Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Φεβρουαρίου 2018

Φοβήθηκε τον Εθνικό Αστέρα και το πλήρωσε! (2000)

Σαν σήμερα στις 27/2/2000, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Καισαριανή τον Εθνικό Αστέρα, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1999-2000...

Ο ΠΑΟΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 3.500 θεατές (2.850 τα εισιτήρια), δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι εκείνη τη σεζόν, μένοντας στο ισόπαλο 1-1, αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 0-1 

Το γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχε στο 50' ο Δημήτρης Ναλιτζής με κεφαλιά και ήταν το πρώτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. 

Αυτή ήταν η 6η φορά σε 9 ματς με τον Μπάγεβιτς στον πάγκο μας, που ο ΠΑΟΚ έμενε στο ισόπαλο αποτέλεσμα, ένα σίγουρα εντυπωσιακό στατιστικό!
Ο Μπάγεβιτς το φοβήθηκε το ματς και παράταξε την ομάδα με έναν μόνο επιθετικό, τον Ναλιτζή, ενισχύοντας τη μεσαία μας γραμμή, ενώ σαν δεύτερος κυνηγός προσπαθούσε να βγει ο Φρατζέσκος, τον οποίον περιόρισε σημαντικά ο Τσολάκης.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος του αναμενομένου και οι γηπεδούχοι, πατώντας καλύτερα στο γήπεδο, ήταν η ομάδα που έχασε τις ευκαιρίες για να φτάσει ακόμη και στη νίκη! 

Ο Σαμοτούλσκι πραγματοποίησε 2-3 σωτήριες επεμβάσεις, όμως στις εξόδους του ήταν κίνδυνος – θάνατος, καθώς οι φορές που δε βρήκε μπάλα ήταν αρκετές, με συνέπεια να δίνεται στους παίκτες του Λιβαθηνού την ευκαιρία να γίνουν απειλητικοί!
Μοιραίος παίκτης για τον Αστέρα ήταν ο Μισέ-Μισέ που σε τρεις περιπτώσεις αν και βρέθηκε σε πολύ καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει! 

Το κατάφερε αυτό όμως στο 86ο λεπτό με κεφαλιά-ψαράκι του Μιλοβάνοβιτς, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο οι γηπεδούχοι αγωνιζόταν με «10», λόγω αποβολής του Τριανταφύλλου από τον Μπριάκο!

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Αστέρας: Κιούρκος, Κοντόπουλος, Γεωργόπουλος, Πάβλοβιτς, Τσαλίκης, Τριανταφύλλου, Ποδαράς (71’ Σβιτλίτσκι), Τέσοβιτς, Μιλοβάνοβιτς (89’ Μποταΐτης), Μισέ-Μισέ (86’ Ξάνθης), Μπεναλί.

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσιαμπής, Αμπονσά, Τετράτζε, Καφές (86’ Φρούσος), Νάγκμπε (83’ Κουλακιώτης), Ναλιτζής, Φραντζέσκος (57’ Βρύζας), Κωνσταντινίδης.

Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με τις ομάδες να θέλουν πολύ τους βαθμούς.  Στο πρώτο ημίχρονο δεν πήγαμε τόσο άσχημα. Κάναμε άμυνα με έναν τρόπο που για μας είναι άγνωστος! 

Γυρίσαμε δηλαδή πίσω και περιμέναμε τον αντίπαλο, ενώ είχαμε πρόβλημα και στις στημένες φάσεις. Μετά το 0-1 δημιουργήσαμε 1-2 φάσεις για να τελειώσουμε το παιχνίδι, ενώ και ο Εθνικός Αστέρας θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει νωρίτερα.  Όμως κι εμείς μετά το 1-1 βρεθήκαμε δυο φορές κοντά στο γκολ, αλλά Βρύζας και Αμπονσά δεν τα κατάφεραν. 

Έχουμε επιθετικό πρόβλημα αφού δημιουργούμε ευκαιρίες αλλά δε σκοράρουμε. Είναι εσωτερικό μας θέμα να βρούμε λύσεις. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι το δυνατόν καλύτερο, αλλά αυτή τη στιγμή δε γίνεται τίποτε άλλο.  Ο Σαμοτούλσκι πιστεύω ότι στα επόμενα παιχνίδια θα είναι καλύτερος».

Ζήσης Βρύζας: «Είναι πολύ δύσκολο να μιλάς όταν δεν κερδίζεις. Άλλη μια Κυριακή δείξαμε ότι περνάμε περίοδο όχι τόσο καλής αγωνιστικής κατάστασης, αλλά και άσχημων αποτελεσμάτων. Ελπίζω μα βρούμε δύσκολα τον δρόμο μας».

* Περίπου 300 οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο γήπεδο και έφυγαν απογοητευμένοι από την εικόνα της ομάδας. Τα «πυρά» τα συγκέντρωσε ο Κόφι Αμπονσά, καθώς κάποιοι από αυτούς του φώναζαν: «Σήκω και φύγε μόνος σου» και «Ποιος έφερε αυτό το παλτό στον ΠΑΟΚ;»

* Ο ΠΑΟΚ είχε στην αποστολή 17 παίκτες, καθώς ο Μπράτιτς έπαθε τροφική δηλητηρίαση δύο μέρες πριν το παιχνίδι και γι’ αυτό δεν κάθισε στον πάγκο μας 

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4