Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Ιανουαρίου 2018

Πήρε το "Χ", μπορούσε διπλό στη Νέα Σμύρνη! (1965)

Σαν σήμερα στις 10/1/1965, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανιώνιο, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...

Ο ΠΑΟΚ με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 4.000 περίπου θεατές (2.956 τα εισιτήρια), παίζοντας απέναντι σε έναν ισχυρό εκείνο το διάστημα Πανιώνιο, είχε συνολικά καλή απόδοση και μπορούσε να πάρει τη νίκη από τους γηπεδούχους. 

Ήταν πιο συγκροτημένος σαν ομάδα, αλλά οι κυνηγοί μας δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Κουρκουβέλα περισσότερες από μία φορές!
Ο Πανιώνιος είχε στο πρώτο 10λεπτο καλές στιγμές με τον Χάιτα στο 2’ (κεφαλιά στο δοκάρι) και σουτ του ίδιου που απέκρουσε δύσκολα ο Μουσελεμίδης, όμως σταδιακά η επιθετικότητά του μειωνόταν, καθώς ο ΠΑΟΚ άρχισε να ελέγχει τη μεσαία γραμμή. 

Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες, στο 53΄ο Κούδας απείλησε την εστία του Πανιωνίου, όμως στο 60’ έγινε το 1-0. Η φάση ξεκίνησε με σέντρα του Σαραβάκου και ο Δέδες με δυνατή κεφαλιά δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Μουσελεμίδη.
Στο 82΄ο Αποστολίδης από καλή θέση βρήκε αέρα και δύο λεπτά αργότερα ο Βασιλειάδης εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Ερμείδη στον Κουρκουβέλα, έκλεψε την μπάλα και πέτυχε το τελικό 1-1, καθώς το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ελβετού ρέφερι Πιούς Κάμπερ.
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Λέανδρος, Γιαννέλος, Μουσελεμίδης και Κούδας.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Κουρκουβέλας, Ερμείδης, Σκρέκης, Καραγιαννόπουλος, Καζαντζίδης, Χατζηχρήστος, Χάιτας, Μαρνάς, Σαραβάκος, Δέδες, Ιντζόγλου.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μακρής, Τασσόπουλος, Μουρατίδης, Γιακουμής, Νικολαΐδης, Γιαννέλος, Κούδας, Αποστολίδης, Βασιλειάδης, Λέανδρος.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι.  Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. 
 
Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1964-1965.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4