Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Μαΐου 2018

Λευκή ισοπαλία μέσα στο λιοπύρι (1967)

Σαν σήμερα στις 28/5/1967, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σαν φιλοξενούμενος στο γήπεδο Χαριλάου τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1966-1967...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (5.665 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλο 0-0, χάνοντας αφενός την ευκαιρία να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό (ισόπαλος 1-1 με Πανιώνιο), αφετέρου οι παίκτες έχασαν πριμ 6.000 δρχ έκαστος, που θα έπαιρναν σε περίπτωση νίκης!

Για μια ακόμη φορά Ηρακλής και ΠΑΟΚ έμειναν στην ισοπαλία, σε ένα ματς που έγινε κάτω από αφόρητη ζέστη, με τους παίκτες μας να έχουν την υπεροχή, χωρίς όμως να καταφέρνουν να φτάσουν σε κάποιο γκολ.
Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που απειλούσε ως το 30', κυρίως με δυναμικές προσπάθειες του Φουντουκίδη, χωρίς όμως ο χαλκέντερος αμυντικός μας να βρει τον τρόπο να νικήσει τον Βουγιούκα. 

Ο Ηρακλής ανέβηκε στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όμως ο Σαββουλίδης όποτε χρειάστηκε καθάρισε τις φάσεις. Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο τελευταίο δίλεπτο του 45λέπτου, όμως οι προσπάθειες των Φουντουκίδη, Χαραλαμπίδη, Μουρατίδη, αποκρούστηκαν από την άμυνα των τυπικά γηπεδούχων.

Στο 62' ο Σαββουλίδης, απέκρουσε το σουτ του Χασεκίδη, ενώ στο 69' ο Χαραλαμπίδης μπήκε από τα αριστερά, έπιασε ένα σουτ, πραγματικό κεραυνό, αλλά ο Βουγιούκας πολύ δύσκολα κράτησε το μηδέν για την εστία του!

Οι τελευταίες αξιόλογες επιθέσεις στο παιχνίδι ανήκαν στον Ηρακλή, με εκφραστές τους Αϊδινίου – Καλιοντζή, χωρίς να μεταφραστούν σε κάποιο γκολ. 

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ελευθεριάδη, ακούστηκε σαν λύτρωση στα αυτιά των 22 παικτών, που είχαν γονατίσει από τη ζέστη!

Από πλευράς ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Φουντουκίδης, Τάτσης και από τον Ηρακλή οι Αϊδινίου, Μπατάκης.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Βουγιούκας, Φλώρος, Μπατάκης, Ντάφλος, Χαλιαμπάλιας, Χασεκίδης, Ρούγκλιος, Κασάπης, Αϊδινίου, Φυτίλης, Καλιοντζής.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μακρής, Φουντουκίδης, Τάτσης, Θεοφανίδης, Κοντογιώργος, Λέανδρος, Γιακουμής, Χαραλαμπίδης, Μουρατίδης, Αφεντουλίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής.
* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη.

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1966-1967.
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Τάτσης, Σαβουλίδης, Μουρατίδης, Φουντουκίδης, Βασιλειάδης, Θεοφανίδης. Καθιστοί: Λέανδρος, Κοντογιώργος, Γιακουμής, Νικολαΐδης, Αφεντουλίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4