Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Φεβρουαρίου 2018

Βαριά εντός έδρας ήττα από την Προοδευτική! (1961)

Σαν σήμερα στις 12/2/1961, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Προοδευτική, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961...

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, πραγματοποίησε μια κάκιστη εμφάνιση και γνώρισε ντροπιαστική ήττα με 1-3…

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έδειξε και πολλά πράγματα στο παιχνίδι του, ο ΠΑΟΚ ήταν αγνώριστος απογοητεύοντας πλήρως τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και περίμενε μια νίκη επί ενός αντιπάλου που βρισκόταν κάτω από εμάς στο βαθμολογικό πίνακα!

Δεν υπήρξε καμία γραμμή του ΠΑΟΚ που να απέδωσε στο ματς, η ομάδα ήταν χωρίς αρχή και τέλος και οι 5.000 θεατές έφυγαν από το γήπεδο απογοητευμένοι από την εικόνα της ομάδας!

Το σκορ άνοιξε στο 11ο λεπτό ο Δαούτης, ο οποίος μετά από εκτέλεση φάουλ του Φίλιου, βρέθηκε ακάλυπτος στην περιοχή μας και με ένα χλιαρό σουτ νίκησε τον Ιατρού. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε νέα ψυχρολουσία, όταν ο Μπέσης εκτέλεσε κόρνερ, και ο Χριστοφίδης με σουτ βολέ έκανε το 0-2, μέσα σε γενική γκρίνια!
Κάποια αντίδραση από πλευράς ΠΑΟΚ εκδηλώθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου, με τον Νικολαΐδη να στέκεται άτυχος, καθώς το πολύ δυνατό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Αναστασιάδη.

Στο 54’ ο Μεσολογγίτης σημείωσε το 0-3, ενώ νωρίτερα η Προοδευτική είχε και άλλες ευκαιρίες για γκολ, για να έρθει στο 55’ ο Χαβανίδης να μειώσει με μακρινό δυνατό σουτ σε 1-3. Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το τέλος του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ είχε ανούσια υπεροχή, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα ανέλπιστο διπλό, όταν ο Φατούρος σφύριξε για τελευταία φορά στο παιχνίδι…

Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Βασιλειάδης οι μόνοι που κάτι έδειξαν από πλευράς ΠΑΟΚ, με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους εξαφανισμένους!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιατρού, Κεμανίδης, Ραπτόπουλος, Χασιώτης, Χαβανίδης, Γιαννέλος, Μουρατίδης, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Σαλούστο, Νικολαΐδης.

Προοδευτική: Αναστασιάδης, Βαΐλας, Φίλιος, Βεργίδης, Βαραμέντης, Μπαλόπουλος Φωτ., Μπαλόπουλος Βαγγ., Δαούτης, Χριστοφίδης, Μεσολογγίτης, Μπέσης.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. 

Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα!!! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33! 

Οι 15 ισοπαλίες δεν αποτελούν "ρεκόρ" στην ιστορία της ομάδας, καθώς τη σεζόν 1969-1970, φτάσαμε τις ... 17, με τον Γιέννε Τσάκναντι στον πάγκο μας.

* Το πρωτάθλημα της περιόδου 1960-61 ήταν μόλις το δεύτερο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας και σε αυτό πήραν μέρος 16 συνολικά ομάδες.

* Η Θεσσαλονίκη είχε πέντε (!) εκπροσώπους, τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή, τον Αρη, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον ... Θερμαϊκό στη μοναδική του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία! Ήταν η ομάδα των Σιδηροδρομικών, μια από τις παλιότερες ομάδες της πόλης, με έτος ίδρυσης το 1925! Μια ομάδα που έχει τα ίδια χρώματα με τον Δικέφαλο.

* Στην αρχική photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1960-1961.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4