Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Απριλίου 2018

Λευκή ισοπαλία στην "πισίνα" της Τούμπας (1961)

Σαν σήμερα στις 23/4/1961, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Πειραιώς, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1960-1961...

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 500 θεατές (!), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, σε μια Τούμπα της οποίας ο αγωνιστικός χώρος είχε γίνει πισίνα, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης εκείνων των ημερών, μια βροχόπτωση που δημιούργησε πολλά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη.
Αδικο το αποτέλεσμα για τον εξαιρετικό ΠΑΟΚ, που σφυροκοπούσε την εστία των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως κάποιος από τους παίκτες μας να καταφέρει να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα του Βαλιάνου, στις πολλές ευκαιρίας που είχαμε!

Οι πιο χαρακτηριστικές ευκαιρίες μας στο ματς χάθηκαν στο 15' όταν ο Χαβανίδης βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Εθνικού, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 77’ όταν ο Βαλλιάνος και πάλι σταμάτησε το εκπληκτικό σουτ του Σιδηρόπουλου και στο 90’ ο Κοζομπόλης με ανάποδο ψαλίδι έσωσε την εστία του από βέβαια παραβίαση σε σουτ του Βασιλειάδη, με τον Βαλλιάνο εξουδετερωμένο!
Ο Λέανδρος να προσπαθεί να περάσει τον τερματοφύλακα του Εθνικού (Βαλλιάνος), κάτι που τελικά πέτυχε, αλλά το σουτ πέρασε άουτ.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τάτσικα, βρήκε τους παίκτες μας απογοητευμένους και τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια ανέλπιστη λευκή ισοπαλία!

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Κεμανίδης, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Σιδηρόπουλος, Λέανδρος και από τον Εθνικό οι Κλικόπουλος, Κοζομπόλης, Παπάζογλου.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Τασσόπουλος, Ραπτόπουλος, Γιακουμής, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Νικολαΐδης.
Εθνικός: Βαλλιάνος, Παπάζογλου, Κλικόπουλος, Κοζομπόλης, Τσερεγκώφ, Νικηφοράκης, Σταματίου, Γράφας, Γιαννίτσας, Καραουλάνης, Πέστροφας.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. 
Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα!!! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1960-1961. Όρθιοι από αριστερά: Γιαννέλος, Τασσόπουλος, Γιακουμή,ς Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Χασιώτης. Καθιστοί: Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Λέανδρος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4