Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Φεβρουαρίου 2018

Έξοχος ο ΠΑΟΚ διέλυσε τον ΠΑΣ! (1977)

Σαν σήμερα στις 27/2/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές (5.628 τα εισιτήρια), κέρδισε εύκολα τον ΠΑΣ με 4-1, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, με τον κόσμο να φεύγει ικανοποιημένος από την Τούμπα, καθώς η απόδοση της ομάδας ενθουσίασε!

Το σκορ άνοιξε στο 10ο λεπτό με δυνατό σουτ του Δημόπουλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή, για να έρθει ο ίδιος παίκτης στο 18’ να εκμεταλλευτεί αδράνεια της άμυνας του ΠΑΣ και να διπλασιάσει τα γκολ του ΠΑΟΚ.

Ένα λεπτό αργότερα ο διαιτητής Αργυρίου, είδε πέναλτι στο κολλημένο χέρι του Ψαρρά σε σέντρα του Σεϊταρίδη (άραγε σε βάρος του Ολυμπιακού θα το έδινε;) και ο Πετρινιώτης μείωσε με 2-1.
Η χαρά των παικτών του ΠΑΣ κράτησε ως το 26ο λεπτό, όταν ο Παπακώστας υποχρεώθηκε για 3η φορά να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, μετά από σουτ του Γιώργου Κωστίκου, που αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το γύρισμα του Δημόπουλου.

Η καλή εικόνα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στην επανάληψη, στο 63΄ο Δαμανάκης βγήκε τετ α τετ με τον Παπακώστα, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε, για να έρθει στο 76’ ο Βασιλάκος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να σκοράρει μετά από μπαλιά του Κωστίκου.

Στο 86ο λεπτό, ο κορυφαίος παίκτης μας στο ματς (Κωστίκος), βγήκε τετ α τετ με τον Παπακώστα, στο σουτ του αποκρούστηκε και στη συνέχεια το νέο σουτ του Κωστίκου σταμάτησε στο δοκάρι!

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Κωστίκος, Δημόπουλος, Δαμανάκης και Ιωσηφίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Αλαβάντας, Σκαρτάδος, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Δημόπουλος (76’ Βασιλάκος), Γκουερίνο, Ψαρράς, Τριανταφυλλίδης (35’ Τρίμχολντ), Κωστίκος.

ΠΑΣ Γιάννινα: Παπακώστας, Αλεξάκης, Μαντζούκης, Παπαγγέλης, Παπάζογλου, Κοκότοβιτς (73’ Γιαβάσης), Λάππας, Μάιπας (46’ Μπονόβας), Σεϊτανίδης, Νάκας, Πετρινιώτης.
* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.
* Στην παραπάνω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4