Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Ιανουαρίου 2018

Σε τροχιά τίτλου συντρίβοντας τον ΟΦΗ! (1988)

Σαν σήμερα στις 10/1/1988, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988
 

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη πλέον στον πάγκο του μετά την πώληση (!) του Τάις Λίμπρεχτς στον Ολυμπιακό, ήταν καταιγιστικός και αποθεώθηκε από τους 33.000 θεατές (29.696 τα εισιτήρια), σκορπίζοντας την κρητική ομάδα με 4-0! 
Πριν την αναμέτρηση ο ΟΦΗ με 21 βαθμούς βρισκόταν στην 2η θέση, έναν μόλις βαθμό πίσω από τη Λάρισα και ο ΠΑΟΚ με 18 ακολουθούσε στην 3η θέση. Ήταν ένα ντέρμπι κορυφής και αυτός είναι ο βασικός λόγος της κοσμοπλημμύρας που παρατηρήθηκε εκείνη την Κυριακή στην Τούμπα. 
 
Ο ΟΦΗ δεν κλείσθηκε, ήρθε στη Θεσσαλονίκη για το διπλό, καθώς και αυτοί έκαναν όνειρα για τίτλο, όμως έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό ΠΑΟΚ που δεν του άφησε πολλά περιθώρια για τέτοιες σκέψεις. 

Η νεανική αλλά γεμάτη πάθος ενδεκάδα του Δικεφάλου, βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα του Σηφάκη, μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Μπορμπόκης σέντραρε και ο Λαγωνίδης με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.! 

Εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Μπορμπόκη στο 14’ που ξεκίνησε πίσω από τη σέντρα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά πλάσαρε πάνω στον Σηφάκη, χάνοντας την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της χρονιάς! 
Στο 17’ το σουτ του Καραγεωργίου το σταμάτησε δύσκολα ο Σηφάκης και στο 32’ χάθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία του ΟΦΗ, όταν ο Βλαστός βγήκε τετ α τετ με τον Γκιτσιούδη, τον πλάσαρε κάτω από τα πόδια, όμως ο Καραγεωργίου απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή της εστίας μας. 

Στο 39’ Μαυρέας και Τσίμπος συγκρούστηκαν, ο Τσίμπος πήγε στο … νοσοκομείο, περισσότερο για προληπτικούς λόγους, για να σημειωθεί στο 45’ το 2-0, από τον Μιχάλη Λεοντιάδη με δυνατό βολέ! 

Στην επανάληψη ο Γκέραρντ έδωσε εντολή στους παίκτες του να παίξουν ψηλά εφαρμόζοντας το τεχνητό οφ σάιντ, όμως στο 76’ ο Σκαρτάδος το έσπασε και πλάσαρε από μακριά πάνω από τον εξερχόμενο Σηφάκη κάνοντας το 3-0, ενώ ο ίδιος στο 85’ μετά από σέντρα του Μαυρομάτη διαμόρφωσε το τελικό 4-0, μέσα σε ένα κύμα ενθουσιασμού!
Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Μαυρέας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης και Σίγγας. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μαλιούφας, Σίγγας, Λαγωνίδης (67’ Παπαϊωάννου), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Μπάνον, Λεοντιάδης, (54’ Μαυρομάτης), Σερέτης.

ΟΦΗ: Σηφάκης, Τσίμπος (40’ Γκουλής), Πατμετζής, Τσινός, Μιχαλίτσιος, Παπαβασιλείου (67’ Κοκολάκης), Περσίας, Βέρα, Χαραλαμπίδης, Νιόμπλιας, Βλαστός. 
Δηλώσεις ...

Μιχάλης Μπέλλης: "Οι φόβοι μου πριν από τον αγώνα ότι ο ΟΦΗ είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος επαληθεύτηκαν μέσα στο γήπεδο, έστω και αν κερδίσαμε με 4-0. Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δύο ομάδων. Ο ΟΦΗ έδειξε πόσο δυνατή ομάδα είναι, με επιθετικούς στόχους. Ευτυχώς είχαμε και λίγη τύχη και πετύχαμε νωρίς γκολ. Όμως στη συνέχεια χάσαμε τον ρυθμό μας και εδώ θα πρέπει να συγχαρώ τον κ. Γκέραρντ, που βάζει την ομάδα του να παίζει επιθετικά, γιατί έτσι βοηθιέται το ποδόσφαιρο. 

Στην επανάληψη παίξαμε πιο πειθαρχημένα και δώσαμε χώρο στον ΟΦΗ, πρεσάροντας εμείς πολύ σωστά, περιμένοντας το βαρύ γήπεδο να κουράσει τους αντιπάλους μας. Έτσι και έγινε. Στο τέλος πετύχαμε άλλα δύο γκολ και παράλληλα ευχαριστήσαμε τον τόσο ενθουσιώδη κόσμο μας. Η νίκη αυτή είναι υποθήκη για το μέλλον μας, αφού τώρα αρχίζει το βαρύ πρόγραμμα για μας. Τώρα θα απαιτήσω πολλή πειθαρχία, ιδίως από τα νέα παιδιά.

Ο ΟΦΗ έχει τη μεγάλη του δύναμη στα χαφ και οι επιθέσεις του ξεκινούν από το κέντρο της άμυνάς του, από τον Τσινό. Εμείς έπρεπε να πρεσάρουμε σε αυτούς τους χώρους και να παίζουμε δυνατά εκεί. Έμεινε εκτός ο Παπαϊωάννου που δεν παίζει με δύναμη και δεν ήταν εντελώς έτοιμος, αφού είχε πολύ καιρό να παίξει και επιπλέον ο Σκαρτάδος σαν χαφ γέμισε τον χώρο εκείνο όπως θέλαμε. Ο ΠΑΟΚ κάνει πάντα πρωταθλητισμό".

Ο Χάρης Μπανιώτης που βρέθηκε στην Τούμπα για να δει την παλιά του ομάδα, καθώς ήταν τιμωρημένος με δύο αγωνιστικές, λειτουργώντας σαν "κατάσκοπος" του Ολυμπιακού, είπε: "Ο ΠΑΟΚ νίκησε δίκαια και με μεγάλο σκορ έναν πολύ δυνατό ΟΦΗ. Για τη νίκη τους αυτή θέλω να συγχαρώ τους νέους συμπαίκτες μου που τόσα με δένουν με αυτούς και φυσικά με τον ΠΑΟΚ". 

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. 

Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Γενάρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ ... 

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4