Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Ιανουαρίου 2018

Κέρδισε τρία πέναλτι, σκόραρε το ένα! (1977)

Σαν σήμερα στις 9/1/1977, ο πρωταθλητής της προηγούμενης σεζόν ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναιτωλικό, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977 ...

Το παράδοξο γεγονός, του να βλέπεις τον ΠΑΟΚ να κερδίζει τρία πέναλτι (!) σε ένα παιχνίδι δεν είναι κάτι συνηθισμένο! Αντίθετα έχει συμβεί πολλάκις υπέρ γνωστής ομάδας της Νοτίου Ελλάδας, που τυγχάνει μόνιμα προνομιακής μεταχείρισης! 

O Δικέφαλος πριν το ματς προηγούνταν στον βαθμολογικό πίνακα με 23 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που είχαν 22 και 21 βαθμούς αντίστοιχα (2-1-0 το σύστημα βαθμολογίας). Ο Ολυμπιακός εκείνη την αγωνιστική πέρασε από την Πάτρα (0-1) και ο Παναθηναϊκός (μετέπειτα πρωταθλητής) έμεινε στο 1-1 στον Εθνικό.
12.000 θεατές (11.087 τα εισιτήρια), είδαν τους παίκτες του Μπράνκο Στάνκοβιτς να είναι πίσω στο σκορ ως το 75', με γκολ που σημείωσε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων μόλις στο 2' με αυτογκόλ ο Φουντουκίδης. Ακολούθησε σωρεία χαμένων ευκαιριών με αποκορύφωμα την απώλεια δύο πέναλτι πριν ολοκληρωθεί το 45λεπτο! 

Πρώτα στο 18', ο Κερμανίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Εφραίμοφ νίκησε τον Γκουερίνο από τα 11 μέτρα και το δεύτερο στο 43' (η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού), όταν ο Ιωσηφίδης εκτέλεσε άουτ την εσχάτη των ποινών που υποδείχτηκε από τον διαιτητή Ξάνθο. 

Τα φίδια άρχιζαν να ζώνουν στις κερκίδες, με τον κόσμο να βλέπει τον χρόνο να κυλάει, ο ΠΑΟΚ να είναι πίσω στο σκορ και ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού να έχει κατεβάσει τα ρολά! 
Τη λύση την έδωσε στο 70' με κεφαλιά ο Ορφανός και ο ίδιος στο 75' ευστόχησε στο τρίτο πέναλτι που δόθηκε υπέρ μας σε χέρι του Μίχου. 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ στο ματς, ήταν οι Ορφανός και Ιωσηφίδης, με τον Εφραίμοφ να κρατάει μόνος του την ομάδα του Παναιτωλικού στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, που ήρθε στη Θεσσαλονίκη επιδιώκοντας μια αξιοπρεπή ήττα και παραλίγο να φύγει με βαθμό ή βαθμούς! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης (73' Βούλγαρης), Ιωσηφίδης (80' Καπουσούζης), Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ορφανός, Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Γκουερίνο. 

Παναιτωλικός: Εφραίμοφ, Χιλλ, Σερκίδης, Γούναρης, Σιακούφης, Μίχος, Μπαλντουμάς, Παλαμάρας, Μπεκατώρος (31' Παπάς), Κωστόπουλος, Δενδρινός.
* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια). 

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης. 

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραια να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4