Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Μαρτίου 2018

Σφύριξε λήξη ημιχρόνου πριν εκτελεστεί πέναλτι! (1970)

Σαν σήμερα στις 22/3/1970, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Μακεδονικό Νεαπόλεως για τον β’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1969-1970...

Ο Δικέφαλος με τον Γιένε Τσάκναντι στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (6.902 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, επικρατώντας με το ευρύ 5-1… 

Στην 28η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1969-70 μετείχαν 18 ομάδες Α' εθνικής, 54 ομάδες Β' εθνικής, καθώς και οι ερασιτεχνικές ομάδες των ανά νομό τοπικών ενώσεων. 

Οι 16 ομάδες που είχαν φτάσει ως τους "16" της προηγούμενης χρονιάς προκρίθηκαν χωρίς αγώνες στη φάση των "32", ενώ από τη φάση αυτή και μετά η διοργάνωση ολοκληρώθηκε σε 5 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Από τη χρονιά αυτή καταργήθηκε το καθεστώς της κλήρωσης για τη νικήτρια ομάδα μετά από ισόπαλο αγώνα και παράταση και καθιερώνεται η διαδικασία των πέναλτι, σύμφωνα με τα πρότυπα των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων κυπέλλου σε κάποια ευρωπαϊκά κράτη.
Ο ΠΑΟΚ πήρε στα σοβαρά το παιχνίδι, κατέβασε μια ενδεκάδα με όλους τους βασικούς παίκτες παρόντες, καθώς το Κύπελλο ήταν στόχος εκείνη τη σεζόν και πήρε την πρόκριση άνετα, χωρίς πάντως να αποδώσει ιδιαίτερα ποιοτικό ποδόσφαιρο, μιας και η διαφορά με τον αντίπαλο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής!

Το σκορ άνοιξε στο 11' ο Σαράφης με κεφαλιά (αρχική εικόνα), για να κάνει το 2-0 στο 20’ ο Μουρατίδης με μακρινό σουτ που έπιασε στον ύπνο τον Μιχαηλίδη, με την μπάλα να περνάει ανάμεσα από συμπαίκτες και αντιπάλους και να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας των φιλοξενούμενων! 

Στο 30’ ο Κούδας με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από μπαλιά του Σαράφη, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 43’ ο Σαράφης με δυνατό γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σημείωσε το 4-0. 

Στο 45΄ έγινε μια φάση που παρόμοιά της δε συναντήσαμε ως τώρα στις Ασπρόμαυρες Ιστορίες, αλλά και γενικά σε κανένα άλλο παιχνίδι ποδοσφαίρου!

Ο Κούδας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και τον τερματοφύλακα και ο Βαλτσάνης που βρέθηκε να υπερασπίζεται την άδεια εστία του Μακεδονικού, έπεσε στα πόδια του Κούδα, έπιασε την μπάλα με τα χέρια του και στη συνέχεια πήγε ο ίδιος και την έστησε στα 11 μέτρα!!!

Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Κούδας, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μακεδονικού, όμως ο διαιτητής Τσίρος, προς γενική έκπληξη το ακύρωσε, διατάσσοντας την επανάληψη επειδή ο τερματοφύλακας κινήθηκε! Όταν η μπάλα στήθηκε εκ νέου στα 11 μέτρα, ο Τσίρος σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου πριν εκτελεστεί το πέναλτι!!!

Στην επανάληψη ο Σαράφης σημείωσε το 5-0 στο 53', για να μειώσει ο Μακεδονικός στο 71' με τον Παλάσκα, το σουτ του οποίου βρήκε πρώτα στο δοκάρι μας και στη συνέχεια πήγε στα δίχτυα, με τους φιλοξενούμενους να σημειώνουν το γκολ της τιμής. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Κούδας, Παρίδης, Παπαχρηστούδης, Φουντουκίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Μακρής, Φουντουκίδης, Παπαχρηστούδης, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Παρίδης, Σαράφης, Κούδας, Τερζανίδης, Ασλανίδης.

Μακεδονικός: Μιχαηλίδης, Λιόφτσης, Μιχάκης (46' Ψάλτης), Βαλτσάνης, Τανούρης, Πελτέκης, Παλάσκας, Κωνσταντινίδης (46' Καλλιμάνης), Κοκκινίδης, Μαρβάκης.

Θυμηθείτε την πορεία του ΠΑΟΚ σε εκείνη τη διοργάνωση, με την κληρωτίδα να φέρνει στον δρόμο μας σχετικά εύκολους αντιπάλους, σε αντίθεση με όσα ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια ...

Πέρασε στον β' γύρο άνευ αγώνα, καθώς ήταν στους 16 του θεσμού την προηγούμενη χρονιά.

β' γύρος: ΠΑΟΚ - Μακεδονικός 5-1
γ' γύρος: ΠΑΟΚ - Πιερικός 4-0
Προημιτελικός: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-0
Ημιτελικός: ΠΑΟΚ - Αιγάλεω 1-0
Τελικός: Άρης - ΠΑΟΚ 1-0

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4