Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Μαρτίου 2018

Νίκη με ανατροπή με σκόρερ τον Παπαδάκη! (1953)

Σαν σήμερα στις 25/3/1953, για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Μακεδονικό, σε παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία του πρωταθλήματος της περιόδου 1952-1953…

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, πήρε τη νίκη με 2-1, παρότι έχανε ως το 85’ με 0-1, χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε ο Λευτέρης Παπαδάκης.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 7' με τον Καλτέκη και κρατούσαν τη νίκη ως το 85’, όταν ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Λευτέρη Παπαδάκη! 

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα, και ο ίδιος παίκτης πέτυχε την ανατροπή, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ τη νίκη.

Μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον κόσμο, όχι γιατί είχε κάποια ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία, αλλά εξαιτίας του τρόπου που ήρθε! 

Στα χρόνια που ακολούθησαν (1953-1957), ήρθε η άνοιξη στον ΠΑΟΚ με την ομάδα να αναδεικνύεται για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης και να διεκδικεί με αξιώσεις τον Πανελλήνιο τίτλο!

Αυτό είναι το πρώτο αφιέρωμα της σελίδας στην περίοδο 1952-1953, αλλά στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν κι άλλα, σε παιχνίδια εκείνης της σεζόν (και όχι μόνο!) 

Στην εκπνοή της αναμέτρησης με τον Μακεδονικό, ο διαιτητής Ιωαννίδης απέβαλε τον … Ιωαννίδη του Μακεδονικού, με την ομάδα της Νεάπολης να τελειώνει το ματς με «10»…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τσαβδαρίδης, Χρυσάφης, Μιγγούσης, Δουκάκης, Τσίντογλου, Ελληνίδης, Μάρκοβιτς, Γεντζής, Παπαδάκης, Χριστοδούλου.

Μακεδονικός: Καρπούζας, Παρασκευόπουλος, Μαρτίνης, Βαφειάδης, Τασόπουλος, Καραγιαννίδης, Λαμπρίδης, Ιωαννίδης, Τριανταφυλλίδης, Καραμανλής, Κωνσταντινίδης.

* Στο τιμόνι του ΠΑΟΚ βρέθηκε εκείνη τη σεζόν ο Νίκος Πάγκαλος, σε μια πενταετία στην οποίαν εναλλασσόταν στον πάγκο μας οι Πάγκαλος – Βίλλυ Σέβτσικ (Αυστριακός).

* Ο Δικέφαλος δεν τα πήγε καλά εκείνη τη σεζόν στο πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση με 19 βαθμούς έχοντας 4 νίκες – 3 ισοπαλίες – 3 ήττες, με τέρματα 11-11.

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1952-1953, αποτελούσαν οι: Κάστρας, Χρυσάφης, Ιωαννίδης, Αγγελόπουλος, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Κουντής, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Κιουρτζής, Σαββίδης, Μιγγούσης, Λασκαρίδης, Ελληνίδης, Μάρκοβιτς, Γκολέμας, Κουσκουρής, Γεντζής, Ονούφριος, Ζαρίφης, Χριστοδούλου, Τσαβδαρίδης, Δουκάκης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τη σημαία του Συλλόγου, να παρελαύνουν προ των επισήμων στην τελετή έναρξης του πρωταθλήματος της περιόδου 1952-1953.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4