Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Ιανουαρίου 2018

Πήρε τη νίκη σπάζοντας το κατενάτσιο! (2016)

Σαν σήμερα στις 10/1/2016, o ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1, με μεγάλη εμφάνιση από Χαρίση - Τσίμιροτ, για την 17η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2015-2016 ...
Μπροστά σε λίγους θεατές, ο Τούντορ παράταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς – Τζαβέλλα- Βίτορ- Κίτσιου στην άμυνα, Τσίμιροτ - Χαρίση αμυντικά χαφ, Ζάιρο – Πέλκα – Μακ στη μεσαία γραμμή και μοναδικό καθαρά επιθετικό τον Κλάους.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε επιθετικά στο ματς και προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει τον ρυθμό του, είχε την κατοχή της μπάλας σε εντυπωσιακά ποσοστά, καλή κυκλοφορία, αλλά με τις τελικές προσπάθειες να αποτελούν και πάλι είδος προς εξαφάνιση!

Στο 31' εξαιρετικό σουτ του Χαρίση το απέκρουσε σε κόρνερ ο Βελλίδης. Η ομάδα έπαιζε κυρίως από τον άξονα και τα αριστερά, με τη δεξιά πτέρυγα (Ζάιρο - Κίτσιου) να μη βοηθάνε στην ανάπτυξη!
Απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιζε στο 1/3 του γηπέδου, εφαρμόζοντας το 2016 ένα παρωχημένο κατενάτσιο, έναν αντίπαλο που ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να παίξει αντιποδόσφαιρο και ότι βγει, ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα στο 44' με κεφαλιά του Κλάους! 

Προηγήθηκε ωραία προσπάθεια του Ζάιρο (η μοναδική του στο πρώτο ημίχρονο!), από τα δεξιά και καλή σέντρα στον σκόρερ!

Ο Δικέφαλος μπήκε στην επανάληψη αποφασισμένος να κλειδώσει την υπόθεση νίκη και τρίποντο, και στο 52' ο Χαρίσης με εξαιρετικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 2-0! 

Δώδεκα λεπτά αργότερα η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, καθώς ο Ζάιρο μετά από εξαιρετική μπαλιά του Λέοβατς διαμόρφωσε το 3-0!
Το μόνο που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 90' σε 3-1 με τον Κοζορώνη... Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια εύκολη νίκη, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας δυο αμυντικά χαφ σε πολύ μεγάλη μέρα. 

Το 4-2-3-1 που εφάρμοσε ο Τούντορ, έδωσε χημεία στην ομάδα, που έφτασε στους 29 βαθμούς σε 16 ματς, έχοντας παιχνίδι λιγότερο στην Ξάνθη.

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Χαρίσης (69' Γκολάσα), Πέλκας, Τσίμιροτ, Μακ (73' Μπερμπάτοφ), Ζάιρο (77' Μυστακίδης), Κλάους. 

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα (46' Ακόστα), Μιχαήλ, Μπέριος, Σκόνδρας, Ηλιάδης, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς (72' Κοζορώνης), Λίλα, Γιάκος, Ίλιτς (6' Μανιάς).
Δηλώσεις:

Για την εξαιρετική εμφάνιση του ΠΑΟΚ, και τι συντέλεσε σε αυτό σε σχέση με το παιχνίδι στην Καλλονή αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου ο Ιγκόρ Τούντορ..
Αναλυτικά τόνισε ο Κροάτης τεχνικός:

Για τις διαφορές του σημερινού ματς σε σχέση με αυτό στην Καλλονή: "Ήταν δύο τελείως διαφορετικά παιχνίδια Σήμερα είμαι ευχαριστημένος, είδα καλά πράγματα, είχαμε καλή απόδοση με ένα καινούριο σύστημα. Είναι μια εμφάνιση, που θα μας βοηθήσει ενόψει της ρεβάνς της Πέμπτης, που είναι πολύ σημαντική".

Για το αν βοήθησε στην βελτιωμένη εικόνα του ΠΑΟΚ Η αλλαγή του συστήματος: "Είπα ότι τα συστήματα δεν είναι τόσο σημαντικά, δεν θέλω να τους δώσω μεγαλύτερη σημασία. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες, που παίζουν. Η ιδέα μου ήταν να ανοίξουμε το γήπεδο και να βρούμε χώρους, να δώσουμε πλάτος με δύο ακραίους επιθετικούς, να δώσουμε περισσότερο χώρο στον Πέλκα να πάρει προσπάθειες. Το πιο σημαντικό ήταν οι δύο χαφ. Αυτοί κρατούσαν την ισορροπία, έδιναν τον ρυθμό, κρατούσαν τη μπάλα... Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Τσίμιροτ και τον Χαρίση".

Για τον μικρό μέσο όρο ηλικίας της αποψινής ενδεκάδας που παρέταξε: "Όταν φτιάχνω την ενδεκάδα δεν με ενδιαφέρουν οι ηλικίες, αλλά το ποιοι είναι καλύτεροι. Οι νεαροί παίκτες δίνουν φρεσκάδα, αλλά στερούνται εμπειρίας. Η καλύτερη λύση για την ομάδα είναι μία μίξη εμπειρίας και νεότητας. Αν θέλεις να κερδίζεις, αυτό πρέπει να κάνεις. Αν θέλεις να κοιτάς το μέλλον, κοιτάς να παίζεις με νεαρούς".

Για το τι προσδοκά από την ομάδα στην συνέχεια της σεζόν: "Προσπαθώ να βρούμε σταθερότητα. Πηγαίνοντας προς τα play offs, θέλω να έχω έναν βασικό κορμό έντεκα πολύ καλών παικτών".

Για το αν η σημερινή εμφάνιση θα τονώσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας ενόψει Καλλονής: "Όταν έχεις καλή απόδοση, παίρνεις και αυτοπεποίθηση. Το ζητούμενο είναι να δουλέψουμε πιο σκληρά, να επιβεβαιώσουμε τα θετικά στοιχεία, που είχαμε σήμερα. Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι".

Για τον αποκλεισμό του Κάτσε από την αποστολή: "Το πιο δύσκολο πράγμα στην δουλειά μου είναι να διαλέγω ποιους θα έχω στον πάγκο και ποιοι θα είναι στην κερκίδα. Είναι μια απόφαση που την παίρνω μετά από πολλές ώρες ανάλυσης. Δεν είναι εύκολες αποφάσεις. Υπάρχει χώρος μόνο για έντεκα στο γήπεδο και για επτά στον πάγκο. Υπολογίζω όλους τους ποδοσφαιριστές".

Για τις φήμες περί πιθανής απομάκρυνσης του από το πάγκο του Δικεφάλου μετά την ήττα στην Καλλονή: "Δεν μιλάω ελληνικά, δεν ακούω ραδιόφωνο, δεν διαβάζω εφημερίδες. Καταλαβαίνω αυτούς τους μήνες τις φήμες στη Θεσσαλονίκη. Σας αρέσουν οι φήμες και οι αλλαγές. Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλές αλλαγές προπονητών, αλλά η ομάδα δεν κέρδισε κάτι. 
 
Είμαι στη θέση μου, είμαι καλά, και θα είμαι ευχαριστημένος αν κάποιοι αναγνωρίσουν ότι ξέρω κι εγώ ποδόσφαιρο. Δίνω κάθε μέρα το καλύτερό μου, γνωρίζω τους παίκτες μου, γνωρίζω τις άλλες ομάδες, καταλαβαίνω πια τη νοοτροπία της πόλης. Όλοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και κάποιος θα κάνει καλύτερη δουλειά απ’ αυτόν που ήδη υπάρχει".
Ο Ζάιρο ψηφίστηκε πολυτιμότερος της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ και στις δηλώσεις του τόνισε...

Αρχικά για το βραβείο είπε: "Όλη η ομάδα έπαιξε καλά σήμερα. Αν οι υπόλοιποι δεν ήταν καλοί δεν θα με βοηθούσαν να καταφέρω αυτό που κατάφερα".

Για την αλλαγή του συστήματος, δήλωσε: "Ίσως είναι κι αυτό ένας λόγος της καλής μας εικόνας. Πάντα κάνεις αυτό που σου λέει ο προπονητής. Σήμερα μας είπε να παίξουμε έτσι και πήγαμε καλά".

Για τη δική του παρουσία σχολίασε: "Ήταν η καλύτερή μου εμφάνισή μου. Θα πρέπει να συνεχίζω να δουλεύω για να βγαίνει αυτό μέσα στο γήπεδο".

Σε ερώτηση αν σήμερα έδωσαν αυτός και οι συμπαίκτες του μια απάντηση για την κακή εμφάνιση με την Καλλονή, απάντησε: "Έπρεπε να δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό μετά από ένα κακό παιχνίδι. Το κύπελλο είναι για εμάς ο πραγματικός στόχος, γιατί στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει πολύ".

Τέλος στο μήνυμα που έστειλε στον κόσμο, επεσήμανε: "Περιμένουμε τον κόσμο την Πέμπτη να έρθει στην Τούμπα. Είναι ο δωδέκατος παίκτης μας και με τη βοήθειά του θα περάσουμε στην επόμενη φάση".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4