Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαρτίου 2018

Ντόρτι στην Έδεσσα με Φρατζέσκο (1997)

Σαν σήμερα στις 9/3/1997, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εδεσσαϊκό, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής της περιόδου 1996-1997 ...

Ο Δικέφαλος με το Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (7.155 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-4, έχοντας ηγέτη τον Κώστα Φρατζέσκο και από κοντά του σε απόδοση τους Κολομπούρδα, Τουρσουνίδη, Ζαγοράκη και Μαραγκό.
Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα πολύτιμο διπλό σε μια δύσκολη έδρα, έχοντας τη συμπαράσταση 5.000 οπαδών του που μετέτρεψαν τα γήπεδο σε μικρή Τούμπα!
Το σκορ άνοιξε στο 24' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φρατζέσκου και τρία λεπτά αργότερα ο διαιτητής Δούρος έστειλε στα αποδυτήρια τον Σαμώλη με κόκκινη κάρτα, ενώ στο 31’ ο Μαραγκός με κεφαλιά μετά από σέντρα του Φρατζέσκου σημείωσε το 0-2.
Στο 62’ ο Ζαγοράκης με σουτ μετά από πάσα του Ντιμκόφσκι έγραψε το 0-3, ακολούθησαν σερί χαμένες ευκαιρίες με τους Φρατζέσκο στο 68’, Κολομπούρδα στο 76’ και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Φρατζέσκου σταμάτησε στο δοκάρι του Ράμπουσιτς.
Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 79’ με τον Κρύο, για να γραφτεί το τελικό 1-4 στο 87’ με κεφαλιά του Κολομπούρδα, μετά από σέντρα του Φρατζέσκου!
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να αγκαλιάσουν τους παίκτες της ομάδας, η οποία στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος είχε πάρει για τα καλά τα πάνω της, μετά το κακό ξεκίνημά της σε εκείνη τη διοργάνωση…
Οι συνθέσεις:

Εδεσσαϊκός: Ράμπουσιτς, Παπαδόπουλος, Καστανιώτης, Κρύος, Καραϊσαρίδης, Σταφυλίδης (35’ Κότσιφας), Ανδεράδης, Οικονομίδης (70’ Γεωργόπουλος), Σαμώλης, Κόλεφ, Αναστασιάδης (46’ Φερεκίδης).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Σιδηρόπουλος (46’ Ντιμκόφσκι), Πίρβου, Κολομπούρδας, Τασσιόπουλος, Καπετανόπουλος (58’ Ζαφειρίου), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος, Χατζηζήσης (75’ Κατσούρης), Τουρσουνίδης, Μαραγκός.

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4