Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Φεβρουαρίου 2018

Νίκησε τον Μακεδονικό χωρίς να ικανοποιήσει! (1983)


Σαν σήμερα στις 20/2/1983, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Μακεδονικό, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (3.820 τα εισιτήρια) που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν στην Τούμπα, πήρε την νίκη με 3-0, παίζοντας καλά στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης, βρίσκοντας απέναντί του δύο παίκτες που τίμησαν όσο λίγοι τη φανέλα του!

Ο λόγος για τους Παναγιώτη Κερμανίδη και Χρήστο Τερζανίδη που αγωνιζόταν με την ομάδα της Νεάπολης. 

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό με κεφαλιά του Δημόπουλου που εκμεταλλεύτηκε ωραία σέντρα του Ιωσηφίδη από τα αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αρβανιτίδη.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιζε καταστροφικό παιχνίδι, με κοντά τις γραμμές και με διπλή ζώνη άμυνας, ο ΠΑΟΚ είχε στο 40’ μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0, αλλά μετά από σέντρα του Ψαρρά, ο Κωστίκος σούταρε στο δοκάρι του Μακεδονικού, η μπάλα επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο για να σουτάρει ο Τριανταφυλλίδης και να απομακρύνει ο Ευαγγέλου πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας. 
Με την έναρξη της επανάληψης ο Μακεδονικός έχασε στα πρώτα της λεπτά τρεις σημαντικές ευκαιρίες, με τον Κερμανίδη οι δύο και τον Δράμπη η τρίτη! 

Στο 71', ο Μακεδονικός ζήτησε πέναλτι, όταν μετά από σουτ του Ρήγα, η μπάλα -σύμφωνα με τους ανθρώπους του- βρήκε στο χέρι του Δαμανάκη, όμως ο διαιτητής Λουκίδης που ήταν κοντά στη φάση δεν έδωσε τίποτε. 

Στο 74ο λεπτό, ο Αλαβάντας βγήκε στην κόντρα, προχώρησε προς την περιοχή του Αρβανιτίδη, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κωστίκο και αυτός χωρίς να δυσκολευτεί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το 2-0. 

Στο 76' ο Κωστίκος βρήκε σε πολύ καλή θέση τον Τριανταφυλλλίδη και αυτός με σουτ στην κίνηση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι δύο αυτοί παίκτες έχασαν στα εναπομείναντα λεπτά δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως να βρουν δίχτυα στις προσπάθειές τους και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Λουκίδη βρήκε τον ΠΑΟΚ ναι μεν να κερδίζει με 3-0, αλλά χωρίς να πείθει…

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σίγγας, Τριανταφυλλίδης και Κωστίκος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Ψαρράς, Γκουερίνο (73’ Γεωργόπουλος), Δημόπουλος (77’ Βασιλάκος), Τριανταφυλλίδης, Κωστίκος.

Μακεδονικός: Αρβανιτίδης, Ευαγγέλου, Μπήκας, Γαλάνης, Ρήγας, Ηλιάδης, Γιαννακούλας, Καραμίχαλος, Νικολούδης (46’ Πένος), Δράμπης (68’ Τερζανίδης), Κερμανίδης.

* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χανς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.

* Στην παραπάνω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4