Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Απριλίου 2018

Νίκησε τον Αθηναϊκό, με το μυαλό στον τελικό (2001)

Σαν σήμερα στις 22/4/2001, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Αθηναϊκό, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2000-2001...

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 2.000 (!) θεατές (1.403 τα εισιτήρια), κέρδισε την αθηναϊκή ομάδα με 3-1.

Ο ΠΑΟΚ με πολλές απουσίες στην ενδεκάδα του –καθώς ο Μπάγεβιτς ξεκούρασε παίκτες ενόψει της συνέχειας- χωρίς να πατήσει το γκάζι, έφτασε σε μια πολύ εύκολη επικράτηση, επί ενός αντιπάλου που με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ... κατηφόρισε για την Β' Εθνική, τερματίζοντας στην τελευταία θέση με μόλις 20 βαθμούς (5 νίκες – 5 ισοπαλίες – 20 ήττες).

Ο λίγος κόσμος που βρέθηκε εκείνη την Κυριακή στην Τούμπα, είχε πάντως την ευκαιρία να κάνει πρόβα κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό του Κόκκαλη!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ στο 11' με ένα πανέξυπνο, «γλυκό» πλασέ του Γιώργου Γεωργιάδη, που άφησε άγαλμα τον Βεζυρίδη, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία από αυτήν που φύλαγε.

Πέντε λεπτά αργότερα (16') ο Καραδήμος κράτησε τον Αλβέρτη (είχε πάρει την μπάλα με το χέρι όπως ομολόγησε ο ίδιος μετά το ματς!) που έμπαινε στην περιοχή μας, ο Παπίλιας έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μπούις ισοφάρισε, αλλά όπως αποδείχτηκε ... προσωρινά!

Ο Καραδήμος στο 29' και ο Γεωργιάδης στο 42' δεν μπόρεσαν να δώσουν στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα, μιας και αστόχησαν αμφότεροι από ευνοϊκές θέσεις, για να έρθει στο 60' ο Σπάσιτς να σημειώσει το 2-1, μετά από παράλληλη σέντρα του Γεωργιάδη την οποία αρχικά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Ναλιτζής!

Το τελικό 3-1 γράφτηκε με μακρινό, δυνατό σουτ του Καφέ, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βεζυρίδη...

Ήταν ένα διάστημα στο οποίο η κόντρα με τον Μπατατούδη είχε κορυφωθεί, με τον τότε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, να μοιράζει δεξιά και αριστερά υποσχέσεις για ... λύσεις! Το παραμύθι που πουλούσε εκείνες τις μέρες για να κερδίσει χρόνο, είχε να κάνει με πώληση της ομάδας ή στην Ολυμπιακή ΑΤΕ ή σε όμιλο ιταλικών επιχειρήσεων! Όσο τους είδατε αυτούς εσείς, τους ... είδαμε και εμείς!

Η νίκη επί του Αθηναϊκού, σε συνδυασμό με τις ήττες των Ηρακλή, Άρη, ΑΕΚ (πανηγυρίστηκαν τα γκολ που δέχτηκαν), έφεραν την ομάδα στην 4η θέση της βαθμολογίας, κλειδώνοντας ουσιαστικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού, που επίσης ήταν ως γνωστόν, νικηφόρο!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Βενετίδης (82' Ορφανός), Χασιώτης, Κουλακιώτης, Κωνσταντινίδης, Καραδήμος, Καφές, Μπράτιτς, Σπάσιτς (75' Κατσιαμπής), Ναλιτζής, Γεωργιάδης.

Αθηναϊκός (Χατζηαγγελής): Βεζυρίδης, Σφακιανάκης, Μπούις (73' Τουρέ), Αλβέρτης, Μίτιτς, Κορομπόκης, Εντουσέι, Καραϊσερίδης, Μοντονέρι, Κοσυφολόγος (46' Βαλντελανόιτ), Ζαβαντίας (77' Πλατάκης).

Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Παίξαμε σήμερα όσο χρειαζόταν για να πάρουμε τη νίκη η οποία ήταν δίκαιη. Ειδικά στο 2ο ημίχρονο έγινε ένα καλό και ανοιχτό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να τελειώσουμε το πρωτάθλημα όπως μας αξίζει».

Παντελής Κωνσταντινίδης: «Μετά από μια παράξενη εβδομάδα στην οποία κάναμε μόλις δύο προπονήσεις, φτάσαμε σήμερα σε μια δίκαια νίκη. Όσο περνούσε η ώρα ανεβάζαμε την απόδοσή μας. 

Θα δουλέψουμε σκληρά από εδώ και πέρα έχοντας το μυαλό μας και στον τελικό του Κυπέλλου. Ασφαλώς δε θα αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα το πρωτάθλημα. Θα παίξουμε με σοβαρότητα σε όσους αγώνες απέμειναν. Ωστόσο βασικός στόχος μας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου».

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες.

* Στην αρχική εικόνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το τρίτο γκολ του Δικεφάλου, που σημειώθηκε στο 69ο λεπτό από τον Πανατελή Καφέ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4