Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Μαρτίου 2018

Κρύα ήττα στην καυτή Τούμπα (2010)

Σαν σήμερα στις 21/3/2010, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2009-2010... 

Σε μια σχεδόν γεμάτη Τούμπα (18.549 τα εισιτήρια), ο Δικέφαλος του Φ. Σάντος παρατάχθηκε με το γνωστό 4-2-3-1 με τους Χαλκιά, Μαλεζά, Κοντρέρας, Αραμπατζή, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία, Ιβιτς, Σορλέν, Κουτσιανικούλη και Μουσλίμοβιτς.

Η ομάδα μας μπήκε με τον απαραίτητο τσαμπουκά που χρειάζονται αυτά τα παιχνίδια και μόλις στο 3' η μπάλα στρώθηκε στον Γκαρσία έπειτα από διώξιμο του Μανωλά και ο Ουρουγουανός έκανε το μονοκόμματο ψηλοκρεμαστό σουτ μακριά από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα.

Στο 13' ο Μαλεζάς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ύστερα από κόρνερ του Σορλέν, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
Στο 16' τραγική έξοδος με τα πόδια από τον Χαλκιά με τον Μπλάνκο να επωφελείται και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατή προβολή ανοίγοντας το σκορ. Μια ΑΕΚ η οποία στη συγκεκριμένη φάση πάτησε για πρώτη φορά την περιοχή μας, ενώ μέχρι το 15' δε μπορούσε να βγει από τα καρέ της.

Στο 23' ο Μουσλίμοβιτς προσπάθησε να τακουνάκι να βρει δίχτυα αλλά η μπάλα κατέληξε χωρίς δύναμη στα χέρια του Σάχα.

Στο 24' ο Σορλέν έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Ίβιτς από την καρδιά της κιτρινόμαυρης άμυνας πέρασε άουτ στην μεγαλύτερη ευκαιρία μας στο ματς.
Στο 28' ο Κάκος χαρίστηκε στον Γιάχιτς ο οποίος σε διεκδίκηση μιας κεφαλιάς στον χώρο του κέντρου, βρήκε τη μπάλα με το χέρι, χωρίς όμως να δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Στο 30' Ο Ίβιτς πήρε την μπάλα μέσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ που έπιασε υπό την πίεση του Μαϊστόροβιτς πέρασε τραγικά άουτ, σπαταλώντας έτσι τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας μας να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς κάτι αξιόλογο τα τελευταία λεπτά. Ο ΠΑΟΚ, αν εξαιρέσουμε τη φάση του γκολ, είναι αυτός που είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα καθ' όλη τη διάρκεια του 45λέπτου. 

Σωστή ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας, αλλά οι κακές επιλογές στις ολοκληρώσεις των φάσεων δε μας έδωσαν τη δυνατότητα να πετύχουμε κάποιο τέρμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Ο ΠΑΟΚ απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, χωρίς όμως να μπορεί να ξεκλειδώσει την άμυνα της ΑΕΚ.
Στο 48' ο Βιτόλο έκανε το γύρισμα αλλά ο Μουσλίμοβιτς αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση μιας και βρήκε τη μπάλα με το τακουνάκι.

Στο 52' ο Αραμπατζής έκανε το δυνατό σουτ από την γωνία της μεγάλης περιοχής αλλά ο Σάχα μπλόκαρε εύκολα.

Στο 72' Ο Ίβιτς έκανε το σουτ από πλάγια θέση μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Σάχα έδιωξε με τα πόδια.
Στο 91' ο Κουτσιανικούλης έπιασε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Το παιχνίδι τελικώς, παρόλη την πίεση του ΠΑΟΚ, δεν άλλαξε ροή και η ΑΕΚ έκλεψε το τρίποντο, βάζοντας φωτιά στα play-off, αφού το δώρο του Ολυμπιακού (0-1 στο ΟΑΚΑ επί του μετέπειτα πρωταθλητή Παναθηναϊκού) πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Κουτσιανικούλης, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς.

ΑΕΚ: (Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο, Μαιστόροβιτς, Λεονάρντο, Τζεμπούρ, Γιάχιτς, Μπλάνκο, Μανωλάς, Γεωργέας, Σκόκο

Δηλώσεις:

Φερνάντο Σάντος: "Η ομάδα μου προσπάθησε πολύ σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου κυριάρχησε ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο. Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να σκοράρουμε, δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε και η ΑΕΚ στη μοναδική φορά που βρέθηκε στην εστία μας, χωρίς καν να θεωρείται ευκαιρία, πέτυχε ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. 


Στην ανάπαυλα προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε τους παίκτες και να τους κάνουμε να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι. Μπήκαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, φυσιολογικά η ΑΕΚ γύρισε πίσω τις γραμμές της για να αμυνθεί μαζικά και αναζητώντας την αντεπίθεση. 

Είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μουσλίμοβιτς, αλλά μας έλειψε η ηρεμία στη τελική προσπάθεια. Υπήρχε νευρικότητα κυρίως στις σέντρες. Πολλές φορές θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη επιλογή. Και μετά το 65' όλο και αυξανόταν η πίεση και η νευρικότητα στους παίκτες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Σε άλλα παιχνίδια που η ομάδα δεν είχε παίξει καλά, είχε κερδίσει και σε αυτό όπου πραγματικά παίξαμε καλά, δεν πήραμε βαθμό. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε μέχρι το τέλος. 

Είναι κάτι που δουλεύαμε όλη την εβδομάδα. Κάθε Παρασκευή κάνουμε μια άσκηση με σέντρες. Το έχουμε κάνει πολλές φορές και η ομάδα έχει ανταποκριθεί. Σήμερα, ακόμη και ο Λίνο που είναι πολύ καλός σε τέτοιες καταστάσεις, δεν ήταν καλός. Σε αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να βρεις λογική εξήγηση".

Πάμπλο Γκαρσία: "Σήμερα κάναμε το καλύτερο εντός έδρας παιχνίδι. Το γκολ της ΑΕΚ ήρθε από δικό μας λάθος και αυτή η ήττα πονάει επειδή ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε σήμερα. Στο προηγούμενο ματς δεν παίξαμε καλά και γενικά στα τελευταία παιχνίδια δεν πάμε καλά. Κι εγώ δεν είμαι καλά. 

Τον τελευταίο μήνα δεν είμαι συγκεντρωμένος», τόνισε αρχικά ο Γκαρσία και συνέχισε: «Πέρυσι έστειλαν αυτόν τον διαιτητή για να μας σκοτώσει. Φέτος ήταν καλός. Την όρεξη την είχαμε σήμερα αλλά αυτό δεν σου βγαίνει πάντα στο γήπεδο. 

Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα επόμενα τρία παιχνίδια γιατί δεν τελείωσε τίποτα, αν και η άποψη μου είναι ότι από το προηγούμενο παιχνίδι κατάλαβα ότι στον ΠΑΟΚ πολύ δύσκολα θα πάρω πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσω ως το τέλος. 

Μέχρι να φύγω, δηλαδή, για την πατρίδα μου. Σήμερα ο διαιτητής ήταν καλός. Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, μου έδωσε κάρτα στο 2ο λεπτό, πήρε διάφορες αποφάσεις, ήταν και στον αγώνα με τον Ηρακλή και γενικά με κάνει να αναρωτιέμαι πόσα λεφτά του έδωσαν για να μας κάνει κακό (μεταφορικά); Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να ανανεώσει το συμβόλαιο του γιατί πολύ δύσκολα θα βρούμε παίκτη σαν τον Λίνο".

Βιτόλο: «Ήταν μια χαζή ήττα η σημερινή. Κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε. Ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ και παρά τα λάθη που κάναμε μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4