Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Μαρτίου 2018

Ήττα στο "Βικελίδης" από τα 11 μέτρα (1979)

Σαν σήμερα στις 25/3/1979, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο "Βικελίδης" τον Άρη σε παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979 ...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, σε ένα κατάμεστο από 27.000 θεατές γήπεδο, με οπαδούς και των δύο ομάδων στις εξέδρες, έχασε με 1-0, δεχόμενος το γκολ στο 16', μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά ήταν δυνατό, υπήρχε μεγάλο πάθος για τη νίκη και στο 16', ο διαιτητής Πλατόπουλος έκανε ένα μεγάλο λάθος καταλογίζοντας πέναλτι σε βάρος μας σε μαρκάρισμα του Γούναρη στον Ανανιάδη, αφού αμφιταλαντεύτηκε για αρκετά δευτερόλεπτα.

Ακολούθησαν πολλές διαμαρτυρίες των παικτών μας (κιτρινίστηκαν οι Φούρτουλα – Γκουερίνο, αλλά και ο Ανανιάδης του Άρη), όμως η απόφαση δεν άλλαξε και ο Πάλλας από τα 11 μέτρα σημείωσε το γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση, παρά την προσπάθεια του Μλάντεν Φούρτουλα να αποκρούσει το πέναλτι (αρχική εικόνα).

Στο επόμενο λεπτό (17'), Δαμανάκης – Μπαλλής διεκδίκησαν την μπάλα, με τον Πλατόπουλο να αποβάλλει τον παίκτη του Άρη, σε μια προσπάθειά του να εξιλεωθεί για το μαϊμού πέναλτι που καταλόγισε νωρίτερα σε βάρος μας!

Μάλιστα ο παίκτης του Άρη τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές και ο Τζιφόπουλος με μία (συμπλήρωσε κάρτες), ενώ όλως τυχαίως ακολουθούσε παιχνίδι του συμπολίτη με τον … Ολυμπιακό!

Ο ΠΑΟΚ έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως είχε σε κακή μέρα τους Σαράφη – Κούδα (αντικαταστάθηκαν αμφότεροι στην επανάληψη) και είχε μια καλή στιγμή στο 38’ με τον Ιωσηφίδη να σουτάρει αλλά ο Παντζιαράς να αποκρούει και στη συνέχεια ο Φοιρός να καθαρίζει τη φάση.

Στην επανάληψη και στο 58' η κεφαλιά του Γκουερίνο απομακρύνθηκε από τον Κούη σε κόρνερ.

Στο 68' ακυρώθηκε γκολ του Ζελίδη σαν οφ σάιντ με υπόδειξη του βοηθού.

Στο 74' ο Παντζιαράς απέκρουσε τη νέα κεφαλιά του Γκουερίνο.

Στο 80' το δυνατό σουτ του Ορφανού το απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Βένος με τον Παντζιαρά εξουδετερωμένο.
Στο 84' η κοντινή κεφαλιά του Κωστίκου πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Άρη, άουτ.

Οι γηπεδούχοι αν και αγωνιζόταν με «10», ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους, καθώς όλος ο ΠΑΟΚ έπαιζε πάνω από τη μεσαία γραμμή, στην προσπάθειά του να φτάσει στην ισοφάριση!
Το τελευταίο σφύριγμα του Πλατόπουλου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη νίκη...

Από τον Δικέφαλο ξεχώρισαν οι Δαμανάκης, Ορφανός και Γούναρης.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Τσατσέφσκι): Παντζιαράς, Τζιφόπουλος, Πάλλας, Βένος, Φοιρός, Κούης, Ζήνδρος, Μπαλλής, Ανανιάδης (52’ Ζελίδης), Όλε, Σπασόφσκι.

ΠΑΟΚ (Πίχατσεκ): Φούρτουλα, Γούναρης, Θ. Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Ορφανός, Σαράφης (46’ Αναστασιάδης), Κωστίκος, Κούδας (70’ Κερμανίδης), Γκουερίνο.

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4