Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Φεβρουαρίου 2018

Συγκλονιστικό παιχνίδι και ... 2-2! (1971)

Σαν σήμερα στις 21/2/1971, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 30.000 θεατές (29.890 τα εισιτήρια), σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο έμεινε στο ισόπαλο 2-2, μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι, που η εξέλιξή του συγκλόνισε τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες της Τούμπας!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και στο 14' βρήκε δίχτυα με τον Σταυρίδη (αρχική εικόνα), όμως η απόδοση της ομάδας στη συνέχεια έπεσε κατακόρυφα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βγάλουν φάσεις και να γυρίσουν το παιχνίδι πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45ο λεπτο!

Στο 17' έγινε το 1-1, με ένα πολύ τυχερό γκολ, όταν σε σέντρα του Συρόπουλου, μετά από κόντρα στο πόδι του Γούναρη  και σουτ του Παπαϊωάννου, η μπάλα πήγε στα δίχτυα του Χατζηιωάννου (παρακάτω εικόνα). 

Δύο λεπτά πριν ο διαιτητής Κούγιας σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου, στο 43' ο Μπαλάφας σέντραρε και ο Αλεξιάδης με κεφαλιά σημείωσε το 1-2. 

Στο 44' ο Φουντουκίδης πήρε την κεφαλιά από κοντά, αλλά έστειλε την μπάλα στα χέρια του Χρηστίδη!
Στην επανάληψη το παιχνίδι εξελίχτηκε σε μονότερμα, με τον Αρη να ταμπουρώνεται για να κρατήσει το 1-2 και τον Δικέφαλο να πιέζει αφόρητα για να φτάσει στην ισοφάριση! 

Στο 50’ το κοντινό σουτ του Λάζου σταμάτησε στο δοκάρι του συμπολίτη.

Στο 53’ δύο διαδοχικά σουτ του Κούδα δεν βρήκαν στόχο (το πρώτο το απέκρουσε ο Χρηστίδης, το δεύτερο πήγε άουτ ).

Στο 58’ την κεφαλιά του Σταυρίδη από καλή θέση τη σταμάτησε ο Χρηστίδης. 

Στο διάστημα 60’ – 62’ η περιοχή του Άρη πήρε φωτιά με την πίεση να κορυφώνεται. 
Στο 66’ η βολίδα του Ασλανίδη κατάληξε στα χέρια του πεσμένου Χρηστίδη.
Στο 72’ η κεφαλιά του Φουντουκίδη σε κενή εστία πέρασε άουτ, με τον Αρη σε όλο αυτό το διάστημα να απειλεί με ένα δυνατό σουτ του Συρόπουλου στο 65’, το οποίο πέρασε άουτ! 
Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 83', όταν ο Κούδας μετά από επέλασή του, βρήκε τον Ασλανίδη αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή και αυτός με σουτ νίκησε τον Χρηστίδη, γράφοντας το τελικό 2-2.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σταυρίδης, Κούδας, Ασλανίδης, Τερζανίδη και Χατζηιωάννου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Παπαδόπουλος, Λάζος, Τερζανίδης, Ασλανίδης, Κούδας, Σταυρίδης, Παρίδης.

Άρης: Χρηστίδης, Μπαλάφας, Πάλλας, Σεμερτζής, Σπυρίδων, Γούναρης, Κωνσταντινίδης (78’ Μιχαηλίδης), Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Συρόπουλος, Παπαϊωάννου (80’ Ραπτόπουλος).

* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λες Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975.

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς.

*Στην αρχική εικόνα ο Σταυρίδης (πίσω από τους Σπυρίδωνα - Σεμερτζή), στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Χρηστίδη, με τον Μπαλάφα να παρακολουθεί τη φάση, χωρίς να μπορεί να παρέμβει.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4