Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Απριλίου 2018

Πήρε το τρίποντο παρά τις ελλείψεις (1995)

Σαν σήμερα στις 9/4/1995, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1994-1995 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (4.475 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν στο πρώτο ημίχρονο οι Αναστασιάδης, Ζαγοράκης…

Ο τεχνικός της ομάδας μας δεν είχε στη διάθεσή του για διάφορους λόγους τους, Ζουμπούλη, Τουρσουνίδη, Λαγωνίδη, Παναγιωτίδη, Μπότσιεκ και Γιουκούδη, όμως οι αντικαταστάτες τους τα πήγαν εξαιρετικά, καλύπτοντας και με το παραπάνω τα κενά τους… 

Το σκορ άνοιξε στο 16', όταν ο Μιλάνκο βρήκε τον Τζόνι Αναστασιάδη, αυτός με γρήγορη κίνηση έφτασε στο τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα τον Φακή.

Ο Πανιώνιος δεν αντέδρασε, ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και στο 45', ο κορυφαίος της αναμέτρησης, Θοδωρής Ζαγοράκης, με προσωπική ενέργεια και με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πανιωνίου, πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ με το 2-0 υπέρ του, διαχειρίστηκε το σκορ, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν μόνο σε μια περίπτωση με τον Ντεμολάρι, το σουτ του οποίου σταμάτησε ο Μιχόπουλος.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ζαγοράκης, Φαν Ρόι, Αναστασιάδης, Αλεξίου και από τον Πανιώνιο οι Τόγιας και Ντεμολάρι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Χάβος, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Αλεξίου, Βολτέζος, Ζαγοράκης, Αναστασιάδης, Καρασαββίδης (70’ Αντώνας), Φαν Ρόι, Μιλάνκο.

Πανιώνιος: Φακής, Χρονόπουλος, Κούσουλας, Φύσσας, Βόκολος, Τόγιας, Κατσιαμπής, Κουρμπανάς, Βλάχοβιτς, Κλείσαρης (62΄Ναλιτζής), Ντεμολάρι.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής.
Δηλώσεις προπονητών:

Άρι Χάαν: «Μερικοί πιστεύουν ότι μια ομάδα έχει μόνο 11 παίκτες. Δεν είναι όμως έτσι. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά που σήμερα αντικατέστησαν τους απόντες».

Έμεριχ Γιένεϊ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα η οποία κατά παράδοση πρωταγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και συμμετέχει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Φαίνεται η δουλειά που έχει κάνει ο Άρι Χάαν στην ομάδα. Του εύχομαι να βγάλει την ομάδα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ».

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του (σπάνια περίπτωση).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4