Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Απριλίου 2018

Δοκάρια και αστοχία έφεραν την ισοπαλία! (1972)

Σαν σήμερα στις 2/4/1972, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Κατερίνη τον Πιερικό, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (10.400 τα εισιτήρια), σε ένα γήπεδο που δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα και έγινε ρεκόρ εισιτηρίων, έμεινε στο ισόπαλο 0-0, παρά τα γεγονός ότι η αναμέτρηση ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των παικτών μας. 

Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου ήταν εμφανέστατη, οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και εκμεταλλευόμενοι την ατυχία και την αστοχία των επιθετικών μας κατάφεραν να πάρουν την πολύτιμη για αυτούς ισοπαλία, καθώς βρισκόταν στην επικίνδυνη ζώνη, παρά το εξαιρετικό ρόστερ που διέθεταν εκείνα τα χρόνια. 

Στο 14', ο Κούδας σούταρε, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Πουρπουτίδη, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, ο Ασλανίδης έπιασε νέο σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και αφού βρήκε και πάλι το δοκάρι των γηπεδούχων, πέρασε άουτ! 
Στο 23’ ο Γιαννούλης απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Κούδα με τον Πουρπουτίδη εξουδετερωμένο. 

Στο επόμενο λεπτό (24') ο τερματοφύλακας του Πιερικού απέκρουσε το σουτ του Τερζανίδη, ενώ ως τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ήταν μόνιμα εγκατεστημένος στην περιοχή του Πιερικού, αναζητώντας το γκολ! 

Ίδια η εικόνα του παιχνιδιού και στη επανάληψη με τον Παρίδη στο 58’ από κοντά να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα πάνω στον Πουρπουτίδη, ο Μπέλλης στο 82’ από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει σε διπλή προσπάθειά του. 

Στο επόμενο λεπτό (83') ο Φουντουκίδης, έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι και στο 85’ ο Ασλανίδης σπατάλησε την μεγαλύτερη ευκαιρία μας στο ματς, με την κεφαλιά του στην κενή εστία να καταλήγει άουτ!
Ο Πιερικός από την πλευρά του απείλησε τον Σαββουλίδη με δύο σουτ του Καμπά, στο 4’ και στο 79’ τα οποία πέρασαν άουτ, αλλά από εκεί και πέρα επιθετικά δεν υπήρχε στο γήπεδο!

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Μπέλλης, Ασλανίδης και Τερζανίδης ενώ από τον Πιερικό οι Σιδηρόπουλος, Γιαννούλης και Χρυσαργύρης.

Οι συνθέσεις:

Πιερικός: Πουρπουτίδης, Σιδηρόπουλος, Καμπάς, Γιαννούλης, Διαμαντόπουλος (28’ Χρυσοστόμου), Πανταζής, Φουλίδης, Αδαμόπουλος, Λιάπης, Μυτιληναίος, Χρυσαργύρης.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Μπέλλης, Παπαδόπουλος, Παρίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

* Την σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παβαθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

* Στη αρχική εικόνα διακρίνεται ο Κούδας να μονομαχεί με τον Λιάπη και τον Φουλίδη (παικταράς της εποχής!) να παρακολουθεί τη φάση.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4