Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Μαρτίου 2018

Φτωχό 1-0 με μοιραίο αλλά και σκόρερ τον Χαραλαμπίδη! (1967)

Σαν σήμερα στις 26/3/1967, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα την Προοδευτική, σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1966-1967...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 9.000 θεατές (7.542 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 58' ο Ονούφριος Χαραλαμπίδης.

Ο ΠΑΟΚ μια εβδομάδα μετά τον θρίαμβο με 2-0 επί του Ολυμπιακού, πήρε μια ακόμη νίκη, όμως αυτή τη φορά δεν είχε ανάλογα καλή απόδοση, απογοητεύοντας τον κόσμο που βρέθηκε στην Τούμπα, περιμένοντας μια εντυπωσιακή σε έκταση νίκη!
Λίγες οι καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, με τον τερματοφύλακα της Προοδευτικής Αντώνη Τζανετουλάκο να αποκρούει τις προσπάθειες των παικτών μας και να κρατάει την εστία του απαραβίαστη.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, σημειώθηκε στο 58', όταν ο Χαραλαμπίδης με δυνατό σουτ τίναξε τα δίχτυα της Προοδευτικής, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει πέντε λεπτά νωρίτερα ο ίδιος, όταν η βολίδα που εξαπέλυσε, πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το τελευταίο σφύριγμα του Ρουμάνου διαιτητή, Αουρέλ Μπεντού, ο Χαραλαμπίδης ήταν ο μοιραίος παίκτης μας, καθώς αν και βρέθηκε πολύ κοντά στο 2-0, δεν τα κατάφερε ούτε στο 62’, ούτε στο 80’, ούτε στο 81’, ούτε στο 85’ …

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Βασιλειάδης, Χαραλαμπίδης, Νικολαΐδης και  Αφεντουλίδης, ενώ από την Προοδευτική ξεχώρησαν οι Τζανετουλάκος και Φίλιος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Θεοφανίδης, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Γιακουμής, Χαραλαμπίδης, Μουρατίδης, Αφεντουλίδης.

Προοδευτική: Τζανετουλάκος, Γεωργιτσάκης, Σπετσέρης, Γκλέζος, Φίλιος, Παπανικολάου, Μπέσης, Σκούφος, Σιδέρης, Φρατζής, Τσαχουρίδης.

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής.
* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη.

* Στην αρχική εικόνα ο Τζανετουλάκος μπλοκάρει την μπάλα προ του Γιακουμή, με τον Σπετσέρη να παρακολουθεί τη φάση από κοντά.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4