Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Απριλίου 2018

Φιλική νίκη με ανατροπή στο Σιντριβάνι (1953)

Σαν σήμερα στις 6/4/1953, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Εθνικό Πειραιώς, σε φιλικό παιχνίδι, καθώς η ομάδα είχε ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, μετά από μια αποτυχημένη παρουσία στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, καθώς τερμάτισε 4ος με 19 βαθμούς (4 νίκες – 1 ισοπαλία – 5 ήττες και τέρματα 11-11), είχε ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά, μια χρονιά που ήταν η απαρχή της «χρυσής εποχής»!

Το φιλικό παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα στις 6/4/1953, έκρυβε πάντως πολλές συγκινήσεις, καθώς ο Εθνικός προηγήθηκε με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Αρώνης στο 35' μετά από μπαλιά του Λεκατσά και μετά από έξι λεπτά ο Ξένος βρήκε τον Λεκατσά αμαρκάριστο και αυτός σημείωσε με δυνατό σουτ το 0-2.

Η αντίδραση από πλευράς ΠΑΟΚ ήρθε στην επανάληψη, με το παιχνίδι να αποκτά μια άγρια ομορφιά και να ενθουσιάζει τον πολύ κόσμο που το παρακολούθησε! 

Έτσι στο 65’ ο Λαζάρου σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Παπαδάκη αλλάζοντας πορεία και ο Μάρκοβιτς από κοντά δε δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα, μειώνοντας σε 1-2. 

Στο 75’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι όταν ο Συμεωνίδης ανέτρεψε τον Παπαδάκη, την εκτέλεσε την ανέλαβε ο παθών, ο Μανταλόζης (τεράστιος τερματοφύλακας!) απέκρουσε, αλλά ο Παπαδάκης πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε λίγο πριν ο διαιτητής Γκικόπουλος σφυρίξει τη λήξη και πάλι με τον Παπαδάκη, που με δυνατή κεφαλιά από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ, χάρισε τη νίκη στον Δικέφαλο με 3-2.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Χρυσάφης, Ιωαννίδης, Λαζάρου, Παπαδάκης και από τον Εθνικό οι Μανταλόζης, Συμεωνίδης, Λεκατσάς, Αρώνης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββίδης, Χρυσάφης, Ιωαννίδης, Μιγγούσης (Ζλατάνος), Δουκάκης, Τσίντογλου, Μάρκοβιτς, Γεντζής (Λαζάρου), Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Χριστοδούλου (Χουρμπουλιάδης).

Εθνικός: Μανταλόζης, Λαιμός, Κοζομπόλης, Συμεωνίδης, Μαρινάκης Φερλέμης (Νικολόπουλος), Φωτόπουλος, Ξένος, Λεκατσάς, Γαρύφαλλος, Αρώνης.

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα επίσημα παιχνίδια της περιόδου 1952-1953: Κάστρας, Χρυσάφης, Ιωαννίδης, Αγγελόπουλος, Τσίντογλου, Καλογάννης, Κουντής, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Κιουρτζής, Σαββίδης, Μιγγούσης, Λασκαρίδης, Ελληνίδης, Μάρκοβιτς, Γκολέμας, Κουσκουρής, Γεντζής, Ονούφριος, Ζαρίφης, Χριστοδούλόυ, Τσαβδαρίδης, Δουκάκης.

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1952–53 ήταν το τελευταίο στο οποίο τον τίτλο του πρωταθλητή είχαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μόνο σύλλογοι προερχόμενοι από τις τρεις κύριες ποδοσφαιρικές ενώσεις που εκπροσωπούσαν τα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη). 

Επίσης ήταν το τελευταίο στο οποίο η τελική του φάση διεξήχθη με την παρουσία μόνο τριών ομάδων, τους πρωταθλητές δηλαδή των παραπάνω ενώσεων.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τη σημαία του Συλλόγου, να παρελαύνουν προ των επισήμων, στην τελετή έναρξης του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1952-1953.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4