Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαρτίου 2018

Μια ήττα που ψαλίδισε τις ελπίδες για έξοδο στο Ch.L. (2003)

Σαν σήμερα στις 9/3/2003, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2002-2003...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (6.420 τα εισιτήρια), έχασε από τον συμπολίτη με 0-1, με γκολ που σημείωσε στο 8’ ο Φοφόνκα! Οι φιλοξενούμενοι είχαν κορυφαίο παίκτη τους τον … Κώστα Χαλκιά, ο οποίος με καθοριστικές επεμβάσεις του συνετέλεσε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του!

Ο ΠΑΟΚ ήθελε τη νίκη για να μείνει ζωντανός στο όνειρο της εξόδου στα προκριματικά του Champions League, καθώς πριν το παιχνίδι βρισκόταν στην 4η θέση ισόβαθμος με τον Πανιώνιο στους 40 βαθμούς, με την ΑΕΚ να έχει έναν περισσότερο …

Στο 5', ο Χαλκιάς πρόλαβε τον Φρούσο που έμπαινε μόνος του μετά από μπαλιά του Οκκά και στο επόμενο λεπτό ο Τσίκινης, σε ανατροπή του Οκκά από τον Φρέιντε έδωσε πέναλτι (πολύ αυστηρό), το οποίο εκτέλεσε ο Γεωργιάδης, για να αποκρούσει ο Χαλκιάς!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ηρακλής βγήκε στην κόντρα, ο Νασιόπουλος βρήκε τον Φοφόνκα και αυτός με πλασέ έκανε το 0-1. Ο ίδιος παίκτης παραλίγο στο 43΄να κάνει το 0-2, όταν από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ, για να απαντήσει στις ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ στο επόμενο λεπτό, όταν την κεφαλιά του Κουκιέλκα την μπλόκαρε ο Χαλκιάς.

Στο 60’ την κεφαλιά του Οκκά την απέκρουσε ο Χαλκιάς με τη βοήθεια και του δοκαριού, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Καφές βγήκε τετ α τετ με το τερματοφύλακα του Ηρακλή, το πλασέ του όμως και πάλι το σταμάτησε ο κορυφαίος παίκτης των φιλοξενούμενων στο ματς! 

Καλύτεροι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Καραδήμος, Κουκιέλκα, Τοχούρογλου, και Φουτσίνι...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Τοχούρογλου, Εγκωμίτης (65’ Γιασεμάκης), Χασιώτης, Καραδήμος (25’ Κουτσόπουλος), Καφές, Μάρκος, Κουκιέλκα, Γεωργιάδης, Σπάσιτς, Οκκάς, Φρούσος, (46’ Φουτσίνι).

Ηρακλής (Γκέραρντ): Χαλκιάς, Νεμπεγλέρας, Φρέιντε (47’ Μιλόγεβιτς), Δρούγας, Κατσιαμπής, Χατζί, Χάγκαν, Στολτίδης, Φοφόνκα, Μουράτι (82’ Κουτσουρές), Νασιόπουλος (59’ Γκόνιας).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις: 

Άγγελος Αναστασιάδης: «Ο Ηρακλής ήταν πιο αποφασισμένος, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για εμάς. Ο Θεός είναι με αυτόν που θέλει και ο Ηρακλής ήθελε περισσότερο τη νίκη. Υπάρχει έλλειψη πάθους, ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και δε βοηθά. Κλοτσήσαμε την ευκαιρία μέσα στο σπίτι μας! 

Σε τέτοιες ήττες φταίει ο προπονητής. Ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από τους παίκτες μου. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για να μην πάει χαμένη η προσπάθεια που γίνεται από το καλοκαίρι».

Λουκάς Καραδήμος: «Και εγώ και τα παιδιά, δεν ξέρουμε γιατί παίζουμε έτσι! Μπορείς να πεις μια συγγνώμη στον προπονητή, αλλά από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο! Μείναμε στα λόγια για αυτά τα δύο παιχνίδια με Ακράτητο και Ηρακλή. Ήμασταν μαλθακοί, κάτι που ούτε εμείς το πιστεύουμε. 

Ο Ηρακλής έδειξε από την αρχή ότι το ήθελε το παιχνίδι πιο πολύ. Μας στενοχωρεί που σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορούμε να δείξουμε μέσα στην έδρα μας ποιος είναι το αφεντικό».

* Ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το τέταρτο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003 ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4