Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Μαΐου 2018

Ντόρτι με εκπληκτικό Ανέστη Αφεντουλίδη (1968)

Σαν σήμερα στις 26/5/1968, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Βύζαντα Μεγάρων, σε παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1967-1968...

Ο Δικέφαλος με τον Ουαλό τεχνικό, Άιβορ Πάουελ στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (4.076 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με το ευρύ 4-1, με τον Ανέστη Αφεντουλίδη να σημειώνει τρία τέρματα!
Ο ΠΑΟΚ απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο, καθώς εκτός από τα τέσσερα γκολ είχε και άλλες ευκαιρίες για να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας των Μεγάρων...

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4', όταν ο Γιακουμής πάσαρε στον Αφεντουλίδη και αυτός με δυνατό σουτ σημείωσε το 1-0. 

Στο 15' ο Παπαδόπουλος σε τετ α τετ με τον Λογοθέτη δεν μπόρεσε να τον νικήσει και στο 17' και 18' ο ΠΑΟΚ είχε άλλες δύο μεγάλες φάσεις με τον Αφεντουλίδη.

Στο 38' έγινε το 2-0. Μετά από συνδυασμό Αφεντουλίδη – Γιακουμή, η μπάλα έφτασε στον Παπαδόπουλο που με γυριστό σουτ έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στη ρίζα του δοκαριού, πριν καταλήξει στο πλεκτό!

Στο 41' η βολίδα του Αφεντουλίδη αποκρούστηκε δύσκολα από τον εξαιρετικό εκείνη τη μέρα Λογοθέτη. 

Στο 59' ο Βύζας ξαναμπήκε στο ματς μειώνοντας σε 2-1, με σκόρερ τον Εμμανουήλ, μετά από μπαλιά του Κουβά.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 68'... Μετά από συνδυασμένη επίθεσή μας, ο Λογοθέτης σταμάτησε εκπληκτικά, τα δύο διαδοχικά σουτ του Γιακουμή και ο Λάζος που βρέθηκε με την μπάλα στρωμένη μπροστά του την έστειλε άουτ!

Στο 70' η αγωνία που είχε αρχίσει να κυριεύει τον κόσμο ... εξαφανίστηκε. Ο Αφεντουλίδης πήρε το «ριμπάουντ» μετά από απόκρουση του Λογοθέτη και με κοντινό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Ο ίδιος παίκτης στο 81', με ατομική προσπάθεια να απέφυγε διαδοχικά τους Δέσκο – Σεϊταρίδη και εκτέλεσε τον Λογοθέτη, σημειώνοντας χατ τρικ στο τελικό 4-1.
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αφεντουλίδης, Γιακουμής, Λάζος, Βασιλειάδης και Μουρατίδης ενώ από την ομάδα των Μεγάρων, ξεχώρισαν οι Λογοθέτης, Μάνος και Εμμανουήλ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Κατσικάρης, Λάζος, Τάτσης, Λέανδρος, Γιακουμής, Παπαδόπουλος, Μουρατίδης, Αφεντουλίδης.

Βύζας Μεγάρων: Λογοθέτης, Δέσκος, Πασσαλής, Σιόντης, Κεφαλόπουλος, Σεϊταρίδης, Σκριβάνος, Μάνος, Τριανταφύλου, Κουβάς, Εμμανουήλ.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής.
* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Λογοθέτης να μπλοκάρει σουτ του Αφεντουλίδη, με τον Κεφαλόπουλο να παρακολουθεί τη φάση...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα μόλις στην 9η θέση με 67 βαθμούς (13 νίκες - 7 ισοπαλίες 14 ήττες!), με τέρματα 45-40.

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του τότε Κυπέλλου Εκθέσεων, με δύο ήττες από την "Ροαγιάλ" Λιέγης (0-2 στο Καυτανζόγλειο και 3-2 εκτός).

* Στο Κύπελλο Ελλάδας έφτασε μέχρι τον προημιτελικό, αλλά σε παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα, με τον Παναθηναϊκό, είχαμε διακοπή του στο 109', με τον διαιτητή Λάτσιο, να τα βλέπει όλα πράσινα...

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα....

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4