Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Φεβρουαρίου 2018

Η ήττα ήρθε από δύο δικά μας λάθη (1998)

Σαν σήμερα στις 22/2/1998, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 34.000 θεατές (32.275 τα εισιτήρια), έχασε με 2-0, παρά το γεγονός ότι πάλεψε το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο, περιορίζοντας σημαντικά την επιθετικότητα των γηπεδούχων, που δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία μας.
Ο Μιχόπουλος αισθάνθηκε πίεση στο 2ο λεπτό όταν απέκρουσε το δυνατό σουτ του Γιαννακόπουλου και στο 37’, όταν νίκησε τον Τζόρτζεβιτς στο τετ α τετ. 

Νωρίτερα στο 34’, ένας από τους μεγαλύτερους βουτηχτές που πέρασαν από την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (εμείς έτσι θα τον θυμόμαστε!), ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, με μακροβούτι σαν και αυτό που κάνουν οι κολυμβητές την ημέρα των Φώτων, προσπάθησε να ξεγελάσει τον διαιτητή Βουτσαρά, χωρίς ο τελευταίος να πέσει στην παγίδα και να σφυρίξει πέναλτι!
Με τον έναρξη της επανάληψης, πριν ακόμη συμπληρωθεί το 46ο λεπτό, ο Καραπιάλης με σουτ από τη μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ (παραπάνω εικόνα).
Στο 59’ ο Αλεξανδρής με κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-0 μετά από λάθος του Ολιβάρες και αδυναμία του Μιχόπουλου να αποκρούσει, με έναν ΠΑΟΚ που έπαιξε φοβισμένα, απέναντι σε έναν μέτριο αντίπαλο, πληρώνοντας τα δικά του λάθη, όπως επεσήμανε και ο Αναστασιάδης στις δηλώσεις του.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Νάγκμπε, Τασσιόπουλος, Μαραγκός, Τουρσουνίδης, Μιχόπουλος, οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ στο ματς.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Τοχούρογλου, Μαυρογεννίδης, Καραταΐδης, Ανατολάκης, Πασσαλής, Πουρσανίδης (76’ Γεωργάτος), Καραπιάλης (83’ Νταμπίζας), Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής, Ίβιτς, Τζόρτζεβιτς.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (63’ Νάστος), Ζαφειρίου (54’ Καφές), Βελής, Μαραγκός, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης, Βρύζας (46’ Κόβατς), Ζουμπούλης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις Άγγελου Αναστασιάδη: 
«Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο στο οποίο μπορούσαμε να κάνουμε εμείς πρώτοι γκολ. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε πολύ άσχημα, καθώς δεχτήκαμε δυο γκολ από εγκληματικά λάθη μας. 
 
Και όταν παίζεις σε ένα ντέρμπι εκτός έδρας, καταλαβαίνεις ότι είναι δύσκολο στη συνέχεια να αλλάξεις τη σε βάρος σου κατάσταση. Για μένα η μόνη καλή νότα από το δεύτερο ημίχρονο, είναι η απόδοση του 17χρονου Βαγγέλη Νάστου».

Σε ερώτηση αν οι παίκτες του κράτησαν δυνάμεις για το ματς με την Ξάνθη που ακολουθούσε, απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι είναι έτσι. Και αν κάποιος σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο τότε είναι λάθος. 
 
Εγώ πιστεύω ότι ένας ποδοσφαιριστής ζει και αναπνέει για δέκα παιχνίδια τον χρόνο, τα ντέρμπι και τα παιχνίδια της Ευρώπης. 
 
Αυτά τα ματς είναι που δημιουργούν το πρεστίζ των παικτών και της ομάδας. Δυστυχώς για μας τα γκολ που δεχτήκαμε είναι αδικαιολόγητα. Αν δεν είχαμε το πρώτο γκολ θα το είχαμε γυρίσει το ματς».

* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41. 

* Στην αρχική εικόνα, Ζαφειρίου και Πασσαλής σε μια μονομαχία τους.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4