Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Μαΐου 2018

Έδωσε γήπεδο και το πλήρωσε (1969)

Σαν σήμερα στις 18/5/1969, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα το Αιγάλεω, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1968-1969...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, μπροστά σε 13.000 θεατές (11.448 τα εισιτήρια), έμεινε στο ισόπαλο 1-1, δεχόμενος την ισοφάριση στο 86'!

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι χάθηκε από τον Τερζανίδη στο 18', όταν μετά από συνδυασμό Σαράφη – Κούδα, το σουτ του χαλκέντερου μέσου, πέρασε άουτ!

Έξι λεπτά αργότερα (24'), ο Αφεντουλίδης σούταρε αλλά ο Τσιαμπουρής απέκρουσε επί της γραμμής, ακολούθησε χτύπημα εν ψυχρώ του Σταυρόπουλου στον Μήτρακα, το οποίο άφησε ατιμώρητο ο διαιτητής Παπαβασιλείου.

Στο 37' ο Παρίδης σούταρε από καλή θέση στα χέρια του Πουπάκη, στην τελευταία καλή στιγμή του α' ημιχρόνου, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι ήταν επιθετικά εξαφανισμένοι. 

Το σκορ άνοιξε στο 49' με κεφαλιά του Αφεντουλίδη μετά από σέντρα του Σαράφη (πάρε - βάλε). Την ίδια ώρα ο κόσμος πανηγύριζε το γκολ που είχαν πετύχει τα Τρίκαλα στο Χαριλάου επί του Άρη (3-2 τελικό σκορ)

Εντελώς αδικαιολόγητα ο ΠΑΟΚ στα λεπτά που ακολούθησαν κατέβασε ταχύτητα, έδωσε γήπεδο στο Αιγάλεω και το πλήρωσε στο 86', όταν ο Σταυρόπουλος με ωραία καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-1...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Θεοφανίδης, Τερζανίδης, Αφεντουλίδης και από το ιδιαίτερα μαχητικό Αιγάλεω οι Μαρκόπουλος, Μπαλλαρίνης, Πουπάκης (όσο έπαιξε).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μήτρακας, Θεοφανίδης, Μακρής, Φουντουκίδης, Γιακουμής (69' Μουρατίδης), Παρίδης (46' Ασλανίδης), Τερζανίδης, Κούδας, Σαράφης, Αφεντουλίδης.

Αιγάλεω: Πουπάκης (52' Ντουντούμης), Λυκουρίνος, Μπαλλαρίνης, Μαρκόπουλος, Μακρής, Τσιαμπουρής (61' Γκιόγκιζας), Εξωμανίδης, Ρουμπάνης, Λάρδας, Κυριακίδης, Σταυρόπουλος.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 30ής αγωνιστικής
* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Πουπάκης να μπλοκάρει προσπάθεια του Κούδα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4