Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Φεβρουαρίου 2018

Ήττα στο τέλος, στη λίμνη της Ριζούπολης! (1986)

Σαν σήμερα στις 2/2/1986, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της περιόδου 1985-1986 ...

Σε ένα γήπεδο πραγματική λίμνη όπως μπορείτε να δείτε στην αρχική εικόνα, σε ένα γήπεδο πραγματικά στοιχειωμένο εκείνα τα χρόνια, ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Απόλλωνα με 1-0, έναν Απόλλωνα που είχε να κερδίσει στη Ριζούπολη, έξι ολόκληρους μήνες!!!

Ο αγώνας ήταν μια σκληρή μάχη σώμα με σώμα και στο τέλος χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε στο 85’ ο Καστανός!

Είχε προηγηθεί δυνατό σουτ του Αλεξίου το οποίο απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Τερζής, το εκτέλεσε ο Καρανίκας, η άμυνα δεν κατάφερε να απομακρύνει και μέσα στη σύγχυση ο Καστανός την έστειλε στα δίχτυα!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο ματς και προσπάθησε να αιφνιδιάσει, όμως στο 4’ το σουτ του Καρασαββίδη μετά από συνδυασμό Λιάκου – Βασιλάκου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Συρίγου.

Στο 43’ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε την κεφαλιά του Καρασαββίδη, η μπάλα στρώθηκε στον Μαυρομάτη που αιφνιδιάστηκε και χάθηκε μια καλή ευκαιρία για το 0-1.

Στο α’ ημίχρονο ο Τερζής σταμάτησε τις προσπάθειες του Μαϊστόροβιτς, ενώ στην επανάληψη οι παίκτες της «Ελαφριάς Ταξιαρχίας» έγιναν ακόμη πιο επικίνδυνοι, με τον ΠΑΟΚ του Βάλτερ Σκότσικ να προσπαθεί να κρατήσει το μηδέν, κάτι που καταφέραμε ως το 85ο λεπτό…

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Βασιλάκος, Καρασαββίδης, Τερζής, Μπανιώτης και Λιάκος.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έφυγαν από το γήπεδο με πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Αδαμόπουλου, ο οποίος είχε κακή συνεργασία με τους βοηθούς του και σε πολλές περιπτώσεις δεν άφησε το πλεονέκτημα!

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Συρίγος, Ποζαπαλίδης (89’ Σβορώνος), Μαγγιώρος, Τσιβόγλου, Μπόντζος, Λουκάς, Καρανίκας, Αλεξίου, Μαϊστόροβιτς, Καστανός, Αθανασιάδης (65’ Καραβέλης).

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Μπανιώτης, Σίγγας, Σκαρτάδος, Λιάκος, Πίττας, Μαυρομάτης (64’ Ορφανός), Βασιλάκος, Καρασαββίδης.
* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!!!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Μπανιώτης - Αλεξίου σε μια εντυπωσιακή μονομαχία τους, με φόντο τη λίμνη της ... Ριζούπολης!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4