Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Σεπτεμβρίου 2018

Φιλική ήττα με γκολ οφ σάιντ στο 88' (1957)


Σαν σήμερα στις 15/9/1957, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι την ΗΕΑΠ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της σεζόν 1957-1958...


Η Ηλεκτρική Εταιρεία Αθηνών Πειραιώς, με πολλούς διεθνείς παίκτες στη σύνθεσή της, λίγες μέρες νωρίτερα είχε συντρίψει τον Άρη με 8-1 και έτσι στο γήπεδο βρέθηκαν κοντά στις 10.000 θεατές, κόσμος που συνέρρευσε από νωρίς για να δει ένα σπουδαίο παιχνίδι.

Ο μόνιμος εκείνα τα χρόνια Πρωταθλητής Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ, φάνηκε από την αρχή πως δε θα αποτελούσε εύκολη λεία για τους διεθνείς παίκτες της αντίπαλης ομάδας, οι οποίοι βλέποντας πως ο Δικέφαλος δεν ήταν ... Άρης, εμφανίστηκαν στη ροή του ματς πολύ εκνευρισμένοι!

Έτσι στο 15
ο λεπτό, αποβλήθηκαν οι Καλογιάννης και Κανάκης, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να συνεχίζουν με «10» ως το τέλος του αγώνα! Στη συγκεκριμένη φάση ο ρέφερι όφειλε να αποβάλλει και τον Μπέμπη, ο οποίος ήταν η κύρια αιτία του σκηνικού!

Τι είχε συμβεί; Ο Μπέμπης προσπαθώντας να πάρει την μπάλα από τον Καλογιάννη του έκανε καθαρό φάουλ. Ο Καλογιάννης, ευέξαπτος όπως ήταν, μετά από στιχομυθία που είχαν οι δύο τους, του έδωσε γροθιά στο πρόσωπο. 

Επενέβησαν οι άλλοι παίκτες για να τους χωρίσουν, όμως ο Κανάκης όρμησε από πίσω και χτύπησε κλωτσιά τον Καλογιάννη, ενώ την ίδια στιγμή επιτέθηκε και ο Μπέμπης. Η συνέχεια γνωστή: Αποβολή για Καλογιάννη – Κανάκη, παρέμεινε στο ματς ο πρωταίτιος του σκηνικού, Μπέμπης.

Ο πολύ καλά οργανωμένος ΠΑΟΚ, κρατούσε εύκολα τους αντιπάλους μακριά από την περιοχή του και ήταν διάχυτη η εντύπωση πως αν αγωνιζόταν ο Λάμπης Κουιρουκίδης, η ομάδα θα έφτανε στη νίκη!

Η ΗΕΑΠ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη, χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν και όλα έδειχναν πως το ματς πήγαινε στη λευκή ισοπαλία!

Ο αγώνας όμως τελείωσε με νίκη της ΗΕΑΠ με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 88΄ο Κοτρίδης και αμφισβητήθηκε εντονότατα από τους παίκτες μας.

Η απόφαση του πολύ λίγου εκείνη τη μέρα διαιτητή Ιωαννίδη, ήταν να κατακυρώσει το γκολ του Κοτρίδη, αγνοώντας την υπόδειξη του βοηθού (Πατσάρας) ο οποίος είχε καταλογίσει σε θέση οφ σάιντ τον Δαρίβα, με τους παίκτες μας να σταματούν.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Λύμπος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Παπαϊωάννου, Γεντζής, Κιουρτζής, Χαβανίδης, Παπαευστρατίου.

ΗΕΑΠ: Μανταλόζης, Ρωσσίδης (Χρόνης), Σούλης (Δαράκης), Ξανθόπουλος, Κοτρίδης, Μπέμπης, Εμμανουηλίδης, Κανάκης, Καμάρας (Παπαγεωργίου), Πετρόπουλος (Δαρίβας), Πανάκης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Μανταλόζης – Κιουρτζής σε μια διεκδίκηση της μπάλας...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4