Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Ιουνίου 2018

Λευκή ισοπαλία στο φινάλε της σεζόν (1970)

Σαν σήμερα στις 7/6/1970, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 34ης (και τελευταίας) αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1969-1970...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό, Γιένε Τσάκναντι, στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.475 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0, αγωνιζόμενος χωρίς τους Κούδα – Σαράφη.
Οι δύο ομάδες είχαν μπροστά στους τη μεταξύ τους αναμέτρηση για το Κύπελλο (14/6/1970, ήττα με 1-0 στη Νέα Σμύρνη) και μια πιθανή εξήγηση για το κακό θέαμα που παρουσίασαν, ήταν το ότι ο ένας κρύφτηκε από τον άλλον...

Η έλλειψη αγωνιστικότητας, η ζέστη που επικρατούσε και το άναρχο παιχνίδι, ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία της αναμέτρησης, στην οποία πάντως οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή, ενώ απουσίαζαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.
Ο Δράμαλης διεκδικεί την μπάλα με τον Σκρέκη, ενώ παρακολουθεί τη φάση ο Κοντογιώργος.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 25', όταν μετά από λάθος του Παπασίκα, ο Κοντογιώργος βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, όμως καθυστέρησε να σουτάρει και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων, ενώ απειληθήκαμε στο 53', όταν ο Παπαχριστούδης πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Θανάση Ιντζόγλου που ήταν έτοιμος με κοντινή κεφαλιά να σκοράρει.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Παρίδης, Χριστοδούλου και από τον Πανιώνιο οι Θανάσης Ιντζόγλου, Νέγρης.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Μανιάκης, Σκρέκης, Θεοφιλόπουλος, Νέγρης, Παπασίκος, Κυριαζής (78' Καπαματζιάν), Ιντζόγλου Χ., Καραμπίνης, Χάιτας, Δέδες, Ιντζόγλου Θαν.

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Μακρής, Θεοφανίδης, Δράμαλης, Παρίδης, Τερζανίδης, Αφεντουλίδης, Κοντογιώργος, Λαρίδης (33' Γιακουμής).

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ!

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη λοιπόν τη χρονιά πήρε το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ (κέρδισε στον τελικό τον Ολυμπιακό 2-0 χάρη σε γκολ του Αφεντουλίδη στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα που έγινε στη Λαμία) και αυτή ουσιαστικά ήταν η πρώτη κατάκτηση πανελλήνιου τίτλου από την ομάδα μας! Παράλληλα μπήκαν στα ταμεία της και 450.000 δρχ, με τον Τσάκναντι να κάνει με το καλημέρα απόσβεση του ποσού που δαπανήθηκε από τη διοίκηση για τον ερχομό του στον ΠΑΟΚ!!!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Χριστοδούλου να αποκρούει με τις γροθιές προ του Χρήστου Ιντζόγλου.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4