Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Φεβρουαρίου 2018

Ντουμπλάρισε τις νίκες επί του Άρη στη σεζόν! (1987)

Σαν σήμερα στις 22/2/1987, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1986-1987...

Ο Δικέφαλος με τον Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο του, μπροστά σε 28.000 περίπου θεατές (26.282 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. 

Έτσι ο ΠΑΟΚ ντουμπλάρισε τις νίκες επί του συμπολίτη εκείνη τη σεζόν, καθώς στις 28/9/1986 είχαμε πάρει διπλό στο Χαριλάου με 0-1, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ

Ο ΠΑΟΚ μέχρι το 29' έδειχνε εγκλωβισμένος στην τακτική που εφάρμοσε ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός του Άρη, Γκόικο Ζετς, όμως σε εκείνο το λεπτό η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι! 

Μετά από λάθος του Μπαλλή στη μεσαία γραμμή, ο Ψαρράς πάσαρε στον Σκαρτάδο, αυτός γύρισε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του συμπολίτη και ο Μπορμπόκης με το μυτάκι την έστειλε στο πλεχτό!

Το 2-0 ήρθε στο 53', όταν Μαυρομάτης με σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Κατσιαούνη, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, με το σύνθημα «βάλτε μέσα και τον Γκάλη», να δονεί την ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος, Μαλιούφας (έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 58’), Αλαβάντας, Μπανιώτης και Μπορμπόκης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Μαυρομάτης, Μπορμπόκης, Μαλιούφας (58’ Καραγεωργίου), Σκαρτάδος, Παπαϊωάννου (76’ Βασιλάκος), Αλεξανδρίδης. 

Άρης: Κατσιαούνης, Μουστακίδης, Τζιφόπουλος, Τζιόλας, Χατζηνικολάου, Σαμόλης, Μουρατίδης (46’ Χατζόγλου), Μπαλλής (82’ Βόσδου), Μπάχτιτς, Οικονομίδης, Νίκιτς.

Δηλώσεις:

Τάις Λίμπρεχτς: «Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά όχι κι ένα καλό παιχνίδι. Αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό γιατί ήταν ένα ντέρμπι! Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά, Παπαϊωάννου και Σκαρτάδος αδυνατούσαν να συνεργαστούν με επιτυχία. Ο Μπαλλής αντίθετα έπαιζε καλά γιατί ήταν ελεύθερος. 

Οι παίκτες του του Άρη είχαν ευκαιρίες για επιθέσεις που ξεκινούσαν από την άμυνά τους.  Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τακτική με τον Αλεξανδρίδη φορ, τον Βασιλάκο εξτρέμ και τον Σκαρτάδο να κρατάει τον Μπαλλή, παίξαμε καλύτερα και πετύχαμε το γκολ της νίκης. Θέλω να πω ότι κερδίσαμε δίκαια».

* Τη σεζόν 1986-1987 ο ΠΑΟΚ μέχρι και την 27η αγωνιστική βρισκόταν στη 2η θέση πίσω από τον Ολυμπιακό με 35 βαθμούς (13 νίκες - 9 ισοπαλίες - 5 ήττες) και τέρματα 39-21. Μετά τους μηδενισμούς βρέθηκε στην 5η θέση με 29 βαθμούς, κάνοντας δώρο το ευρωπαϊκό εισιτήριο στους απεργοσπάστες!

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρισκόταν σε όλα τα ματς της σεζόν 1986-1987, ο Ολλανδός Τάις Λίμπρεχτς.

* Tη σεζόν 1986 - 1987, το 8ο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου, σημαδεύτηκε από την απεργία που κήρυξαν οι ΠΑΕ τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. 

Αποτέλεσμα ήταν να μην προσέλθουν οι περισσότερες ομάδες στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος και να τιμωρηθούν με αφαίρεση 6 βαθμών. Οι μόνες που προσήλθαν και δεν τιμωρήθηκαν ήταν οι Ολυμπιακός, {Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Πανιώνιος, οι οποίες και κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Όπως αναφέρεται σε παλιότερο κείμενο της ΠΑΕ:

Ο ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε στη μάχη των «12» ομάδων της Α' Εθνικής τον Μάιο του 1987, μάχη που δόθηκε μέχρι τέλους! Οι «12» ομάδες δεν υποχώρησαν ούτε όταν χρησιμοποιήθηκε η απειλή τιμωρίας, θεωρώντας δίκαια τα αιτήματα τους, ωστόσο αυτή η κίνηση είχε τεράστιο κόστος για τον Δικέφαλο που έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο εκείνη τη χρονιά.

Πριν την έναρξη της απεργίας ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει προβάδισμα για το εισιτήριο της Ευρώπης, αλλά η θέληση να λυθούν σημαντικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν άφησε δεύτερη σκέψη στην διοίκηση της ομάδας. 

Σε αυτή την απόφαση συμφωνούσαν αρχικά όλες οι ομάδες της τότε Α' Εθνικής, αλλά μόνο οι 12 παρέμειναν σταθερές στις απόψεις τους, καθώς από την άλλη πλευρά, οι διοικήσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού παραδέχθηκαν μεν το δίκαιο των αιτημάτων, αλλά υποστήριξαν πως έπρεπε να μεταθέσουν την απεργία για την επόμενη σεζόν...

* Στην αρχική εικόνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν μια επιτυχία τους εκείνη τη σεζόν.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4