Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Μαρτίου 2018

Ισόπαλος με τον Φωστήρα στη Νέα Σμύρνη! (1961)

Σαν σήμερα στις 26/3/1961, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Φωστήρα, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961...

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, έμεινε στη λευκή ισοπαλία σε μια αναμέτρηση που έγινε στη Νέα Σμύρνη και τη διαιτήτευσε ο Πατσανιάν, σε ένα από τα πέντε συνολικά παιχνίδια που σφύριξε τον ΠΑΟΚ στην καριέρα του… 

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος των τυπικά γηπεδούχων κυρίως στην επανάληψη, είχε την υπεροχή στην αναμέτρηση, όμως του έλειψε το γκολ, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες μας δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε κυρίως αμυντικά στοχεύοντας στο να μη δεχτεί γκολ, κάτι που τελικά κατάφερε.
Στο 16', ο Βασιλειάδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Λέανδρος πήρε την στριφογυριστή κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Παυλίδη και στη συνέχεια αποκρούσθηκε από τους αμυντικούς του Φωστήρα, στην καλύτερη ευκαιρία μας στο πρώτο 45λεπτο.

Στο 47’, μετά από σέντρα του Λέανδρου, οι Χαβανίδης – Μιλίτσης βρέθηκαν σε καλή θέση, όμως μπερδεύτηκαν δίνοντας την ευκαιρία στον Ανδρέου να απομακρύνει την μπάλα. 

Στο 70’, μετά από συνδυασμό Βασιλειάδη, Λέανδρου, Γκάγκα, ο τελευταίος από καλή θέση σούταρε, όμως ο Παυλίδης απέκρουσε, ενώ στο 79’, Χαβανίδης – Γκάγκας συνδυάστηκαν, η μπάλα στρώθηκε στον Μηλίτση, που από κοντά σούταρε άουτ! 

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Κεμανίδης, Νικολαΐδης, Γιακουμής και Λέανδρος, ενώ από τον Φωστήρα ο Χατζηδήμου…

Οι συνθέσεις:

Φωστήρας: Παυλίδης, Ανδρέου, Λιόλιος, Βαγιάννης, Αρσενιάδης, Βολίκας, Βεντούρης, Δεϊμέζης, Αϊδινιώτης, Χατζηδήμου, Γεωργαλάς.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Τασσόπουλος, Κεμανίδης, Καμαλακίδης, Γιακουμής, Νικολαΐδης, Γκάγκας, Βασιλειάδης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Μηλίτσης.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα!!! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Γεωργαλάς του Φωστήρα σε μια επιθετική του ενέργεια στο 15ο λεπτό, με τον Πρόγιο να πέφτει στα πόδια του και να του αρπάζει την μπάλα. Πίσω και αριστερά, ο Γιακουμής παρακολουθεί την εξέλιξη της φάσης… 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4