκοράρει και να φτάσει στην επικράτηση, αλλά τόσο ο Δημόπουλος στο 21' και 52', όσο και ο Κερμανίδης στο 31' και 58', δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, όπως άλλωστε και ο Κούδας στο 57'.
Μάλιστα στο 80' παραλίγο να εφαρμοστεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και η Λάρισα να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ, με τον Γκόλαντα να σημαδεύει το δοκάρι μας από εξαιρετική θέση!

Κούδας, Τριανταφυλλίδης, Σάλαμον, Δημόπουλος οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, από πλευράς Λάρισας ξεχώρισαν ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος και οι Μαλουμίδης, Βαλαώρας.

Οι συνθέσεις:

Λάρισα: Παπαδόπουλος, Παραφέστας, Ράμμος, Αργυρούλης, Βουρούκος, Δράμαλης, Μαλουμίδης, Βουτυρίτσας, Χαραλαμπίδης (67΄Κουτάς), Σπασόφσκι (67' Γκόλαντας), Βαλαώρας.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Σάλαμον, Αποστολίδης (70' Αλαβάντας), Τριανταφυλλίδης, Κερμανίδης, Δημόπουλος (70' Αλεξανδρίδης), Κούδας, Γκουερίνο.

Δηλώσεις Γκιούλα Λόραντ:
«Το παιχνίδι ήταν όπως το φαντάστηκα! Παρότι με μισή ομάδα, οι παίκτες μου τήρησαν αυστηρότατα την τακτική μου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την εικόνα της ομάδας. Όλοι προσπάθησαν και είχαν θέληση. Έτσι έπρεπε να παίξω στη Λάρισα που αγωνίζεται ομαδικά και ήταν μια καλή αντίπαλος.

Δεν είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες στον τομέα της αποτελεσματικότητας. Δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους. Αρκεί να πω ότι σήμερα δε φτάσαμε ούτε στο μέτριο της απόδοσής μας. Φοβάμαι ότι ο βαθμός που χάσαμε, μπορεί να μας κοστίσει στη συνέχεια της πορεία μας».




* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 31/5/1981...

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Παναγιώτης Κερμανίδης σε μια προσπάθεια του ανάμεσα στους Βουρούκο και Ράμμο.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4