Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Φεβρουαρίου 2018

Διπλό στη Δράμα και μια ανάσα από την κορυφή! (1982)

Σαν σήμερα στις 21/2/1982, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Δράμα τη Δόξα, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (5.803 τα εισιτήρια) πήρε πολύτιμο διπλό με 0-1 και έφτασε τους 29 βαθμούς, μια ανάσα από την κορυφή της βαθμολογίας, στην οποία βρισκόταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με 30 βαθμούς έκαστος!

Το γκολ που έκρινε τελικά την αναμέτρηση, σημειώθηκε στο 25ο λεπτό, όταν ο Κούδας έκανε εντυπωσιακό μπάσιμο, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κωστίκο και αυτός έστειλε την μπάλα εύκολα στα δίχτυα του Γκατζηλάκη (εικόνα που ακολουθεί).
Ακολούθησαν πολλές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων που υποστήριζαν ότι ο σκόρερ βρισκόταν σε θέση οφ σάιτ, με τον διαιτητή Πρίντεζη να τις αγνοεί.
 
Ο ΠΑΟΚ, εξαιρετικά καλά στημένος από τον Γερμανό προπονητή μας, είχε στη σύνθεσή του έναν εκπληκτικό μαέστρο στον χώρο της μεσαίας γραμμής, τον Γιώργο Κούδα, ο οποίος και εκείνη τη μέρα … ζωγράφιζε!

Η Δόξα απείλησε στο 6’ και στο 10’ με τον Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ μετά το δεκάλεπτο ανέβασε στροφές και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Δημόπουλο στο 13’ και τον Κωστίκο δέκα λεπτά αργότερα.
Στο 39’ ο Σίγγας απομάκρυνε επί της γραμμής το σουτ του Αθανασιάδη, ενώ στην επανάληψη έλειψαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, καθώς οι όποιες ευκαιρίες πήγαν να δημιουργηθούν δεν ολοκληρώθηκαν!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Γκουερίνο, Δαμανάκης και Αποστολίδης Θ.

Οι συνθέσεις:

Δόξα Δράμας: Γκατζηλάκης, Ζαχαριάδης, Τσεβρετζής, Κασδοβασίλης, Σταύρου, Λευκόπουλος, Τσελεμπής, Παπαδόπουλος (62’ Κανέλλος), Βουτσέκοβιτς, Κατσαρίδης, Αθανασιάδης.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Ψαρράς, Γκουερίνο, Δημόπουλος (71’ Τριανταφυλλίδης), Κούδας (86’ Αλαβάντας), Κωστίκος.

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χάινς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό!

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1981-1982. Διακρίνονται από τα αριστερά (όρθιοι): Παντέλης, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Χέερ. Καθιστοί: Αλεξανδρίδης, Κούδας, Αλαβάντας, Δημόπουλος, Τριανταφυλλίδης, Δαμανάκης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4