Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Σεπτεμβρίου 2018

Ποδαρικό με το δεξί επί της ΑΕΚ στην πρεμιέρα (1963)

Σαν σήμερα στις 15/9/1963, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-1964...


 Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό, Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 33' ο Τούλης Μουρατίδης. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, από καθιερώσεως της Εθνικής Κατηγορίας (1959-1960) ...

Η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί εκείνης της Κυριακής και παρά το απίθανο της ώρας, πολύς κόσμος βρέθηκε στην Τούμπα, η οποία ήταν κατάμεστη από 22.000 θεατές (τόση ήταν η χωρητικότητα του γηπέδου)!
Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος της αθηναϊκής ομάδας και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να φτάσει σε έναν πραγματικό θρίαμβο και να μην μείνει στο φτωχό 1-0, που σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Οι παίκτες του Μπαμπολτσάι ήταν πολύ δυνατοί στο μεσοαμυντικό κομμάτι, ενώ και επιθετικά παρουσιάστηκαν πολύ καλά οργανωμένοι, έχοντας πρώτο βιολί τον εξαιρετικό Βασιλειάδη. 

Αν ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα των ευκαιριών που δημιουργήθηκαν, σίγουρα η ΑΕΚ θα έφευγε από τη Θεσσαλονίκη φορτωμένη με μια πολύ βαριά ήττα στις αποσκευές της.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τζοβάρα, βρήκε τον κόσμο να αποθεώνει την ομάδα για τη νίκη και την εμφάνισή της, μια εμφάνιση που έδωσε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Λιτόπουλος, Μακρής, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Σαββίδης, Μαρβάκης.

* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος!

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Τότε ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε, δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ!

Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς στις 27/11/2016.

* Λίγα λόγια για την αρχική photo... Ο προπονητής του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Εθνικό που έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας χρειάστηκε να πάρει μαζί του τέσσερις παίκτες από την ομάδα Νέων επειδή υπήρχαν πολλές απουσίες. 

Ανάμεσα τους ήταν ο άγνωστος τότε Γιώργος Κούδας που στις 21 Δεκεμβρίου 1963 ήταν 17 ετών. Το ταλέντο του φάνηκε από το ντεμπούτο του, αφού ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους της αναμέτρησης σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4